Jävla sommartid!

Jaha då var dagen äntligen slut!
Imorse vart det rena helvetet med tanke på igår plus att man får sova 1 timme kortare nu p.g.a denna nedrans sommartid!

Igår var det ju match med damlaget, vi mötte alltså p18/dalhem som egentligen spelar div 3 och det ryktades också att en av gotlands bästa fotbollsdamer; Helena Nish, skulle spela...och hon har liksom vart min förra rektor så att möta henne på plan kanske inte är någon dröm precis men som tur var det bara ett rykte!
Jag fick spela ytterback vilket nästan är min favorit position, mittback framför libro är nog där jag känner mig mest säker (om jag har en libro jag känner mig trygg i vill säga...) men för några helger sen när jag spelade med dem så satte de ju upp mig på yttermittfält och där är jag inte alls säker, eftersom jag har en simultanförmåga=Kille så klarar jag inte av att spela bra och sätta passningar och så, samtidigt som jag måste hålla koll på vart jag befinner mig på planen PLUS att jag måste hålla koll på Offsiden, nej, ingen drömposition kanske...
Men iallafall så tyckte jag att det gick riktigt bra (och då menar jag bra för att vara jag; en (snart) 14 åring som går upp och möter gotlands bästa damlag...), fick mycket beröm både före och efter matchen och det kändes allmänt bra.
Iallafall så kom jag hem vid 22.00, hoppade in i duschen, la mig i sängen och åt glass och såg några låtar ut "Mamma Mia" sen släckte jag och tillslut, när kl var 23.30, så somnade jag. Så gissa om det var ett helveta att gå upp idag...

Resultatet i matchen blev 5-1.

Damlaget Here I Come (again)

Hej allihopa.
Har kanska vart lite dålig uppdatering och kanske inte så mycket skriv om det bloggen egentligen handlar om men jag ska försöka få in lite mer sånt.
Kom nyss hem från träningen, tränade med vår nya tränare och det kändes jätte bra, lite flamsigt och så kanske för han är ju ny och vågar nog inte säga till oss om vi "sticker iväg", men det kommer jag jag tror att såfort vi kommer ut och kommer in i säsngen så blir nog allt bra...

Ikväll hade jag planerat att se "Gossip Girl" men för inte mer än 5 minuter sen ringde damlags tränaren och frågade om jag ville vara med och spela ikväll. Var lite tveksam, har ju spelat där ett antal gången och det känsn liksom inte bra...Jag är ju bara (snart) 14 och går upp och spelar på damnivå så även om jag får mycket beröm och de tycker att jag är jätte duktigt och att de vill ha med mig så ligger jag ju efter i spelet och tänket. Men det gäller ju också att ta möjligheterna och  eftersom jag är yngst påplan så kan de ju inte begära något, så det känns faktisk väldigt bra att kunan spela utan press...:D
Så ja, det ska bli kul.
Spelar mot P18 A-lag så det blir tufft motstånd men det ordnar sig...

Ha det bra...för det kommer inte jag ha imorgon när jag ska simma på morgonen....:(

17.15- Emmas lockar har blåst ut för länge sen!

Gomorgon!
Igår var jag ju med Emma och tänkte bara lite kortfattat berätta hur vår kväll såg ut, och kom ihåg, det går inte ett klockslag utan att vi asgarvar åt något.

15.00- jag träffar Emma på stan och vi bestämmer snabbt att vi ska ta 15.30 bussen hem

15.30- Ingen tvekan om vem som hörs och syns mest på bussstationen, jag och Emma såklart. Helt galet vad vi höll på nu i efterhand så kommer jag på att samtalet faktisk handlade om pengar, tänk vad komiskt det kan vara då..

15.50- Hemma och vi lägger oss utmattade i min säng och pratar, planerar bussluffen och även kvällen

16.00- Jag börjar locka Emmas hur, vet absolut inte vad jag gjorde för fel men det blev iallafall inte riktigt som jag hade tänkt det, lite "gala-krull" sådär...

16.45- Klar med Emmas hår och vi börjar packa iordning våra saker och själva göra oss iordning

17.00- Vi går ut till bussen och ställer oss och väntar på bussen som ska planerat komma 17.05 PRICK

17.06- Väntar....

17.07- Emmas mamma kör förbi

17.15- Emmas lockar har blåst ut för länge sen

17.20- Är plaskvåt om fötterna

17.30- vi bestämmer oss för att ta cyklarna in till Bion istället, så vi går hem...

17.35- Sitter på cyklarna och har kommit några hundrameter bort från mitt hus, gissa vad vi ser? BUSSEN SOM KÖR FÖRBI!! Ca 30 minuter försenad! Vad hände!?

17.36- Emma och jag gillar läget och cyklar på

17.50- Vi kommer fram till att vi inte kommer hinna äta någon mat och därför går direkt till bion eftersom vår biljett-reservation försvinne rom vi inte hämtar ut dom innan 17.55.

17.53- Vi är på bion och jag kommer på att jag inte har pengarna lösa utan på kontot så jag får springa och ta ut, precis inna detta lyder en kort dialog mellan mig och Emma sähär:
Emilia säger lugnt- Skit, jag har glömt ta ut pengar
Emma panikslagen- Vad gör vi då då!!
Emilia fortfarande ganska lugn- Jag får gå och ta ut pengar
Emma står nu som nr 2 i kön och när jag är påväg ut frågar hon också lite panikslaget- Vad ska jag säga (till hon i kassan)
Emilia fortfarande lugn- Säg ingenting!!

Hah, sen slutar det med att Emma får fram något pinsamt och lyckas hålla en kort dialog om att jag är och hämtar pengar och att vi har reserverat

17.55- Jag kommer inrusande till bion med pengar och allt är klart.

18.00- Jag blir en aning panikslagen då jag kommer på att jag har ingen aning om vart jag gjort av biljetterna, eller rättaresagt, jag kommer inte ens ihåg att jag fått några biljetter, senare visar det sig att Emma har koll.

