P18cup - Andra matchen - Dag 2

Nu är det bara 1 dag kvar av p18 cup. Den viktigaste. Imorgon gäller det verkligen! Vi ska spela kl 11 mot Enskede och dom vann Örebro cup när vi var där och det är troligen ungefär samma lag så...Så det blir nog tufft men om vi har kommit såhär långt så kan man ju inte bara gå och förlora! Men oavgjord eller vinst räcker sen är vi i final.

Matchen mot Värmdö nu var väldigt förvirrande. Folk snubblade på bollen nästan hela tiden, bollen flög hit och dit och ibland blev det väldigt stressigt men vi vann iallafall med 1-0 ;) Jag spelade ytterback och mittback och jag tyckte att det gick skitbra för mig själv.
Så imorgon blir det lite mer sov morgon men jag får väl gå upp vid 9.

Nu blir det dusch och grillad mat sen sova!!

P18cup - Första matchen - Dag 2

Hallå!
Kom nyss hem från matchen mot Fulham Fc. Det var kul att spela mot ett Engelskt lag och jag tyckte vi gjorde det skit bra och förlorade bara med 2-0. Medans Gotland Södra förlorade med 7-1 eller vad det var.
Jag spelade ytterback och mittback.
Så nu istället för att vänta ända tills sex så ska vi spela kl 16 och jag tror att det blir mot Värmdö. Och självklart kommer vi slå dom!

Imorgon tror jag att vi ska spela kl 11, hoppas att det bara blir 1 match imorgon för min kropp orkar verkligen inte mer. Plus att allt folk bara försvinner för sommarjobb så vi får ringa in nytt folk man som sommarjobbar ju också...men jag tror iallafall att vi skrapar ihop till 3 avbytare till matchen mot Värmdö.

Nu har jag inte gjort något speciellt, bara sätt lite på tv och ätit lite onyttigt och nu tvingar mamma i mig riktigt mat...suck. Allt är så äckligt när man har vart igång. Sen ska jag prata lite med Emma också sen hinner jag nog inte så mycket mer innan samlingen.

P18cup - Andra matchen - Dag 1

Ja,  kroppen säger NEJ till ännu en dag med fotboll. Huvudet säger däremot JA även fast det har gått ganska dåligt. Men Men.

Så var jag ju med Jasmine mellan matcherna. Och vi gjorde inget speciellt. Tittade bara på några i hennes lag som dömde och kollade på annat kul folk ;) Sen kl 16.00 satte det igång igen. Andra matchen var mot Bollstanäs och även fast det satt långt inne så blev det 1-0 till oss ;) Det var ett tag sen vi slog ett fastlandslag. Men det var ganska jämt.
Sen efter matchen cyklade jag hem, sen till affären och köpte två liter tranbärsjuice (min nya favorit), sen hem duscha klä på mig och äta. Ja det är ganska mycket man hinner på 3 kvart ;) Jag kom ju bara lite sent till matchen som jag och Bea skulle se. Det var p18 mot.....ja, något annat lag. Ett gotländskt iallafall.
Sen satt vi där på lektaren och jag drack tranbär och så pratade vi och skojade så jag fick ont i huvudet.
Efter matchen skulle vi vänta på Jasmine så vi gick in i deras omklädningsrum och satt där ett tag och så när vi skulle cykla hem så spöregnade det! Lyckades iallafall skydda min mobil vilket var det viktigaste ;)

Och eftersom vi har vunnit båda matcherna idag så är det lungt, vi är med i A-slutspelet och kan som sämst komma 4:a ;) Så ingen press imorgon mot Fulham.. Skönt. Och så blir det iallafall lite sov morgon; kl halv 9 kan jag gå upp, eller ja, jag sätter kl på det sen kommer jag väl inte upp förens en halv timme efter. ;)
Imorgon är det iallafall match kl 11 ;)

NU SKA JAG SOVA! <3


P18cup - Första Matchen - dag 1

Gomorgon allihopa!
Min brorsa har inte ens ätit frukost än och jag har redan vart iväg och spelat första matchen i p18 cup!
Sjukt jobbigt att gå upp imorse, kl halv 7 gick alarmet igång och kl halv 8 masade jag mig upp och åt frukost och gjorde mig iordning. Kl 8 satt jag i ett omklädningsrum på p18 och skojade med de andra tjejerna.

Men matchen gick iallafall bra för att vara den första på några månaders uppehåll. Det blev mot Gotland Södra - våra erkerivaler...- och matchen slutade 3-1 till oss och Julia gjorde alla snygag mål!!
Jag själv hoppade runt lite på planen; Yttermitt, ytterback och sen in på mittback framför Gry. Gick inte så himla bra någonstans tycker jag men det kommer väl.

Nu ska jag äta och duscha sen ska jag cykla in till p18 igen och träffa Jasmine. Tror att vi ska se lite matcher där någon av hennes kompisar dömmer. Hoppas att det är några roliga utlandslag ;)
Och jag kan inte förstå att kl bara är 10.49...såhär dags äter jag typ fukost vanliga dagar...

Igår kväll sms:ade jag lite med Emma också och hon kommer hem på Tisdag redan! Det trodde jag inte, minst 1 vecka till trodde jag att hon skulle vara borta så det ska bli jätte kul att hon kommer hem redan på Tisdag!

Like books

What a frightening thing is the human
a mass of gavges, dials and registers.
And we can only read a few.
And those, perhaps, not accurately.
 

Önskelistan

Är det för tidigt att börja skriva en önskelista till Julafton? Nee.....Det är det väl inte. Jag har iallafall bara en önskan i Jul, en ända grej jag vill ha och det är en Kronan Cykel! Såg en i en tiding för några veckor sen och sen såg jag en livslevande på stan och jag är kär och det är inte lite utan mycket kär!!
Så idag var jag inne på hemsidan och jag vet precis vad jag ska skaffa den dagen jag får barn; En kronan Barnvagn ;)
Men nu är jag, som sagt, helt kär i Kronans cyklar. Vi har t.o.m en ute i "mellantinget" men det är ju en herrcykel....typiskt säger jag bara!
Gud dom är så himla snygga!!!

Och om ni nu har missat dem så kan ni ju kolla här! Visst är dom snygga! Här är alla färger som finns att köpa och förhoppningsvis blir någon av dessa min till Julen ;)
Vilken färg hade ni tagit?

