Nyheter i BL-Listan

Nu har jag lagt till lite nya resebloggar i min Bloglovin-lista.
Hur ser era BL-lisor ut?

If you lose your way...

"And Hansel said to Gretel:
Let us drop these bread crumbs so that together we find our way home, because losing our way would be the most cruel of things"

Lucas ~ This year I lost my way.

Nathan ~ And losing your way on a journey is unfortunate. But losing your reason for the journey is a fate more cruel.

Peyton ~ The journey lasted eight months. Sometimes I traveled alone. Sometimes there were others who took the wheel and took my heart.

Brooke ~ And once you lose yourself, you have two choices. Find the person you uned to be or lose that person completely.

Mouth ~ Because sometimes you have to step outside of the person you've been and remember the person you were meant to be. The person you wanted to be. The person you are. 

confused

Hur kan allt gå från att vara pissdåligt till superbra och sen åter till ganska dåligt...

I Torsdags kväll tränade jag för första gången med P18 och jag förstår att man inte kan säga något efter 1 träning, spreciellt inte om tankarna gick från + till - även där.
Ibörjan kändes det skitbra, sen gick det neråt, uppåt, neråt, neråt och sen avslutades det på topp.
Nästa dag är allt skit igen. Sen bra, sen dåligt, sen bra.

Jag vet inte vad jag tycker. Det kan skifta utan anledning på 5 sekunder.

Imorgon är det dags för träning nr 2. Just nu vill jag inte dit och nu, några sekunder senare vill jag...Usch! Jag förstår inte mig själv!

I <3 VILA

Idag gick jag på stan med Emma efter skolan och jag hittade mängder med kläder inne på VILA som jag blev förälskad i!
Som tur är så har jag pengar som jag troligen kommer lägga på lite nya kläder och smycken. Kanske något från förra inlägget.
Men här är iallafall lite som jag älskade idag i Provrummet på VILA!


(Det är bara kjolen och paljettjackan som jag är intresserad av)


Accessoara

Har inget att göra förutom att plugg till provet imorgon och det har jag gjort nu (nästan) hela eftermiddagen så nu är det paus tycker jag!
Så jag sitter och kollar kläder och framför allt smycken på nätet. Vet inte riktigt vad det kommer ifrån; Jasmine? Andra bloggar? Tidningar? Men helt plötsligt så har jag ett stort behov av att titta på de fina sakerna på skärmen.
Hittade några som jag verkligen gillar på Accessoara.se.

              
129 kr                                                119 kr                               99kr
 

Det förvånade mig verkligen att allt var så billigt eftersom det var så fint allihop!

Brorsan på tv

Snart börjar alltså träningen, eller snart och snart, om 1 timme kanske. Men innan jag gör något annat måste jag berätta att min bror var med på Lilla Löpsedeln idag :)
Han och hans klass var med och tävlade för Västerhejde skola och det är min bror som pratar :)
LYSSNA HÄR och få reda på om de vann eller inte ;)

Ps. Spola fram till 11:te minuten eller något om ni bara vill se tävlingen.


Usch För Förändring

Ikväll är kvällen jag har väntat på. Jag har fasat för. Vart nyfiken över. Undrat, tänkt, funderat, frågat, pratat, gråtit, vart förvirrad över.
Jag ska nämligen träna med P18 IF's f95 lag.
Vid det här laget har jag pratat med de flesta jag velat prata med och jag har även hunnit prata med folk jag helt bara velat springa ifrån när ämnet kommit upp.
Det har vart tungt. Inte för att jag tror att P18 är ett dåligt lag med dålig stämning och dåliga tränare utan för att lämna IFK.
Jag har spelat fotboll i ungefär 4-5 år och alltid i IFK så om det inte hade vart jobbigt så hade ju något inte vart rätt. Eller hur? Usch för förändring!

Men det blir väl förhoppningsvis bra. Så P18 Here I Come!

Horseriding

Då kan jag lägga till ännu en grej till Meritlistan. Idag har jag nämligen ridit! Har faktiskt aldrig i hela mitt liv ridit annars. Eller jo, på cirkus och så men det kan ju knappast räknas om man tänker på vad jag vart med om idag!

När jag kom dit var jag faktisk väldigt skakis, trodde inte att jag skulle vara så nervös men alla var ju så stora...Haha.
Jag fick iallafall en jätte snäll häst, vit, som hette Gracia och hon var verkligen super snäll, gjorde inte en fluga för när (förutom när hon råkade snubbla lite och jag fick lite hjärtstopp men annars var det hur lugnt som helst.
Alla få sitta på en häst som lunkar på i sakta mak och bara titta, lyssna och tänka. Det var så himla mysigt och fridfullt. Det kändes inte som om det var jag som satt där på hästen, så overkligen underbart kändes det!
Helt klart det bästa jag gjort under detta höstlov!

Och nu verkar min och Emmas dröm om att åka till Irland och bara rida runt liiite mer realistisk.