18.02- Går rakt förbi biljett killen och försöker hitta rätt salong

18.03- Biljett killen kommer ikapp oss och frågar om vi har biljetter, vi visar och fortsätter virra runt

18.05- Vi sitter på våra platser i världens gulligaste biograf med ändast 4 stolsrader i ett rum som är ungefär lika stort som mitt vardagsrum...

18.15- Filmen, "En Shopaholics bekännelser" börjar

18.15-20.00- Skratt!!! Popcorn ätande!!! Dricka!!

20.05- Låser in oss på toa och när vi kommer ut möts vi av en lång kö och förvirrande korridorer, herregud!

20.10- Tar cyklarna direkt till gården

20.25- Anländer till gården och sätter genast igång med pärlplattorna...

20.25-21.30- Pärlplattor och lite sms sen MÅSTE jag hem eftersom vi ännu inte ätit något och samanlagt hade jag fått i mig den dagen: En skål flingor, 3 fibermackor och 1 knäckemacka, vilket vem som helst kan räkna ut att det är på tok för lite!

21.30- Hemma och kastar i oss mat!

21.55- Tillbaka på gården och lägger pärlplattor ända till kl 00.00

00.00-00.20- Pratstund med Kerstin

00.30-Hem

00.40- Hemma

00.50 ligger helt utslagna i mitt rum och börjar på något sätt prata om släkter och släktforskning

01.00- Jag säger mitt sista ord och släcker lampan

01.15- Frågar Emma om hon sover...vilket hon gör....

01.16-7.00 ZzzZzZzzzZ

7.00- Våra 3 ställda väckarklockor ringer och mamma kikar in och säger att frukosten är klar, sen går hon upp och lägger sig igen...

7.15- Vi går upp och äter frukost

7.30- Ätit klart, Emma gör sig iordning

7.45- Emmas mamma ringer och säger att dom är utanför

7.50- Emma åker iväg ner till hamnen och ska senare ta båten till stockholm.

Sådär ja!
Vår Fredag/Lördag

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Kanske på stan med Jasmine, men jag vet int eom jag orkar. Känne rmig lite smått hängig (de plaskvåta strumporna straffar mig)

Aja, ikväll blir det Pappa-fritt och Robinsson.

Ha det bra <3

Hitta insperation på nätet


 Träningslusten och viljan att utvecklas och bli bättre går upp och ner som i en bergodal-bana och om man fuskar och hoppar över ett pass som man annars kör regelbundet så börjar man tillslut fuska mer och mer och tillslut ligger du på en nivå där du inte utveckas och där det inte ger någonting eller så lägger du av helt och att gå från en kondition och styrka på toppnivå till när man knappt orkar springa 1 km eller göra 15 armhävningar är inte kul och kan komma som ett riktigt bakslag därför gäller det att hålla igång även fast det känns trögt.
Motivation är jätte viktigt och därför tänker jag nu tipsa om en hemsida som erbjuder;

  • Träningsdagbok
  • Möjligheten att jämföra din träning med andra
  • Ett forum
  • En joggkarta där du själv kan mäta dina rundor
  • "Joggpost" (medelanden)

Sidan heter jogg.se och den fokuserar mest på löpning och konditon medans det finns 3 andra som fokuserar på andra saker.
simm.se (simning)
cykl.se    (Cykling)
skid.se   (skidåkning)

Jätte bra hemsidor för dig som vill ha lite extra insperation, få större koll på din träning eller som bara vill hitta träningskompisar.


"If you can dream it you can be it"

Idag på spanskan så pratade jag med Jasmine och på nått sätt kom vi in på alkohol och jag sa då att jag aldrig ska dricka, bli nykterist alltså, och hon såg ut att känna sig en blandning av chockad och förvirrad för en sekund. Det har snart gått 1 år sen jag bestämmde mig för att bli nykterist och sen dess har tron och beslutet om det stått fast och bara växt sig starkare och starkare.En av anledningarna till detta väljer jag att hålla för mig själv men den andra är för att jag vill gå långt med min fotboll och att dricka gör motstånd helt enkelt. Många tycker detta är helt sjukt, folk tänker "Jamen på mig 18 års fest ska jag supa mig så jävla full!!" och visst, det hade väl vart kul att ha en riktig brakfets på sin 18 års dag men varför blanda in alkohol? Visst, det är första gången man faktisk får dricka och inte riskera åka fast (för ärligt nu, hur många har verkligen aldrig smakat alkohol innan 18 års dagen?) Inte många, faktisk inte ens jag. Drack gotlandsdricke när jag var 1, vet inte riktigt hur mycket alkohol det var i den men lite iallafall...
Jag visst kan det vara trevligt och lite stämningsfullt att när man kommer upp i åldern bjuda hem tjejerna på tjejmiddag och framemot kvällen avrunda med ett par glas vin och en lång pratstund men det gäller att veta vad man vill. Jag vet vad jag vill , iallafall i dags läget, Jag vill komma långt med min fotboll och det tänker jag kämpa för. Folk som känner mig vet att jag aldrig ger mig, och om jag gör det så brakar helvetet lös i "Emilia Världen", det går över rikigt fort och få har sätt denna vrede och jag får bara säga förlåt till alla som faktisk fått uppleva den...
Om man vill nått så får man inte sluta tro på det! Man kan inte ge upp bara för att hela världen säger att man inte kan! Man får helt enkelt inte!!

Jag började sätta upp drömmar och mål som väldigt liten, redan då jag inte rikigt visste vad världen hade att bjuda på. Av vissa har jag bara fått komentarer som: "Tror du verkligen att du någonsin kommer få åka i en vit limosin med röda hjärtan på att få kliva ut på röda mattan framför ditt eget hotel "Zerabine Pink"  och mitt svar på den frågan har alltid, alltid vart; Ja, det kommer jag faktiska få!
Vissa har lärt sig med tiden sluta tjata om allt det där jag aldrig kommer bli eller få vara med om, vissa tjatar fortfarande om det och så finns det dom som faktisk aldrig tvivlat. Folk som gett mig beröm för mina drömmar och vilken stark tro jag faktisk har, fått beröm för att jag vågar drömma...Som aldrig sagt emot och bara uppmuntrat.