Before p18 cup

Gomorgon!
Idag är det sista dagen innan P18 cup vilket är en av de roligaste grejerna på året! Det är en 3 dagars cup och i år har vi 3 matcher i gruppspel och sen blir det ju semi och sen kanske final eller match om 3:dje - 4:de. Förra året kom vi 3:a och jag kommer ihåg att vi spelade i spöregn!

År ska vi spela mot Gotland Södra, Bollnäs (tror jag att det var, något med Boll iallafall) och Fulham FC. Första gången jag spelar mot ett icke-svenskt lag så det ska bli spännande.

Så nu ska jag iallafall ut och springa lite iför imorgon. Fast jag vet inte om jag ska ta den långa rondan på 5km eller den korta på 2,5 km?
Jag tror det blir den korta så att jag inte har ont överallt imorgon!

UPDATE; Igår kväll bet jag av mina naglar igen :(


Tvillingarna

Tror ni på Horoskop? Jag tror iallafall inte alls på allt som tidningarna skriver. En dag stod det i GT att jag skulle akta mig för att shoppa för det kunde lätt bli impulsköp som jag skulle få ångra. Samma dag åkte jag till stan och köpte en super snygg klänning på JC som är en viktigt del i min favorit outfit i sommar. ? Det har också stått, ungefär hela sommaren, att jag ska hitta kärlek hos en kille och... nej, det har inte hänt.
Men för ett par veckor sen hittade jag en bok som jag kommer ihåg att jag köpte på Solkristallen för flera år sen.
Den heter "Sådann är du" och är skriven av Ann Petrie. En bok som bara handlar om stjärntecknet Tvilling. Och jag tycker faktisk att den boken iallafall delvis stämmer in ganska bra.

Här kommer ett utdrag från boken;

Lär Känna Dig Själv och några av dina dygder


"Tvillingarna kännerman lätt igen på att de plockar med småsaker och skruvar på sig och alltid är i farten, och du har faktiskt svårt att sitta stilla mer än en kort stund. Du travar när du går, om du inte rent av studsar fram på omisskännligt Tvillingvis. Du viftar och gestrikulerar när du pratar, och eftersom du pratar oavbrutet om allt och ingentingmed vem som vill höra på, så kan du ibland ge intryck av en väderkvarn. Det är Merkurius som behärskar dig och ger hela ditt liv sin rastlöshet, inte bara kroppsligt utan också själsligt. Du vet lite grann om allt möjligt, men du kan ingenting på djupet. Tvillingar läser allt som kommer i deras väg, vad som helst, inklusive texten på cornflakespaketet. Folk tycker att du är kvick och rolig, för ingenting undgår din örnblick. Eftersom du är rastlös i sinnet verkar dina handlingar ofta motsägelsefulla, och du ägnar ditt liv åt en ändlös jakt efter något spännande som jag få dig att glömma bort tiden. Det som fascinerar dig mest är intresanta andliga och intellektuella sysselsättningar - och så en tillfällig flirt. Du är så klipsk och uppfinningsrik att bara en ständig utmaning kan hålla fast din uppmärksamhet. Och den utmaningen bör vara tillsatt med en stor potion humor, för tvillingarna är skämtets tecken. Inget kan fånga din uppmärksamhet så som en människa med ett fantastiskt sinne för humor. Du är oftast slank och går nästan aldrig upp i vikt - du far ju omkring hela tiden. Många tvillingar lever >>på neverna>> och den nervösa spänningen är tvillingarnas karakteriska utstrålning. Det är kanske svårigheten att sitta still som bäddar för tvillingarnas flirtiga natur. Du kan aldrig motstå det motsatta könets lockelser. Du föredrar att ha flera förhållanden på gång samtidigt - din största fasa är att bli instängd. Dina glittrande ögon och ditt tjuvpojksgrin kan smälta vem som helst! Egentligen älskar du alla på olika sätt, vid olika tidpunkter och av olika skäl, med du blir aldrig riktigt djups engarerad. Du håller dig hellre på ett ytligare plan, så att din frihet inte blir hotad. Du är alltid spännande, din charm är oemotståndlig. Din sällskapliga, muntra natur ger ett intryck av att du aldrig blir vuxen. Hela din livsstil går ut på snabba ryck. Omväxling förnöjer, och ledan är din värsta fiende - resultatet blir att du ofta lever ganska ytligt. Kom ihåg, Tvilling, att det nog är bra att var underhållande och att ett skämt och ett glatt leende kan göra dig mycket populär. Men det kommer stunder när du behöver tänka djupt och fundera över livets allvar för att nå sann uppriktighet och blans."

Sådär, vad tycker ni? Är det likt eller inte?
Skriv en komentar

savings

Jag ska införa, istället för nyårslöfte, ett "efter sommarlovet"löfte.
Jag kom och tänka på allt jag vill göra när jag bli äldre. T.ex Bussluffa med Emma, plugga utanlands och helst flytta utomlands också och se och göra världen. Det är det jag alltid velat. Problemet är bara att jag inte kommer från en speciellt rik familj...Så jag ska helt enkelt börja spara ;) Och det ska inte bli något litet sparande utan stenhårt sparande utan undertag.
Så jag ska spara 200 kr i månaden från och med September t.o.m föralltid då jag växer upp och behöver pengarna. ;)
Hoppas bara att jag lyckas hålla det...

Tider vi glömt...eller?

Hallå alla Tjejer som jag vet läser mig blogg!
Jag tänkte ju att vi kunde starta en blogg tillsammans för ett tag sen och det var några som var intreserade men inget hände. Sitter ganska ofta och läser bloggar som Mademoiselles (fast nu har dom lagt ner) och Shelley & Joachim och det verkar så roligt att ha en blogg 2 eller flera tillsammans. Och vi sa ju att vi skulle hålla ihop. Jag kommer ihåg att Matilda och jag skrev massor med GB på PeA om att inget skulle förändras bara för att vi gick på två olika skolor och att vi älskade varann och alltid skulle hålla ihop, men det har inte blivit så. Och det är ju helt normalt. Jag står inte nära någon som inte går på min skola nu, förutom Emma, och det är så tråkigt. Vi sa ju att inget skulle förändras och att allt skulle bli bra men det blev det inte. Har vi vuxit ifrån varann? Eller vad har hänt egentligen? Nu har det gått ett år och det har inte precis svämmat över med tjejmiddagar, visst några få grillningar har det blivit men är inte samma sak. Det var ingen Emma och istället var det Emma, Elin, Bea och Kalle som tog platserna och hur mycket jag än älskar dem så var det inte samma sak. Jag saknar er, Jag saknar Oss. Kommer ni inte ihåg 4 forever. När vi satt hemma i Emmas kök och skrev ner regler och info i en blå skrivbok, full emd ränder i. Jag kommer iallafall ihåg det som om det var igår. Samtidigt kommer jag ihåg gången i affären då pengarna tog slut och vi skämde ut oss totalt, eller gången kl 2 mitt i natten då vi gjorde "inbrott" i Tessans hus. Haha. Jag skrattar bara jag tänker på det.