Words by Shaw

"There are two tradgedies in life. One is to lose your heart's desire. The other is to gain it"
~ Shaw



Nathan ~ As far as I'm concerned, Shaw was a punk. 'Cause you know what? Tradgedies happen. What are you gonna do? Give up? Quit?
No.
I realize now that when your heart breaks you got to fight like hell to make sure you're still alive.
Because you are.
And that pain you feel?
That's life.
The confusion and fear?
That's there to remind you that somewhere out there is something better and taht's worth fighting for.

Haley ~ This year I got everything I wanted and everything I wished for. But in a way, I lost even more.

Lucas ~ Shaw was right. As we strain to grasp the things we desire the things we think will make our lives better: Money, popularity, fame. We ignore what truly matters, the simple things like friendship, family, love. The things we probably already had.

Mouth ~ So Mr Shaw thinks that getting your heart's desire is a tradgedy? I say he's wrong. I mean, clearly Shaw never kissed Erica Marsh.

Peyton ~ Yes, losing your hearts desire is tradgic. But gaining your heart's desire? That's all you can hope for. This year I wished for love to immerse myself in someone else and to wake a heart long afraid to feel. My wish was granted. And if having that is tradgic, then give me tradgedy. Because I wouldn't give it back for the world.


Ansvarstagande

Med tanke på min historik det senaste dygnet så känns det som om jag borde ligga nedstoppad vid det här laget.

Kom precis hem från Farmor och Farfar. Det var faktisk väldigt mysigt och även fast jag älskar mina kusiner så är det rätt skönt att ibland få vara ensam med mina farföräldrar. Mycket uppskattat.
Ikväll pratade vi, åt mat och eftersom varken jag eller André hade möjlighet att smaka på hennes tredje efterrätt igår så hade hon varit så snäll och sparat en bit och det var faktisk väldigt gott!

Sen blev det godis och Poker. De sista omgångarna var jag väl inte så "vaken" men jag kom nog iallafall inte riktigt sist :)
Och nu då? Varför ligger jag inte under mitt svala duntäcke i min lagom hårda säng och slappnar av för!?
Jo, eftersom jag har en 2 år yngre bror och folk kan säga vad de vill och jag kan säga vad jag vill och jag vet att han är, iallafall 12 år men jag älskar honom och om mina föräldrar är på fest och han är ute och ränner så tänker jag nog inte somna förens han är hemma. Kalla mig tråkig men jag skulle ändå inte kunna komma till ro om jag visste att han var ute. Ibland måste man ta lite ansvar även fast man inte direkt måste.

Men jag satt tiden på kl 24.00 så förhoppningsvis är han en snäll liten broder och följer mina egengjorda regler. Så om 1 timme är förhoppningsvis hela familjen samlad och jag kan slappna av, eller ja, iallafall halva...

Nu ska jag nog blogga lite, mysa lite och ha lite egentid som det inte känns som att jag har haft nu på några timmar. Blir säkert minst ett One Tree Hill också :)

Gonatt!


Utan titel

710a4398e1e33930f9601eb05bfe3264.png

Kolla varifrån!


Huge text about...desserts (?)

Jag har helt tappar räkningen på dagar och timmar som jag varit vaken!
Och bara för att varna er lite så kommer det här nog bli ett super dunder långt inlägg eftersom det har hänt en del och jag måste få skriva av mig, tar alltså inte hänsyn till någon annan än mig just nu!

Igår var jag med Jasmine under dagen. Vi cyklade till Fridhem, parkerade cyklarna och traskade runt bland färgerna ett tag. Var säkert ute i 2-3 timmar. Verkligen super skönt!

Vi skulle äta middag inne hos farmor och farfar. Det blev någon kykling, pestachenöt-ris med vindruvor och en sås som smakade kokos mjölk! Mums! Väldigt maffigt för min lilla mage.
Direkt efter maten var det dags för efterätt nr 1 (farmors mat, jag menar efterrätts, varnor borde nästan få en egen liten kategori här i bloggen snart). Det var en glass med lingon som jag insisterar på att jag ätit tusen gånger hos dem...fast enligt farmor var detta första gången...
Sen togs det fram dricka, godis och chips, alltså efterrätt nr 2 (eller jag vet inte riktigt om man kan kalla det efterrätt men det blir rätt maffigt ändå). Och mellan efterrätt nr 2 och 3 kände jag att det var dags att gå så jag gick hem och packade ihop mina grejer till övernattningen med Emma och Moa ståendes i hallen. (Och för de som är intreserade så serverades efterrätt nr 3 iform av Tårta och Kaffe)

Natten på gården är just nu ganska suddig. Snacka om att vända på dygnet och pressa sin kropp och huvud till det yttersta bl.a sitta 90 grader, vilket jag förövrigt vann ;) (Kl 4 på morgonen)

Slummrade väl till lite under Kung Fu Panda som sågs i svartvitt och efter filmen kom jag igång...Det förklarades nämligen kring mellan Emilia och Emil...Som slutar med att Emil hotar mig med att tortera mig i skolan under 2 veckor (vilket han garanterat glömmt redan idag) och jag fick med mig Emils mössa hem. Den ska nog användas som muta :) Haha.