Så det gäller hela tiden att sätta upp mål och drömmar. Det behöver inte vara så stora som att få en special designad limosin eller få äga ett hotel utan mer små mål.
Ett dagsmål kan t.ex vara: Idag ska jag ta mig igenom hela provet och inte hoppa över en ändaste fråga!
Ett månadsmål kan vara: Under den här månaden ska jag lära mig vissla
Och så finns det ju lite större mål: Om några år ska jag bli antagen till fotbollsgymnasiumet i Norgköping

Du kan inte bestämma att det blir såhär som du vill men du MÅSTE kämpa. Visa att du vill och även fast du inte klarar av att lära dig vissla på 2 månader, dra ut på det och tänk "Okej, men nästa månad så kan jag det!"
Man får aldrig ge upp och man får inte låta andra sätta stopp för en själv och sina drömmar!

                        "If you can dream it you can be it"

Förlåt men jag måste...(nästan)

Åhh, fick nyss en super gullig komentar av min älskade Sill <3 Älskar det! Det är precis sånna saker som jag brukar sitta och läsa när jag är sur, på dåligt humör eller allmänt ledsen. Hon skrev också en jätte fin text på sin blogg som handlade om mig, kolla in den här och ni måste medge att den är för söt!
Men nej, det var egentligen inte alls det här jag skulel prata om, först skulel jag ta upp att ni kanske märkt att jag börat gå över i att skriva lite "normalt" och "vanligt" nu också, hoppas att det inte bekymmrar er, jag känner att jag behöver det just nu, men försöker ändå hålal det på en lagom glad och intresant nivå...

Måste också göra en grej nu som jag egentligen inte gillar och är väldigt mycket emot men jag undrar om ni nu skulel vilja klicka HÄR och därmedblir DU medlem på Freestreet.se. Ännu en gratissida...Du ger mig lite poäng men genom att bli medlem får du också 25 poäng. Samla och samla och tillslut har du tillräkligt med poäng för att få ett presentkort, och det är ju alltid kul! :D
Så klicka på länken jag la ut och bli medlämmar! :D Hittade också en cool banner till hemsidan :D k nyss en super gullig komentar av min älskade Sill <3 Älskar det! Det är precis sånna saker som jag brukar sitta och läsa när jag är sur, på dåligt humör eller allmänt ledsen. Hon skrev också en jätte fin text på sin blogg som handlade om mig, kolla in den här och ni måste medge att den är för söt!
Men nej, det var egentligen inte alls det här jag skulel prata om, först skulel jag ta upp att ni kanske märkt att jag börat gå över i att skriva lite "normalt" och "vanligt" nu också, hoppas att det inte bekymmrar er, jag känner att jag behöver det just nu, men försöker ändå hålal det på en lagom glad och intresant nivå...

Måste också göra en grej nu som jag egentligen inte gillar och är väldigt mycket emot men jag undrar om ni nu skulel vilja klicka HÄR och därmedblir DU medlem på Freestreet.se. Ännu en gratissida...Du ger mig lite poäng men genom att bli medlem får du också 25 poäng. Samla och samla och tillslut har du tillräkligt med poäng för att få ett presentkort, och det är ju alltid kul! :D
Så klicka på länken jag la ut och bli medlämmar! :D Hittade också en cool banner till hemsidan :D här och ni måste medge att den är för söt!
Men nej, det var egentligen inte alls det här jag skulel prata om, först skulel jag ta upp att ni kanske märkt att jag börat gå över i att skriva lite "normalt" och "vanligt" nu också, hoppas att det inte bekymmrar er, jag känner att jag behöver det just nu, men försöker ändå hålal det på en lagom glad och intresant nivå...

Måste också göra en grej nu som jag egentligen inte gillar och är väldigt mycket emot men jag undrar om ni nu skulel vilja klicka HÄR och därmedblir DU medlem på Freestreet.se. Ännu en gratissida...Du ger mig lite poäng men genom att bli medlem får du också 25 poäng. Samla och samla och tillslut har du tillräkligt med poäng för att få ett presentkort, och det är ju alltid kul! :D
Så klicka på länken jag la ut och bli medlämmar! :D Hittade också en cool banner till hemsidan :D

Sådär, hoppas att ni inte är allt för arga och irriterade på mig för att kag bryter mina egna regler och faktisk gör reklam för sånt här men shopping känslan bara växer och på det här sättet får jag ju egentligen gratis kläder :) Smart!

Ha det bra <3

Varför!?

Ibland önskar jag att jag hade lusten och kunnandet om allt som har med bloggdesign att göra. Tänk vad enkelt livet skulle vara då, slippa be alla andra göra jobbet åt en, plus att om man kan göra det själv så kan man ju få det exakt som man själv vill och man kan göra nya hela tiden. Sitter nämligen här och skriver ett mejl till Jasmine (som ska göra min design). Men det är ju jätte svårt eftersom jag inte vet riktigt vad man kan göra och så...Ber jag om för mycket eller för lite? Ja, det är jätte svårt och jobbigt. Plus att jag har någon slags bild i huvet och jag fattar inte hur jag ska göra för att få ner den i ord! SUCK.
Har väl inte ens kommit halvvägs men jag jobbar på det...

Snöstorm nivå 1!