Jag har väldigt svårt att acceptera att den här tiden är över. Jag vill inte att den ska vara det. Jag vill ta ett steg tillbaka och återigen handla mat och framför allt godis och tårtor för flera hundra kronor, dygna i stugorna på Kneippbyn och se filmer så vi gråter. Ja, för ni kommer väl ihåg "The Notebook" och när Emma läste lite väl mycket i en av mina Frida tidningar om en sekt och så hade vi andra somnat? Eller varför inte gången då vi väntade på de bakade potatisarna i flera timmar och då jag "tydligen" sniffade choklad i sömnen eller då vi kletade med vitlökssåsen. Jag vill inte att den tiden ska fara förbi! Jag accepterar inte det.
Jag vill inte gå vidare till en nivå då vi bara träffar varann som hastigast på stan när det gäller oss!
Vad hände? Kan någon förklara!?

Jag tycker att vi frågar oss detta;

1. Vill vi gå tillbaka till tiderna från förr och ha tjejmiddagar 1 gång i månaden och vara vaken hela nättena och berätta hemlisar under täcket? Eller vill vi fortsätta leva som vi gör och helt enkelt acceptera att den tiden är över?

2. Om ni vill gå tillbaka till tiderna förr, När har vi tjejmiddag ? ;) När åker vi till stan? När badar vi kvällsbad i Västergarn? Och när går vi vilse i stan (delar vi Vibble bor inte känner till)?

Vad gör vi, Vad vill ni?

7 personer jag inte lever utan

utan inbördes ordning

 1. Mamma
 2. Pappa
 3. André
 4. Mommo
 5. Emma
 6. Olivia
 7. Jasmine

5 saker jag inte lever utan

utan inbördes ordning

 1. Min cykel
 2. Min fotboll
 3. Min Mp3
 4. Min Mobil
 5. One Tree Hill

Burgsvik 09

Hej igen allihopa!
Ja, nu är jag alltså hemma igen och det är faktisk riktigt skönt. Jag älskar verkligen att campa med att försöka ligga på topp i 5 dagar (eftersom man var ju inte direkt ensam därute mitt i igenstans) är väldigt jobbigt. Så att lämna campinglivet är ganska skönt och bara det att få sova i min egen säng inatt är ju guld värt! Att lämna Burgsvik är då desto tråkigare. Jag kan, utan att blinka, säga att jag älskar Burgsvik och allt som hör därtill. Och om jag inte flyttar dit permanent så ska jag iallafall ha sommarstuga därute. Här siktat in mig på 2 hus redan som jag fullkomligt älskar!

1. Ett av de nybyggda husen som ligger lite längre upp på "huvudgatan" ifrån piren och campingen. Med de enorma fönstrarna och skit cool planlösning!

2. Bisons hus!! Helt underbart läge med bara några kliv från både campingen med poolen och i andra riktningen har man havet och piren! Helt underbart.

Så nu tänkte jag berätta lite vad som hände. Kommer säkert missa hälften med på ett ungefär.

Vi som upplevde det:

Jag
Mamma
Pappa
André
Mulle
Kattis
Mikaela
Jesper
Mio
Petra
Kenneth
Hannes
Mille
Sandman
Sandmans fru
Jesper
David (eller Dennis, vet inte riktigt vad han hette)
Farmor
Farfar
Marita
Mattias
Hampus
Olivia
Anna
Joachim

Torsdag; Vi hade planerat att åka klockan 10.00. Planerna blev ändrade till 11.30 och ca 12.00 rullade vi ifrån Vibble. Vi var påväg mot Sanda där pappa skulle göra ett jobb och sen skulle vi vidare till Burgsvik där pappa skulle lämna av oss för att sen ta två jobb i Kilnte. Men när vi är några km från Sanda ringer pappas jobbtelefon och det är en tant i Visby som är i behov av en ny larmknapp (eller något sånt)  för att båda hennes är trasiga. Så efter ett par svordomar kör vi iallafall vidare till Sanda där pappa gör ett jobb. Vi sitter kvar i bilen. När pappa sen kommer ut är han rasande för, ja, gissa vad; Hans byxor sprack! Haha. Ja, han var ju lite lagom glad. Men vi kör iallafall tillbaka till Visby där pappa fixar jobbet, sen hem igen för att byta byxor och sen, när klockan är ca 13.30 gör vi ett nytt försök att åka ut till Burgsvik. Pappa skiter i jobben i Klinte och sen tar vi det bara lugnt ute på Campingen och grillar kött och myser.
Och jag tror aldrig att jag varit då rädd i ett tält som jag var den natten. På kvällen när vi skulle gå och lägga oss såg vi blixtrar långt borta men vi trodde inte att de skulle komme till oss. Sen vaknar jag kl 2 och är liv rädd för då är det inte långt borta.Det spöregnar, blixtrar och brakar utanför och vi ligger inte så bra till. Det står nämligen träd som i en fyrkant och vårt tält befinner sig mitt i den fyrkanten...Jag kryper ner vid mamma och ligger vaken ett par timmar. Sen vid somnar jag till i några minuter och vid 4 har det slutat och jag går på toa. Usch vilken natt! Åskvädret var aldrig precis över men det var bara någon km bort ett tag.


Fredag; Tar det bara lugnt och ligger vid poolen, går förbi Mulles jobb, handlar lite och "chillaxar"- som André sa.