Hej allihopa.
Tänkte gå och köpa senaste nr av SOLO idag nu på förmiddagen innan Emma kommer, är fortfarande väldigt sugen men jag vet inte riktigt om jag vågar mig ut i den totala snöstorm som härjar just nu. Det dånar och viner och snön bara virvlar omkring. Bussarna kanske är inställda...? Nej, så hemskt får det bara inte vara!  Idag blir det väl en typisk "Emma&Emilia-Mysdag" skulle jag tro. Popcorn, tidiningar, filmer, tv-serier och en massa prat antar jag att det blir idag.
Och gud vad sugen jag blev på SOLO nu! Kanske ska anta utmaningen att gå de ca 500 meter som skilljer det trygga hemmet mot den, idag, toma och öde affären...Hinner nog det innan Emma kommer. För lite kul måste man väl ändå få ha om det ändå ska vara sånt här skit väder. Men ändå, det känns lite som om att man riskerar sitt liv om man går utanför dörren idag. Och isånna här lägen är jag riktigt glad att jag inte äger någon hund som måste ut och rastas stup i kvarten...

Såhär ligger det till...

Tänkte berätta lite hur det ligger till. Bloggen är ju knappast i toppskick men det är pågång.
Designen har jag beställt idag och den kommer i framtiden dyka upp här på bloggen. Något som också kommer är bilder, mycket mer bilder!
Har knappast någon duglig kamera men en mobil äger jag faktisk, vet inte riktigt vilken kvalitet det blir på bilderna men det är bättre än ingenting. och dom kommer komma såfort min morbror kommer hit och hjälper oss styra upp IT-området här i huset...
Så länge får ni helt enkelt fantisera ihop något fint i design-väg och bilderna får ni väl helt och hållet bortse eller också skapa bilder där med...

Ha det bra <3

Kom hem vrålhungrig!

Kom hem för en stund sen och hade så sjukt ont i maget! Kändes som mensverk ungefär och det första jag gör är att bara slänga i mig massa flingor, frukt och allt man kan äta! Maten i skolan idag var nämligen BEDRÖVLIG! Visst, jag har väl haft någon tyst protest mot att skolmaten är äckling i ett par år nu men idag brast det totalt, idag var det inte själva maten det var fel på utan faktumet att vi knappt får någon mat!!!
Vi fick bara ta 5 chicken nuggets som för övringt var minimala! Och det är riktigt lite räddningen var så riset tänkte man, men när man kommer fram till "disken" med mat så är riset slut, vi står och väntar ett par minuter, sen kommer en av mattanterna ut och säger att de kommer värma på potatis istället! Antingen var riset slut eller så tog det helt enkelt för lång tid att värma på riset! Herregud! T.o.m vår mentor var förbannad och vi allihopa levde idag på knäckemacka, en tallrik med 3 minimala chicken nuggets och en tallrik fulllastad med sallad eftersom det var det ända kloka!
Men ska det verkligen vara såhär!? Idag var också vår längsta dag, vi går från 8.00 till 15.30 och alla kan ju heller inte äta frukost så då är det skolmaten som gäller och när man inte får klok mat (eller mat överhuvudtaget) så är det ju självklart att man totalt ballar ur de sista lektionerna. Vissa elever har ju t.o.m slutat gå till matsalen för det vet att vad som än serveras så är det skit!
Lösningarna flyger ju omkring överallt men politikerna och regeringen eller vem fan det är som ska se till att vi får mat skiter ju fullständigt i att göra någon förbättring!
En väldigt smart lösning är ju att dumpa biblioteket och använda pengarna som går åt att hålla igång det till mat istället. Det är inget jag direkt vill göra, jag gillar bibilioteket men jag vill hellre få klok mat! Istället så kanske man kan ta en promenad 1 gång i veckan tillsammans ner till biblioteket nere i stan och låna där. DÅ får vi ju både motion och böcker men nej, antingen har inte det gått fram eller så går det inte att utföra. Jag har förståelse för att det kanske är jätte svårt att fixa bra mat men den här protesten från elever har ju pågått i flera år och det ända som har hänt är att de drar in på maten!!!!! Ska det verkligen vara såhär!?


Träning+Musik=Drog

Det finns oändligt många varianter på hur man kan träna. Man kan promenera eller springa, man kan gå på gym eller skapa ett enkelt "hemma-gym". Men kan använda sig at dvd:er, stora bollar och "snören" eller också spelar man fotboll, innebandy, dansar eller något sånt men vad man än gör så går allt så himla mycket lättare om man har musik till. Visst, det kan vara en smaksak men de flesta jag frågat får en riktig kick av att träna och lyssna på musik samtidigt. För mig är det som en drog, jag ser inte alltid framemot att gå ut i spöregn och ta en vända i spåret (men ska man träna regelbundet så ska man) men jag ser alltid framemot att sätta på mig hörlurarna och sätta på Mp3/mobilen. Det känns så fel att sitta i soffan med ett par hörlurar och med musiken som dånar, men om man går ut och springer eller går så känns det inte konstigt eller märkvärdigt och träningen blir 1000 gånger lättare. (Ni kanske undrar varför jag inte kan sitta och lyssna på radion och svaret är enkelt, man blir bara så otroligt irriterad på all skitmusik och reklamavbrott att jag helt gett upp med att sätta på radion när jag vill lyssna på musik, har annars inga problem med radion men när man är inställd på att lyssna på musik så vill man inte att det ska kombineras med långa reklamavbrott, nyheter och intevjuer).

Men går all musik att träna till?
Självklart inte! Träning bygger ofta på att hålla samma tempo hela träningen igenom och inte sakta efter och inte kuta gärnet ett par 100 meter för att sen ge upp för att man är på väg att spy. Det gäller att fylla sin "musik-maskin" med musik som innehåller ungefär samma rytm och tempo (eller om du inte har några problem med att lyssna på "The Rose" efter  "No stress" och fortfarande håller tempot så kan du ju mixa hur du vill)
Så här bjuder jag på en lista med bra "spring musik" som jag och mamma kallar det.

Löp-Listan

Kevin Borg - Living on a prayer
Laurent Wolf - No stress
Britney Spears - Gimme more
Britney Spears - Piece of me
Britney Spears - Womanizer
Britneys Spears - Circus
Shan The Man - Toarulle remix song


Mer musik kommer!

Vad tycker ni?