Lördag; Vi besöker Burgsviks egen Lördags-marknad, äter lite godis och sen när vi kommer hem beger jag och Mikaela oss ut på en joggingrunda. Där vi bl.a stöter på en orm och vi både får panik och går i någon km. Men samanlagt sprang vi nog 3-4 km. Eftermiddagen går åt åt att ligga vid poolen och mysa. Nu har Farmor, Farfar, Marita, Mattias, Olivia och Hampus också kommit så jag spenderar ett par timmar med Olivia. Hon sitter i mitt knä och äter pannkaka, melon och dricker saft medans jag försöker värma henne. Sen går hon och jag till lekplatsen och vi går också på Toa där den här söta dialogen uppstod;

Jag sitter på toa och för att uppehålla henne så att hon inte ska sticka iväg så ber jag henne att sjunga en sång.

Jag- Kan du någon sång då?
Olivia- Pippi!
Jag- Har du vart på Kneippbyn någonting då?
Olivia- Ja med pappa och Hampus.
Jag- Jaha vad kul. Nästa sommar kan jag följa med dig dit
Olivia- (skriker) Jippi Jippi!! (Och kramar om mig där jag sitter och pinkar) Haha.

Lördagskvällen avslutades med Thai-buffe gjod av äkta thailändare och Sandman skämde ut sig i mattältet och utanför. Man fick nämligen inte ta med öl utanför pool-däcket, vilket han blivit tillsagd om när han försökt smita ut en gång tidigare under kvällen men när han och Mattias ville ner till Stranden med de mindre barnen så sprang de, Ja, de riktigt sprang med ölen men ägaren jagade efter och som en än gång fick han förklara att de inte fick ta med ölen ut. Haha. Sen blev det trubadur afton och jag pratade med Emma och mamma dansade på bordet och så pratade vi med Bison och hand fru Seija. Riktigt kul

Söndag; Kanneth, Mulle, Pappa, Kattis, Mattias, Farfar och Sandman är i Bottarve och kastar varpa. Under förmiddagen tränger vi ín oss ; Jag, Mamma, Anna, Mikaela, Jocke, Jeppa, Mio, André i en 5 sittsbil. Jeppa sitter i mitt knä och Mikaela och Jocke sitter i skuffen under en filt. Där möter vi allihopa + Ivan (min farfars bror) och Tjompen
Bottarve varpan är en tävling som jag anser mest är en ploj grej. Det är 2 mannalag där du inte behöver lincens och man kan vara hur gammal eller hur ung som helst. Och om man åker ur grupp 3 kommer man till Bisons "tröst turnering".

Pappa och Mulle var på lag och hette "Burgsviks Camping" och när de berättade det på Campingen fick de tröjor och kepsar som personalen på campingen hade. Och de kom 4:a i grupp 2

Mattias och Sandman vet jag inte vad de hetter eller hur det gick men jag tror att de hamnade i Tröst turneringen.

Kattis och Kenneth hette Vibble och hade riktiga bond-kepsar i Blått och gult. De hamnade också i tröst turneringen men där hoppade Kattis av och hennes son Jeppa hoppade in.

Farfar och Kurre gick det nog ganska bra för. Tror att dom hamnade i Grupp 1.

Kvällen avslutades på resturangen på campingen med mat och dryck. Vi barn "hängde" med tyskarna som vi umgåtts med några kvällar innan också. Vi satt ute på en äng och berättade spökhistorer. Haha.

Måndag; Vaknade, åt, packade, gick på toa med Mio och åkte hem.

Och här bjuder jag på; vad som måste ha vart det roligaste sagda under hela campingen;

En tysk går förbi och då säger Mulle; Do you speak....spikmatta? Haha. Han kommer av sig totalt och det ända som kommer upp i huvudet är, uppenbarligen, spikmatta...? Haha

Nu blev det här väldigt långt och jag tror inte att jag fått med allt och bilder kommer. Det lovar jag. Men det här var iallafall ett litet urplock. Och som jag sa, Bilder kommer <3
Ha det bra!

Godmorgon! Kl...

0-24402cc3519b1e6ebd4f9a110d8cf320.png

Kolla varifrån!

Godmorgon! Kl är 4 och åskovädret har äntligen dragit förbi. Har inte blivigt många timmars sömn inatt så jag får väl passa på nu på morgonkvisten.


Godmorgon! Kl...

0-24402cc3519b1e6ebd4f9a110d8cf320.png

Kolla varifrån!

Godmorgon! Kl är 4 och åskovädret har äntligen dragit förbi. Har inte blivigt många timmars sömn inatt så jag får väl passa på nu på morgonkvisten.


Hejdå

Ja, det här blir nog det sista inlägget på ett par dagar. Kommer ju inte hem förenns på Måndag. Ska iallafall bli så otroligt kul att åka till Burgsvik. Jag har längtat efter det här ända sedan förra sommaren!! Packningen är inte klar än...typiskt mig...men jag har 1 timem imorgon då jag kan fixa det sista. Sen åker vi iväg vid 11, hoppas på glassstopp och så hoppas jag att pappa inte behöver stanna överallt för jobb men om jag känner honom rätt så kommer det bli 1 stopp i var tredje socken....Usch. Så egentligen hoppas jag på lite sämre väder så vi slipper sitta och dö i 2 timmar!

Och vart ni nu än är; I Värmland, I stan, I Burgsvik ja, Vart ni än är så hoppas jag att ni har det bra för det ska jag!!

22 Juli

Hej allihopa!
Idag är den stora förberedar dagen inför Burgsvik. Längtar Längtar Längtar till att få komma ner dit!
Men idag ska jag;

 • Packa
 • Se fortsättningen på "The City" maraton
 • Cykla ner till Almedalsbiblioteket och hämta en bok som jag reserverat och förhoppningsvis hitta en bra skönlitterär som jag kan ha med.
 • Packa klart


Syltburken och Ölet

Såg den här tänkvärda texten första gången hemma hos Emma i Västergarn. Den satt på ett skåp som std precis framför toan så när jag satt där tänkte jag att jag lika gärna kunde läsa den. Numer älskar jag att gå på toa där och varje gång läser jag den här texten och jag älskar den lite lite mer för varje gång ;)

När livet ibland ger mer än du kan klara, när 24 timmar inte räcker
till, minns då syltburken och ölet.


"En professor i filosofi står framför sin klass, med några saker
framför sig på katedern.

När lektionen börjar lyfter han, utan att säga något, fram en stor och
tom syltburk, och fyller den med golfbollar. Han frågar sedan
studenterna om burken är full.

De nickar jakande.

Så plockar professorn upp en låda med små färgade kulor och häller dem
i burken. Han skakar burken lätt och kulorna finner vägen till
hålrummen mellan golfbollarna. Igen frågar han studenterna om burken
är full.

De nickar jakande igen.

Professorn tar då upp en påse med sand och häller den i burken.
Självklart fyller sanden hålrummen mellan golfbollar och kulor.
Återigen frågar han studenterna om burken är full.

Studenterna svarar med ett rungande JA.

Professorn plockar då fram en stor burk öl från under katedern och
häller hela innehållet i burken, vilket effektivt fyller upp hålrummen
mellan sandkornen.

Studenterna börjar nu skratta.

Nu, säger professorn när skrattet lagt sig, ponera att denna burk
representerar ditt liv.

Golfbollarna är de viktiga sakerna i livet, din familj, dina barn, din
hälsa, dina vänner, dina favoritsysselsättningar, saker som om allt
annat försvann, och bara de sakerna återstod, så skulle ditt liv
fortsatt vara fullständigt.

De små kulorna representerar de andra sakerna som betyder något, ditt
jobb, din bil, ditt hus.

Sanden är allt annat, de små sakerna.

Om du först häller sanden i syltburken, fortsatte professorn, blir det
ingen plats till golfbollarna och småkulorna.

Det samma gäller i livet. Om du spenderar för mycket tid och energi på
de små sakerna, får du aldrig plats till de sakerna som är viktigast
för dig.

Koncentrera dig på de saker som är viktigast i ditt liv. Lek med
barnen, ta dig tid till motion, bjud ut din kära på middag, spela 18
hål till.

Det blir alltid tid kvar till att städa huset och kasta soporna.

Ta hand om golfbollarna först, det som verkligen betyder något.

Prioritera.

Resten är bara sand.

En av studenterna sträckte upp handen och undrade vad ölet
representerade.

Professorn log. Jag är glad att du ställde den frågan.

Det visar bara att hur fulländat ditt liv än kan verka, finns det
alltid plats till en stor öl!"


New ways

Just nu är jag jätte sugen på att bara komma iväg. Se något annat, skaffa erfarenhet, känna nya smaker, dofter och känslor. Så, självklart, ska det bli underbart att få åka milen ner till Södra delen av ön och tillbringa några dagar där och självklart så kommer jag nog få allt det där jag vill få ut av en "tripp utanför Vibble" men samtidigt så har jag ju redan varit där ett par gånger, jag känner de flesta i mitt sällskap väldigt bra och jag kommer ju i princip leva på grillat och glass (så smakupplevelsen kommer nog inte sjuta i taket).

Utan jag vill iväg från ön och iväg från Sverige! Sommrarna är stunderna då jag mest av allt bara vill stanna här (som den person jag nu är,är jag alltid ute efter att få komma iväg och se något helt nytt men på sommrarna stillas behövet iallafall en aning) och uppleva den underbara svenska sommaren. Men just nu, när vädret inte är det bästa och Jordgubbe-säsongen snart är över så känns det ganska meningslöst att stanna kvar här. Nu vill jag bara iväg.

Och det bli definitivt inte bättre av att jag, för några kvällar sen, såg videofilmen från senaste Turkiet resan eller att jag idag legat i timmar och tittat på "The City" maraton på MTV...
Så jag tänkte lista upp ställen jag känner stort behov av att komma till just nu!

 • USA, New York
  Men en stor plånbok och med det bästa sällskapet så är det verkligen en dröm som blir sann (ja, det vill säga den dagen jag faktisk kommer dit...Just nu är jag 14 år och luspank). Att dra iväg och plugga i New York och dela lägenhet med en cool "Roommate" är verkligen något jag vill uppleva! (I samma dröm vill jag också vara 20 och klar med grundskolan)

 • Grekland, Santorini
  När det gäller Santorini vill jag verkligen se allt! Där finns det inte så mycket shopping som lockar men "Stranden" med stort S kommer ju bli en upplevelse när jag väl kommer dit. Också att få ströva runt bland alla vita kalkstenshus (För visst är det kalk?) och äta fritterade Bläckfiskringar med Tzatziki dagarna i ända! Och självklar få se solnedgången "in action" och hela världens vykort i Oia.

  Ja, listan blev inte så lång då jag insåg att alla andra ställen är en fis i rymden igemfört med dessa två resor.


Back on track

Skulle bara testa om det gick att mobilblogga. Testade för ett par veckor sen men det funkade inte men nu är det igång igen. Kul. Har så himla många bilder jag vill visa men just nu är brorsans rum under ommålning så datan har fått evakuera och vi alla vet väl vad det leder till? Jo, ingen Andrés dator=Inga bilder att visa för er.
Men nu kan jag iallafall mobilblogga lite smått. Och bilden, för er som undrar är på Gotlandsbåten vid hamnen i Oskarshamn. Satt i bilkö och hade inget vettigare att göra. Men jag tyckte att den blev rätt fin ändå :)

ska bara...

0-35d08908c598a8d65c31a370f86fc85a.png

Kolla varifrån!

ska bara testa om det här funkar.


"The Prorosal"

Hello!
Hemma igen från stan. Allt var helt perfekt! Filmen, Outfiten (eller vad det nu blir i plural?) och sällskapet.
Har läs i massa tidningar och filmen "The Proposal" har knappast fått toppbetyg där men enligt mig är den riktigt bra. Hysteriskt rolig, en udda "story" och så var den helt oförutsägbar! När jag ser en film brukar jag alltid, alltid försöka lista ut vad huvudpersonen kommer göra här näst eller hur det kommer sluta och självklart gjorde jag det även denna gång eller rättaresagt, jag försökte. Det gick liksom inte. För er som har sätt filmen så var jag helt säker ett tag på att Andrew skulle gå och gifta sig med Gert och i nästa stund var det ju uppenbart att det var han och Margaret som var ämnade för varann. Ja, helt oförutsägbar helt enkelt.

Fick också en snabb skymt av Emma som åker iväg (igen) imorgon...fast egentligen så gör det inte så mycket eftersom jag själv åker om bara ett par dagar.