Måste bara fråga en sak; Vad tycker ni om min blogg?  Det är så himla svårt att veta när man inte får någon som helst respons på det man gör. Jag bloggar inte för att på något sätt bli upptäckt eller lyssnad på utan mer för att tillfredställa mig själv, men som idrottare vill jag alltid göra det bästa jag kan på allt och lägger gärna ner lite extra tid bara det blir bra och jag ger mig liksom inte. Så om ni bara kunde skriva en komentar och det hade vart super om ni kunnat skriva svar på följande frågor:

1. Beskriv med 3 ord vad du tycker om min blogg, både negativt och posetivt.
2. Vad kan jag förbättra?
3. Vad gör jag bra?
4. Följer du min blogg dagligen eller är detta första gången?
5. Vad tycker du om inläggen? Skriver jag bra och utförligt eller raffsar jag bara ner något, hur kan jag förbättra?


Jag vet att folk läser, min statistik visar ganska bra och jag kräver absolut inte några komentarer men nu ber jag bara om lite respons på ett pågående projekt, är det för mycket begärt?

"Kasta inte sten, kasta varpa"

Gomorgon, blev rätt sent igår men känner mig ändå ovanligt pigg.
Sitter och läser Matildas blogg, hon är i Idre och gud vad jag längtar dit! Jag har inga problem med att svara på frågan; Vad är det roligaste du gjort i hela ditt liv. Svaret är: Klassresan till Idre i mars 08. Att rammla i backarna, åka lift och tappa bort sig i alla "Snövit-backarna", inget slår det! Men det hade absolut inte blivit samma sak om jag åkt med min familj, visst älskar jag hela "åka skidor"-grejen men att vara där med klassen som var så samman svetsad var något helt otroligt. Saknar alla otroligt mycket och jag hoppas verkligen att jag och några andra tjejkompisar från gamla klassen kan dra ihop någonslags återträff i sommar. Och jag kan lugnt, utan att tveka säga att jag känner trygghet i dem allihopa och jag har inga problem med att säga ärligt att jag älskar dem (och jag är en sån som tar "de tre små orden" på stort allvar)
Nej, men åter till igår kväll. Jag är nämligen dotter till gotlands bästa stenvarpa kastare!! (Älskar att skryta om min pappa :D) Han har vart i finalen i gotlands största stenvarpa tävling, Stånga-spelen, 3 gånger och vunnit 2, och i alla andra tävlingar hamnar han alltid i första gruppen och aldrig på en sämre placering än 3:a, så visst är men stolt.
Iallafall så igår när vi satt där och hade det som mysigast i soffan så tar pappa fram Varpa-tävlings schemat för 2009 och hittar en tävling som hålls på Fårö, en ny tävling verkade det som, dock i metall men det sket pappa fullständigt i! Igår kväll satt vi i timmar och lyssnade på pappa som för fullhals planerar att köra ut hela bekantskaps-kretsen till Fårö, tvinga alla att fixa licens och leta fram en matell-varpa och vara med och kasta i tvälingen, vare sig man kan, eller  inte. Efter tävlingen ska han ta med alla som vill och som har en stenvarpa nära till hands, till stället där vi (ett gäng på en 20-25 pers) ska bo och få så många som möjligt att boka stuga och sova över. Men innan det, direkt efter metallen ska han anordna en inofficiell stenvarpa tävling och kasta, och alla som inte vill eller kan kasta varpa får ställa sig och kasta kubb och därmed ha en egen kubb-tävling medans de andra kastar varpa...
De ska fixa bastu och det ska bli en riktigt brakfest ute på sudersand på vår national dag....Haha.
Och när sånt här börjar planeras och faktisk slutförs så är jag så jävla glad att jag lever! <3


 
                                                             
(
En film från nyårskastningen 09 nere på "Wible Stenvarpa sällskaps" hemma plan och klubbstuga, två kastare med talang på dragspel, Pelle & Svenne, står för underhållningen)
"Kasta inte sten, kasta varpa"


The News Dosn't fit in!

Om detta hade vart en "normal" och "vanlig" blogg så hade jag förmodligen skrivit om helgen och om mina två super fynd idag på stan men eftersom detta inte passar in här i den här sortens blogg så tänkar jag istället skriva om att vi imorgon kommer få träffa vår nya tränare. Ska bli jätte spännande, han är målvakt för IFK's herrlag och vill nu träna oss. Ganska ovant att ha en tränare som inte är pappa till någon i laget...
Men jag tror iallafall att det blir jätte bra. Han är ung, har intresset och vill gärna gå några ledar utbildningar. Vissterligen är han målvakt men jag tror att det kan utnyttjas väldigt bra eftersom han ser saker som man kanske inte ser från mittfälts position, så det ska alltså bli jätte spännande.
Bra att blanda om i grytan lite...

Skorna avgör säsongen

Att köpa nya fotbollsskor mitt i säsongen är lönlöst. Det tar tid att gå in ett par skor och få dem sitta precis som man vill, slippa skavsår och blåsor är ju någon man gärna vill. Det bästa är därför att redan nu börja kika lite på skor och även köpa dom!
Det bästa är skinnskor, formas lätt efter din fot, risken för skavsår och dylikt minskar och ett plus är att dom är mycket sköna och behagliga!
Så lägg gärna några extra slantar på ett par bra skinnskor med bra kvalitet. Jag är inne på min andra eller tredje säsong med mina "Ronaldinio 10" (skinn), Varje år innan säsongstart smörjer jag in den med någonslags fett, om det är ett par nya skor så vätter jag ner dem och går runt med dem i några timmar så att skorna formar sig efter mina fötter.  Skorna blir mjuka och sköna och väldigt "spelvänliga".

Något som jag harar är alla dessa "plast skor" men här har jag faktisk hittat 2 modeller som är riktigt coola. De gröna ska min brorsa köpa så om ni vill kan jag lämna en senare rapport om skorna.

NIKE TALARIA IV FG PINKPris: 1299 (köp på Stadium)


NIKE JR TALARIA IV FG LIGHT GREENPris: 899 kr (köp dem på Stadium)


Ha det bra och lycka till med sko-köpet (som avgör en hel säsong)

Morgon-inlägg

Ett litet morgoninlägg, mycket ovanligt här men ibland händer det att jag inte orkar ligga kvar i sängen, benen och hela kroppen säger ifrån och jag MÅSTE upp. Idag var en sån morgon, vaknade första gången utav en väldigt märklig sak, drömmde nämligen att väckarklockan ringde och såklart vaknade jag efter ett tag, klockan var så 6...Jag övervägde att gå upp men eftersom jag ska cykla till skolan, visste vad jag skulle ha på mig och jag hade fullkoll på allt som skulle med så var det egentligen ingen idé, så jag somnade helt enkelt om igen..(Fattade då inte att jag bara hade drömmt att klockan ringde) efter 40 minuter som kändes som en hel natt ringde klockan igen, "mycket märkligt..." men den här gången gick det inte att somna om, som jag sagt, benen och hela kroppen sa ifrån och ville upp och ha frukost.
Och när det blir såhär har jag ju ett ypperligt tillfälle att sätta mig en stund och blogga, inte för att jag brukar ha något intresant att säga men det blir mer som ett livstecken och ett inlägg som mer eller mindre är till för att uppmärksamma att jag faktiskt hade tid och ork att blogga kl 7.00 en vardag (inte för att det kryllar av "7.00-inlägg" på helger heller men ändå).
Men nu börjar det snart bli dags att dra sig iväg, faktisk ganska skönt att cykla på morgonen, har faktisk saknat det nu under vinter när man inte haft samma frihet och vart tvungen att gå upp lite tidigare och stå och halvsova i en trång buss, (visst, jag ÄLSKAR att åka buss, missförstå mig inte nu, men att stå upp varenda morgon på en buss som är överfull och inte så trafiksäker, är inte min favorit sysselsättning, sätter mig hellre på cykeln och kopplar in RIX MORGON ZOO och cyklar i lugn och ro, har nu haft oturen att få en väldig motvind varje dag men idag ser det rätt lugnt ut...

Emilia Söderholm #6

Kom precis hem från en "tröj-provning", våra 2 tränare behövde hjälp och se hur stora/små tröjorna var på oss ungdoms-tjejer så jag fick åka dit som provdocka. Fick testa en SMALL och den var i det största laget...Men det funkar bra ändå. Har heller aldrig haft något bestämmt nummer och det ända jag vill ha finns inte i vårt gammla ställ, nämligen nummer 6, (gissa varför jag valde det nummret ;) ) så det är fixat nu. Men nya matchstället var rikigt snyggt, tröjan hade den riktiga IFK-färgen och den kommer verkligen matcha den gröna planen i sommar, och så vita shorts såklart. Verkar också vara riktigt bra med sponsorer och så, vi ska ha fyra stycken på tröjan och 2 på shortsen, så vi kommer få in ca 50.000 på bara sponsorer på 1 år, riktigt bra!

Känns också som att jag fokuserat mest på sport och träning så jag ska försöka gämna ut det med lite framtidsplaner, drömmar, mat, dryck och recept. Kommer också kasta in en ny kategori vilken är "skolan" vilket är en riktigt viktig del i om jag ska få fullfölja mina framtidsplaner och drömmar.
Och för att göra en riktigt kanon start på just den kategorin så tänker jag nu medela att jag fick MVG på fysik provet!! Är jätte glad eftersom fysik är mitt näst värsta ämne och jag har jätte svårt att hänga med i tankegången! Men det gick riktigt bra alltså!

"Mästarnas Mästare"

Hoppas att ingen missade finalen av "Mästarnas Mästare" igår kväll. Det var en riktigt spännande final med många roliga, spännande och oväntade moment. Och för er som missade upplösningen av 2009's bästa program (!!) kan jag berätta att det är Per Elofsson (skidor) som tillslut kunde få äran att ställa sig som 1 på prispallen, Malin Moström (fotboll) kom på andra plats och Erika Johansson (Längdhopp) på en bronsplats. Finalen var uppdelad i 3 grenar. Första grenen där sedan 1 skulle åka ut (den som kom sist såklart). Först skulel deltagarna springa ett par 100 meter på en bro, sen ner för en ganska snårig och stenig backe, väl nere skulle de bygga ett torn av stenar som skulel vara minst 1 meter högt (där föll Erika), efterdet skulle man upp för en backe igen, springa på höghöjd, sen ner igen för en väldigt brant backe. Väl näre igen skulle de sjuta bil med pilbåge och de var tvungna att få minst 30 poäng innan de fick fortsätta, vidare till att sitta i 90 grader i 4 minuter där Malin faktisk satt alla minuter i sträck!! (Medans Per tog lite pauser då och då...) efter det skulle de upp för en backe och sen springa tillbaka på bron till där de startat. Därifrån gick då Malin och Per vidare, där Per faktiskt vann.
Nästa gren var "värja" (fäktning) där den som först fick in 5 träffar på den andra vann, vilket Malin gjorde ( :D) så hon fick lite förtur i den sista och avgörande grenen där de skulle hänga i armarna över en "ravin", förturen för Malin var att hon fick starta 30 sekunder senare är Per...Men det hjälpte henne inte så mycket eftersom hon ändå släppte innan Per. Båda var värdiga vinnare, men det sved ju lite att de idolen Malin komma på en silver plats...menmen.

Mästarnas Mästare
(Så här många deltog men bara Per, Malin & Erika tog sig till finalen)

2 smoothie's (båda med hallon)

Okej. Hittade faktisk två som såg väldigt goda ut.
En hallon & Kokos och en Hallon & Tranbär. Är inte säker på vilken jag ska välja.
Lägger ut recepten här och ni får gärna tycka till eller lämna egna smoothie recept!