"ment to be-moment"

Hej Hej.
Idag har jag;

 1. Varit och hämtat klänningen till bröllopet. Det passade perfekt och vad super fin!!
 2. Träffat Jasmine och gått på stan med henne en stund
 3. Varit med om ett "ment to be-moment"

Det var nämligen så att för ungefär exakt 1 år sen var jag och Emma i Stockholm så var vi inne på det enorma Åhlens City och där hittade jag en underbar brun väska men lite fransar och så. Den var verkligen perfekt. Idag kommer jag inte ihåg varför jag inte köpte den. Kanske blev jag osäker eller så hade jag inte tillräckligt med pengar så jag lämnade den där, i affären och trodde att jag aldrig skulle se den igen. Men, idag, så ligger det en trave med väskor på ett bord inne på lilla Åhlens här på Gotland och självklart känner jag igen den direkt! Det är ju ödet!! Det är verkligen ment to be!! Plus att den var nedsatt med 100 kr och det gör ju inte saken sämre.
Så nu har jag packat den med alla dessa grejer som jag alltid bär med mig och nu ligger den som en liten hund bredvid stolen och väntar på att få hoppa upp på min axel och glänsa ;)
Plus att jag har blivit retad av min mamma och bror också. Pakt Pakt!! När jag kom hem och visade upp mitt köp och berättade att det var ett "ment to be moment" så sa det att alla mina köp, enligt mig, var "ment to be"....!!

Och den ska faktisk få göra premiär redan ikväll eftersom jag och Jasmine ska på bio. Det är hennes födelsedagspresent (haha hon fyller år i April...) och vi ska se "The Proposel" på Biostaden. Och då ska jag ju självklart ta med den! Måste också säga att jag är liten sugen på att sätta på mig den nya klänningen också....men ja, vi får sen. Jag orkar nästan inte vänta i 1 månad!


The next R.Zoe

Ja, nu har jag sätt första avsnittet av "The Rachel Zoe Project" och jag har bara 1 sak att säga ; JAG SKA BLI NÄSTA RACHEL ZOE!!!
Det är helt sjukt vilket underbart liv hon har! Hon får flera tusentals kronor för att göra någon hon verkligen älskar!! Gud, ja!
Var också inne på Bravotv.com och såg att det kommer en 2 säsong också! Wihooo.
Jag har "kännt till" henne i ett par år nu men jag kunde aldrig ens föreställa mig hur hennes vardag såg ut. Tänk om man skulle få en praktikplats eller ett assistensjobb under henne, då skulle man ju sen kunna göra vad man vill innom mode.

Rachel Zoe Project

Hejsan!
Nu har jag suttit och kollat igenom en massa modebloggar över hela världen. Men min favorit blev nog Sea of Shoes som skrivs av 16 åriga Jane Aldridge som bor i Texas.

Och idag var vi ju iväg på Skarphäll och på ÖB och köpte det sista sakerna inför Burgsvik. Nu är det nog bara maten kvar. Och det är ju egentligen det bästa för när man är ute sådär så kan man ju handla med vad som helst onyttigt! Det är så bra med att åka bort, som när vi var i Turkiet nu sist så bestod min och brorsans frukost av; Macka med chokladsmör, flingor som var som chokldbollar, choklaspudding och vissa dagar blev det ett och annat kex också. Och även fast vi bara ska några mil söderut så hoppas jag på massa gott!
Och påtal om onyttigt så har jag bakat idag också, det blev choklasmuffins och jag gjorde det bara för att jag ville äta smeten så jag gjorde en smet där det stod i receptet att det skulle bli 15-20 muffins....det blev kanske 7 st...resten ligger som smet nere i min mage just nu.

Och om 1 timme ska jag se på tv. Det börjar en ny serie/dokumentär idag på tv3 som handlar om kändis stylisten Rachel Zoe. Ska bli spännande och se om det är något att ha eller inte.


(Rachel Zoe)

Dreams By Isabell Kirsten

Nu är jag inne i en såndär "slösa pengar svacka" igen. Då jag spender mesta delen av tiden inne på stan i massa affärer eller framför datan inloggad på nät-butiker och så köper jag massa "shoppingtidningar" som Bubblerrom och Chic. Och jag älskar verkligen dom här, såkallade "svackorna". Det är dom man får energi av kan man säga.

På sistonde har jag köpt en super söt randig klänning från JC, Ett super snyggt armband från Cubus och en tröja där det står "Little Miss Subborn" och så är jag sugen på att köpa "Little Miss Sunshine" också.
Och så jag har äntligen , efter 3 månaders letande, hittat en perfekt klänning till bröllopet som jag ska på i September! Hittade den på Bubbleroom för 899 men det var rea så den kostade bara 650.
Och här är den:

(Den kommer från Dreams By Isabell Kirsten)

Så det kommer nog bli super fint och om det blir kallt så är det ju bara att köpa en fin sjal. Perfekt, eller hur?

Så var jag inne på Gina Tricot's hemsida idag och där hittade jag också lite grejer som jag hoppas blir mina snart!
Men klänningen kan jag iallafall hämta på Måndag.
Så började jag ju prenumerera på Martas fotbollsmagazine för ett tag sen och jag får mitt första nr den 31/7 så nu är det mycket kul som händer och mycket att se framemot!

Fredag, Idag, Imorgon

Hej Hej. Har det åskat i flera timmar hos er också? Det har det iallafall här. Åskat och spöregnat!! Så vi har super myst och ätit lammkotlett och massa annan go mat!

Men för att göra en liten snabbis över vad som hänt de senaste dagarna så såg det iallafall ut såhär:

Fredag: Jag tar det ganska lugnt på för middagen. Tror att det var då jag pantade brukar med Jonte men jag är inte säkert men om jag gjorde det så kan ni ju räkna med det. Han erbjöd sin hjälp men "glömde" att säga att han bara skulle gå med som sällskap och det jag jag som fick stoppa ner mina händer i säcken som jag full med öl, sprit och läsk som runnit ur! Usch. Jag belönade iallafall mig själv efteråt med att Jonte fick dra mig hem i skrindan (synd att det var nerförsbacke...), en punshrulle (ni vet en sån där man för med aftonbladet nu mera), Klick och Aftonbladet och en Loka. Sen kom ju Jasmine hem från Skåne så jag var ju tvungen att träffa henne också! Så vi (efter MÅNGA om och men) möttes på Öster och gick ner till Glassbaren och hamnen som nu är full med Bratz och är så fulla att de vimmlar ut i vägen, ramlar mot husväggar och sypr i polisbilar och i år bytte som ut "att sprutta svindyr Champange på varann" till "Spruta Ramlösa på varann"och så blev det lite kärlek i gräset också...
När jag sen kom hem så skyndade jag iväg till lekparken där jag mötte Kalleponken och Bea så gick vi vidare till Gården där vi grillade. Det var super mysigt även om folket inte precis köade för att komma in... Men vi grillade, kollade på Cops, spelade lite biljard, Scategory och "President & Latrintömmare" haha. Jag var faktisk president en gång så jag gör stora framsteg!
Sen kom jag hem vid 00.40 någonting och då hittade jag en fästing så då fick jag springa runt, livrädd i vårt mörka hus, och leta efter en pinsett och så fick jag ta bort den. Klockan var inte mindre än 01.20 och först då kunde jag lägga mig till ro och sova! Skönt!

Idag: Så hade jag först inte planerat någonting så jag satt med frukosten ute vid dammen och växthuset ett tag sen gick jag in och då ringde Jasmine och undrade om jag ville med och spela fotboll på Gråbo så då vid 12.30 cyklade jag dit. Så var vi hemma hos henne och låg på gråbo-planen i ett par timmar och sen vid 15.00 cyklade jag hem. Och sen dess har jag väl inte gjort någe vettigt.

Imorgon: Ska jag kanske träffa Emma som antingen redan är hemma eller som kommer hem inatt. Fast där är det ett stort kanske. Så ja, jag vet faktiskt inte. Men om inte så följer jag nog med mamma och pappa och shoppar inför sommarens höjdpunkt som jag längtar sjukt mycket till; BURGSVIK!! Så vi ska handla lite campingstolar, sovsäckar, batteridrivna lampor, batterier och lite sånt.
Och idag insåg jag också att jag totalt tappat räkningen på folket som ska med. Förra året tror jag att vi var runt 15 st och jag skojar inte om jag säger att vi säkert blir dubbelt så många!! Men det ska verkligen bli skitkul!! Och ni lär inte missa någonting från den "resan" iallafall. Super mysigt att vi ska vara där i 5 dagar också. Tror inte jag campat så länge i sträck förr men det ska bli sjukt mysigt och om det börjar regna får vi väll tränga in oss 30 pers i den ända husbilen som ska med. Haha. Gud vilken upplevelse...Och själva anledningen varför vi faktisk hamnar där ute, mitt i ingenstans är för att några st ska kasta varpa men det är somsagt ganska bortglömt nu. Haha.

Nu blev det här ett jätte inlägg som är sådär super jobbigt att läsa men men, så blir det ibland.

Ha det nu så bra tills nästa gång!

Toa-karantän

Nu har jag inte skrivit ett ända vettigt inlägg på super länge! Men jag sa ju faktisk innan sommarens start att jag kanske skulle ta en liten paus nu i sommarvärmen!

Idag har jag inte gjort något speciellt...Pantat burkar...Räffsat ihop halva häcken som pappa klippte bort igår...sprungit-gått-sprungit.
Jo, jag har ju faktisk kommit igång med det nu igen. Måste nog göra det så att jag inte tappar allt för mycket nu inför Hemselägret med distriktslaget och inför P18 cup. Så nu har jag bestämmt mig för att springa 5 km 4 dagar i veckan. Mån-Tors. Så idag (började igår) så åt jag först lite taco-chips och drack lite så började jag springa och kanske efter 1.5-2 km så får jag jätte ont i magen men jag tänker att det bara är håll, springer lite till och plötsligt känner jag att jag måste spy så jag stannar och börjar gå tillbaka och påvägen inser jag att det inte alls är håll utan någon jävla mens-värk!! Burgsvik "resan" om 1 vecka är ju iof räddad men gud vad arg jag blev över att behöva gå tillbaka.
På vägen tillbaka bestämmer jag mig dock för att bara gå hem och stoppa i sig en ibumetin och sen börja om. Jag måste ta mig runt!
Men väl hemma så har det gått över och då är det ju ingen ide att ta någon tablett så jag knyter på skorna och börjar om....Så idag blev det ett ganska långt pass...Skönt med 3 dagars vila nu.

Börjar också bli jätte orolig över det här med svininfluensan!! Men iallafall så har vi kommit på en plan till vår familj....eller rättaresagt JAG har tänkt ut en plan till min familj. Haha.
Och den lyder; Om något blir sjuk, minsta lilla huvudvärk eller hosta, så låser vi in stackarn på stora toan och där får stackarn ligga i karantän (som jag såg att som gjorde i "Främmande fågel")
Det finns ju bara posetiva saker med det!

 • Perfekt att sova i badkaret
 • Toan är nära till hand för ev spyor och diaré anfall
 • Badrummsskåpet med massa tabletter och piller som alltid är bra att ha
 • Vår lilla dassbok-samling för att göra de sista dagarn i liv till ganska roliga dagar

Nej, skämt och sido nu ska jag gå ner och se på film men Mamma och André och proppa i mig godis och mysa.


humanWhat a frightening thing is the human,
a mass of gavges,
dials
and registers.
And we can only read a few.
And those, perhaps, not accurately.

Wanna play again?
(Peyton kisses Lucas)

Lucas~ That was...
Peyton~ Yeah
Lucas~ What was that, exactly? A game?
Peyton~ Kind of. Not really. Wanna play again?

Emma <3

Ja, igår-kvällen var väl helt okej. Varken en höjdarkväll eller ett botten-napp.
Mulle, Kattis och hela deras familj kom till oss vif 16.30 någonting så vi åt och drack och hade det mysigt. Sen vid 20.00-20.30 någonstans så bar det av ner till Kneippbyn för att spela minigolf. Jag och Mikaela var på lag och vi kom några poäng efter Jeppa och André som vann. Banan var ganska kul och jag funderar på att ta med Emma dit ikväll.

Ja, för det är faktisk sant. Jag har fått tag på Emma och om ungefär 1 timme så kommer hon hit. Ska bli så himla skönt att få träffa henne igen!
Och nu när faktisk solen kommer fram mer och mer så antar jag att vi ska ner till Hundutställningen (ca 1 km hemmifrån) och bara vara där och drömma oss bortåt... Sen ikväll så ska vi in till min faster och hennes familj för att fira, just min faster. Så Emma hänger med dit men jag tror nog att vi bara äter där för jag orkar verkligen inte sitta där 1 hel kväll och jag skulle aldrig vilja att Emma skulle vara med om det...Gud nej!
Så jag vet inte vad vi gör, kanske ner till utställningen för att kolla läger kvällstid, vilket troligen är helt sten dött med några skall ifrån tystnaden. Eller, som sagt, ner till Kneippbyn och tar en lov på stranden eller kanske lite minigolf. Ja, vi får se.
Sen imorgon så vet jag inte vad vi ska göra. Får se när Emma ska hem förstochfrämst men kanske blir lite utsällning då med och om det är sol så kanske det blir stranden eller en cykeltur. Ja, vi får se men ni kommer iallafall få all info lite senare..