Hallon & Kokos smoothie   (1 potion)

1/2 dl banan
1 dl mild yoghurt
1/2 dl kokosmjölk eller kokoskräm
1 dl frysta hallon
1 tsk kokosflingor

Gör såhär:
Mixa bananen, yoghurten, kokosmjölken och hallonen.
Häll upp smoothien och strö över lite kokosflingor


 Hallon & Tranbärs smootihe   (1 potion)

5 dl naturell yoghurt
2 dl tranbärs juice
5 dl frusna hallon
ev socker

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser i en mixer.
Smaka av och tillsätt socker om du vill.
Häll upp i glas och garnera med hallon.


(Recepten är tagna från recept.nu)


Och nu när jag tänker på det så blir det nog den med hallon och kokos med den med hallon och tranbär ska definitivt smakas någongång.

Nu bär det av till affären!

Smoothie-jakt

Ska gå in på recept.nu och kolla om jag kan hitta några nya goda smoothe recept som även är nyttiga. Försöker ju nu sluta med allt onyttigt och så, inte för att det går så himla bra men från och med NU ska jag verkligen börja på allvar, fram till Påsk (för det vore ju en katastrof om jag inte ens får äta lite godis på påsken!) och sen efter påsk får jag se om jag fortsätter eller inte. Det är inga pengar eller andra mutor som är med, bara min egna vilja.
Så ikväll när det är final i "Mästarnas Mästare" så måste jag ju ha något gott att smaska på. Resten av familjen kommer säkert sitta med en kaka men jag väljer en god smoothie istället.

(10 minuter senare)'

Hittade ingen som lockade, bara en med hallon men den är nästan exakt likadan som den jag ibland äter till frukost. Så jag åker upp i affären så får jag se vad som finns, och så blandar jag ihop något eget helt enkelt.

Sen kommer också lillkusinen Olivia, ska vara barnvakt en liten stund, myspys!

Flytten till Norrköping<3

Nu vet jag äntligen vad jag vill!  Förr visste jag precis vart jag skulle och vart jag ville. Drömmarna har flugit kors och tvärs och det har vart allt från servitris till designer. Men slutet på varje dröm har alltid vart att jag ska ut och resa och verkligen leva livet och självklart är det fortfarande det jag vill men nu vet jag vad jag vill göra innan det! Det känna så skönt att ha en mål att sträva mot, för att få vad jag vill måste jag verkligen kämpa!
Lyssnade nyss på p4:as intevju med Malin Moström, hon berättade att hon sökte till Borås fotbollsgymnasium och kom även in men slutade där efter 1 vecka.
Efter intevjun gick jag in på Borås fotbollsgymnasiums hemsida och kollade. Enligt mig lockade inte skolan så mycket men efter att jag lusläst sidan så verkar detta med att gå på ett fotbollsgymnasium inte då dumt. Så, en kompis brorsa går på ett fotbollsgymnasium i Norrköping så jag gjorde likadant där, in på hemsidan, lusläsa och där kittlade det verkligen i magen. Det lockar verkligen. Så min dröm är nu att bli en av de 12 tjejer som kommer in de året det är dags.  Skolan verkade riktigt bra! Så det är det jag tänker kämpa för nu!

P4!

Sätt på p4, Intevju med Malin Moström NU!!!!

1 Tyst minut för proffset

Imorse hörde jag på radion att en 14 årig pojke dött under en fotbollsmatch, var precis påväg till bussen så jag han inte stanna upp och lyssna eller ta in. Men nu, sitter här och läser igenom artikeln från aftonbladet nu gång på gång med blandade känslor.
Tänk att bara vara 14, nästan 15 år och mista sitt liv. Enligt mig så har ju livet knappt börjat i den åldern. Men som i alla situationer så vill jag gärna vända allt till det posetiva; Om man är fotbollsspelare så är det ju en ära att få dö på en fotbollsplan under match. Alla ska ju dö någongång och jag gör det mycket hellre på en fotbollsplan än i en sjukhus-säng som luktar sjukhus lång väg. Sen var det ju olyckligt att han var så ung, om ett par år hade man säkert kunnat se honom i start-11:an i svenska landslaget, men somsagt så får man se till det posetiva.
Men det måste ändå vara ett skräcksenario för hans föräldrar och syskon. Han var ju i Örebro, ganska långt bort från familjen och sen som familj få ett telefonsamtal att ens son dog under matchen.
Jag hade heller inte velat vara den eller dom som låg i närkamp med honom, visst var det ju motståndare men man vill ju aldrig döda någon! Tänk vilket skuld de måste känna, jag hade inte kunnat gå därifrån som samma människa som kom dit.
Men risken är ju alltid att man dör, idag kan man knappt gå utanför dörren så riskerar man att bli påkörd, sjuten (då pratar jag USA) eller våldtagen (det innebär kanske inte döden men man vill  ju knappast bli våldtagen). Och att risken även finsn på fotbollsplan är kanske något man inte tänker på men där kan ju mycket hända. Man kanske inte dör men att bryta sig är ju något som är rikigt lätt att göra. Jag har än så länge inte vart med om något större. Lite blåmärken, lite blåtår och ont i hälsenor är väl det västa jag vart utsatt för, så jag ska vara glad.
Men om man inte dricker, äter eller spelar sjuk finns risken att kollapsa och om man inte är vältränad (eller iallafall lite tränad) så är risken ännu större att något går snett. I många "nära döden upplevelser" som jag läst om så har det många gånger räddat de utsatta att det varit vältränade.

Nej, usch. Sånt här vill man ju inte vara med om, men det händer ju ändå...
Därför är det inte mer än rätt att hålla en liten tyst minut........