Ha det bra för det ska jag!

"Om du tycker jag är en bitch så skulle du se min mamma"

Nu har det vart ganska dåligt uppdaterat här men det gå i vågor för mig. Det får ni helt enkelt stå ut med tycker jag.

Men igår var jag, som redan sagt, med Jasmine på snäck. Det var super mysigt och jag tycker verkligen att vi ska göra om det snart igen!

Idag har jag vart på stan med mamma. Och idag passar det bra att sätta på sig tröjan "Om du tycker att jag är en bitch, så skulle du se min mamma" som ligger någonstans i byrån...
Herregud! Idag vart det katastrof. Men det roligaste var då vi var inne på Coop och skulle handla "Chevappchichi"-krydda. Vi går dit och först hittar vi inte ens gången där kryddpåsarna står men efter ett tag så kom vi iallafall rätt...Och då finns inte kryddan som vi ska ha...Så mamma får lite damp men upptäcker snart att det fanns 2 "hyllor" med Chili-con-carne-krydda och börjar leta igenom hela "hyllan" ihopp om att någon ställt dem framför Chevapchichi-kryddan och ja...Där stod det 6 påsar med chevapchichi ;) Mamma blev skitglad och tar alla. Och såhär lyder dialogen mellan mig och min kära mor då vi går mot kassan:

Jag- Behöver vi verkligen 6 påsar?
Mamma-Nej...
Jag-Varför tog du 6 påsar då?
Mamma- (tyst..)
Jag-Gjorde du det för att hämnas?
Mamma- Ja....

Suck...Vilken mamma man har. Sen röt hon också åt 2 killar som stod mitt i cykelvägen och pratade så vi knappt kom förbi...Stackars män...

I Made it!

Ja, mitt rum blev klart idag iallafall. Det såg ju lite mörkt ut då jag slängde ut allting ur min garderob och sen kom jag på att det kanske inte var så smart och genomtänkt som det verkade... Men det gick.
Men så himla skönt att bli av med "prinsessklänningarna" jag hade när jag var liten och alla mammas gamla kläder som kunde ha passat in i en second-hand butik. Gud va gammalt!! Usch. Så nu har jag mer plats och mer än många galgar. Plus att man ser golvet på garderoben, väldigt trevligt. Hade glömt att det var gult, samma gula matta som i badrummet uppe ;) Så där på golvet i garderoben la jag Emmas tecke som hon har när hon sover här (och inte gör mig sällskap i min säng), min IFK-bag och de två väskor som jag använder mest och för att få in den riktiga "walk-in-closet"-känslan så har jag ställt alla mina sommar/vår skor (förutom fotbollskor och löparskor) där också. Ser super snyggt ut! Och på krokarna hänger det en kasse med raggisar, en galge med bara sjalar och lite väskor som jag inte använder så ofta och 2 skärp.

Om jag hinner så ska ni få se en bild....i sinnom tid.

Nu har jag fixat matsäck tills imorgon också. Jag och Jasmine ska ju till Snäck imorgon :) Ska bli super kul och det är första gången sen sommarlovet som jag träffar henne. Från att ha sett henne varje dag till att inte se henne på 3 veckor...usch. Sånt klarar jag verkligen inte av.

Storstädning. Emma kom hem, behöver lite hjälp!!

Ja, min lilla städning har nu blivit ett 2-3 dagars projekt. Fick nämligen för mig att riva ur hela min garderob (eftersom golvet i den garderoben inte syns och har inte gjort på flera år) är också sugen på att riva ur min andra garderob så att hela rummet får en uppfräschning men om det ska ske så får jag be antningen Emma eller Mamma om hjälp för No way att jag orkar städa i 3 dagar-helt själv!! Aldrig.
Så Emma kommer ju hem imorgon så jag ska höra med henne om hon kan hjälpa mig så får jag väl bjuda henne på Cirkus eller nått.
Det blir säkert skitbra.
Oturligt nog så är jag väldigt lik min gammelmorfar....en riktig skrotsamlare. Ända skillnaden är att han faktisk gick-en gång i veckan-till soptippen och tog allt han ville ha och sparade och slängde inget! Aldrig någonsin. Jag går inte och samlar på soptippen men jag har otroligt svårt för att slänga saker. Speciellt kläder...Jag tänker alltid "Men det här kommer jag ju använda snart säkert" och så blir det aldrig av. Och nu är det extra jobbigt då jag inte växer på något håll så alla kläder passar i flera år...det är ju något annat att kasta något som är för litet men att kasta något som är i samma storlek....det är något helt annat.

return
You gotta go there to come back

12 hours sleep

Vad har hänt!?
Jag somnade kanske vid 1.00 igår och gissa när jag gick upp? Ungefär 12 timmar senare!! Typ halv 1 gick jag upp och jag trodde då att klockan bara var halv 12 och fick panik då det inte var så....
Tur att det inte är fint väder idag då-lite halv mulet-och att jag inte har något speciellt planerat.

Men eftersom jag sovit ett halv dygn nu (inte normalt för mig) så känner jag att jag måste göra något! Inte lägga mig och läsa, inte sitta här och inte slänga mig framför tv. Det klarar jag verkligen inte av just nu.

Så dagens uppgifter är:

Städa rummet och göra om lite också. (var ju på IKEA i Kalmar)
Leta reda på bra träningsövningar med "Gummisnöre" i Veckorevyn
Träna med "Gummisnöret" i minst 30 min.
Slå in Emmas present.

Ja, jag var ju på stan med Bea i förrgår och så var vi inne på Bokia. Och för några veckor sedan hittade jag en bok, Ost-indie-fararen och det är ju sånna böcker som hon älskar så nu när jag var där i förrgår så köpte jag den så ska hon få den nu när hon kommer hem imorgon. Eller iallafall under de närmsta dagarna för hon kanske vill vara med sin familj imorgon men man får väl hoppas iallafall....Fy vad jag saknar henne nu!!!

Vad ska ni göra idag då?RSS 2.0