1 minut i tystnad för fotbolls proffset


                                                                        "If You Can dream It You Can Be It"


Annanas-krokant

Efterrätter förknippas ofta med sockerbomber, såsom tårtor, fyllda kakfat, glass eller godis men så behöver det ju absolut inte vara. Jag vill hellre att det är något gjort på frukt än en stor och maffig tårta; där man försöker ta en så liten bit sommöjligt men lyckas ändå alltid få magknip. Man kan inte sitta och klämma i sig en maffig tårtbit efter en stor middag medans något litet, enkelt och lite nyttigare är väldigt lätt att klämma ner och slippa magknipen och istället känna välbehag.
Minns själv nårsafton för 2 år sen hemma hos Farmor och Farfar. Farfar älskar att laga mat och gör alltid iordning en stor kalkon till nyårs middagen och min Farmor är ett riktigt kakmonster! Hon står i köket i timmar och bakar kakor, gör glass och garnerar tårtor lagom till nyår. Så där sitter man och gör sitt bästa för att lyckas klämma ner;
Välkommst drinken
Maten
Efterrätten (glass eller tårta)
Godis, Chips och ännu mer dricka.
Sen är det dags för kaffe där tillbehören är 3 sorters kakor och 1 sorts bulle.

Ja, jag brukar få spara mig i veckor innan :D

Och det där funkar ju inte.
Så här har jag ett recept på en jätte god, enkel efterrätt där grunden är annans skivor (haha, jag vet att såsen som de ligger i är mer eller mindre BARA socker men det bortser vi från)

Det du behöver är:
Annanas skivor
Hasselnötskrokant
Margarin

Du gör såhär:

Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg ut så många annanas skivor du vill ha på en plåt. Ta en pensel och pensla på margarinet på skivorna och strö sen på lite hasselnötskrokant
Sen in i ugnen en stund.

Det blir jätte gott! Kan serveras som de är eller med någon god glass som man tycker passar. Själv föredrar jag vanlig vaniljglass men smaken är ju som baken.


Hoppas det ska smaka.
Och om ni testar detta lämna gärna en komentar och berätta vad ni tyckte eller om ni la till någon ingrediens så det blev ännu godare.


 "If You Can Dream It You Can Be It"

En "Matilda"

Ja, nu ska jag göra en "Matilda". Hon är en kompis som simmar och hon radar ofta upp vad hon summit (heter det verkligen så!?) under ett pass, för jag har ju faktisk vart och simmat idag. Brorsan skulle in så jag följde med honom och jag körde: 400 meter vanligt sim (har ingenaning om vad det heter faktisk) och 100 meter ryggsim.
 Det här är ju ingenting igemfört med vad hon kör, tror hon är uppe i 2000 meter efter ett pass eller nått sånt. Innan det var jag på fotbollsträning, var rikigt kul idag med mycket folk (i vårt lag är det mycket om det kommer 8 st, vilket det gjorde idag) vi körde en trräning med både boll och kondition, löpa. Och lite oseriöst spel också.

Men iallafall, när jag var där i simhallen så funderade jag på att faktisk börja simma. Haha, missförstå mig INTE nu, tänker inte börja i någon klubb eller lära mig massa krångliga simsätt utan åka dit 1 gång i veckan och köra lite vanligt och rygg, och få träna lite muskler som annars är helt orörda, och samtidigt tränar man ju upp konditionen. 

Jag vet att sånna här inlägg är så sjukt tråkiga att läsa men jag tänker fortsätta att skriva sånna här inlägg om vad jag gör och om mina aktiviteter. Förhoppningsvis inspererar jag någon "icke-tränande" att börja träna, men annars så gör jag det bara för att själv kunna gå tillbaka och titta och gämföra. Hoppas att ni inte har något emot det.


                                                                       "If You Can Dream It You Can Be It"
 

Nya bloggen

Hej.
Nu är alla inlägg borta förutom dom som jag valde ut att få stanna på grund av att de passar in i min nya blogg som handlar om "Träning & Hälsa" "Mat & Bak" och "Mina framtidsplaner & Drömmar".
Kommer rata alla inlägg som inte passar in i dessa kategorier (i stort sätt) och jag hoppas kunna insperera andra att våga och växa!

Något som jag tycker är jätte viktigt i en blogg är utseendet, alltså designen. Därför beställde jag igår en av en tjej som är grymt duktig, hon har inte svarat än men förhoppningsvis tar det inte allt för lång tid innan ni själva får ta del av den.

Anledningen till att det blev så här ,att jag bestämde mig att börja blogga om tidigare sagda saker var att jag drömmde en grej i natt. Och efter jag läste artikeln i mammas Amelia om författaren bakom "Twilight-böckerna" och att hon fick hela ideen till böckerna från en dröm så har jag bestämmt mig för att tänka efter lite extra när jag drömt och se om det kan betyda något eller så och det roliga är att i natt så drömde jag en grej som gör att jag nu sätter igång med den här bloggen.
Jag drömde att jag var ute med fotbollslaget någonstans (även min mentor var med, fattar inte vad han gjorde där men han var iallafall där...) jag går i korridoren (vi bodde i en skola eller liknande) och plötsligt så kommer en av mina tränare fram till mig och säger något liknande det här; "Du är min fotbollsspelare och jag vill inte blunda för det här, men du ska kanske tänka efter lite mer innan du äter godis och så," i drömmen frågade jag honom, lite chokat, "vadå!? Tycker du jag är tjock?" och svaret jag får då är ett stort tungt "in my face" "JA...".
Sen vaknar jag.Har haft problem med sånt här förut, alltså, jag har trott att jag vart "fet" och så fast jag har vart raka motsatsten och att höra det sådär, även om det bara var en dröm så slog det mig förbluffande hårt. Därför bestämmde jag mig för att skapa den här bloggen.
En annan grej är att jag mer och mer börjar tänka efter vad jag vill göra i framtiden och sånt tycke rjag är så himla roligt att dela med mig av så det får självklart bli en del av bloggen.
Fotboll kommer också bli en stor del!

Nej, hoppas ni gillar min nya ide och hoppas att jag kan hålla efter den här bloggen nu då.

Har nu också snott Andreas Carlssons motto;

"If You Can dream It You Can Be It"

RSS 2.0