Kl blev 8 och jag satte mig och åt frukost och kl 9 traskade 3 flickor; Emma, Moa och Emilia hem.
Idag har jag sovit, sovit, sovit, vart på stan i typ 20 min och sen såg jag en film och åt lite godis vilken jag ångrar starkt när farmor bara för några sekunder sen var här och sa att det är mat kl 18.00 "Och sen äter vi lite kakor också" :S Worried.

Mamma o Pappa är nämligen på Fotbollsgalan och jag tänker hålla tummarna hela tiden eftersom 2 tjejer från mitt lag är nominerade i kategorin "Årets div5/div4 spelare Dam". Så heja Gry och Julia!

Nu känns det som att jag missade hälften men det var väl lika bra :)


A red light

She was driving to school to pick me up.
She was late,
so she ran a red light.
It was one light at the wrong split second,
and it ended for her.
My mum ran one red light.
I ran them all the time but nothing happens.
It's not fair.

~ Peyton Saywer

091023

Gomorgon allihopa!
Jag vet att jag egentligen skulle rata alla dess inlägg men jag kan nog inte göra det, det känns nog helt okej sålänge jag inte börjar rata allt annat skoj!
Men jag tycker att ni ska ha ne förklaring varför jag inte kommer blogga förens imorgon runt lunch tid och neråt :)

Idag är det nämligen fullspäckat schema som gäller!
Fast först är det dags för en härlig morgon då man inte behöver göra någonting! Sitta vid datan, sitta framför tv, läsa böcker och tidningar, äta frukost och man slipper stressa. Jag, personligen, har inte många sådanna mornar i mitt liv.
Sen efter lunch (vet faktisk inte riktigt vad det är för tid eftersom jag inte äter så mycket lunch på lov, men jag antar att det ligger runt 12-13 någonting...får vi hoppas...) så kommer Jasmine hit cyklande för vi ska nämligen cykla till Tofta, eller ja, iallafall följa den västrakusten söderåt en bit ;)

Kl 18.00 ska jag in på middag hos Farmor och Farfar. Får hålla tummarna att det blir något gott men jag är inte så oroligt för på något konstigt sätt så har Farmor och Farfar aldrig lagat något som jag verkligen inte tyckt om! Haha.
Och jag tror verkligen inte att jag ska äta lunch idag eftersom det känns som att jag måste spara allt utrymme jag har om Farmor är på "det" humöret, och "det" humöret= minst 2 efterrätter + snacks (godis, chips). ...

Efter middagen så ska jag gå ner till Gården och vara med på övernattningen.

Så, där har ni en liten förklaring.
Ha det bra

Jag ryter ifrån!

Nej nu måste något göras! Det här går inte längre! Jag är inte nöjd.
Min blogg har förvandlats till en dagbok, en sida där allmänheten kan följa min vardag från att jag stiger upp på morgonen tills att jag skriver Gonatt på kvällen. Eller okej, det blir ju inte riktigt så utan mer såhär: När jag kommer hem ifrån skolan och känner att jag vill skriva så sätter jag mig och skriver vad jag gjort på dagen i ett långt och tråkigt inlägg som jag hatar och sen gör jag så dag efter dag efter dag! Och jag vet inte vad ni som läser tycker men jag tycker att det är tråkigt och jag står inte ut med att ha det så!

Så något måste alltså göras, för det första ska jag inte ha så bråttom. Om jag ska skriva något så ska jag göra det för att jag har något att säga och att jag har tid och slipper stressa från orden, då blir det bara tråkigt!
Så det ska bli mer tankar, ord, bilder och när det händer något extra kul i min vardag så tänker jag ju såklart skriva om det men jag tänker verkligen trappa ner på de tråkiga inläggen! Jag måste börja skriva en blogg som jag faktisk skulle vilja läsa!

Dagens skrattattack!

Emma var nyss här. Vi spelade lite Guitar Hero 5 och satt lite vid datan. Ja, idag var vi riktiga teknik-nördar!
Emma visade mig iallafall ett klipp på Youtube som är så udda, sjukt och roligt som ett klipp från Youtube bara kan bli. Kolla här så ska ni få se!


Guitar Hero 5

Ïdag fick vi hem Guitar Hero 5! Super kul! Låtar som innehåller bl.a Bon Jovi's You give love a bad name och Kings Of Leon's Sex on Fire.
Så nu ska jag iväg och spela lite:)


Utan titel

1e103556d8989c02a01ebe46fbee2c02.png

Kolla varifrån!


Here You Go

Lucas~ Hi

Nathan~ I was looking for you. I'm done. Just though you should be the first one to know.

Lucas~ Me?

Nathan~ Yeah. You wanted my world, man. It's all yours.

Careless



 

Nathan~  Something's change.

Peyton~ With your dad?

Nathan~ No, with your room. Something's different.

Peyton~ Itäs my walls. I took my scetches down.

Nathan~ What scetches?


Daddy's Girls

Emma åkte till båten vid 6.30, hon ska till Stockholm (som vanligt), vill också åka dit!!!
Och stackars Emma sov ungefär bara 4 timmar inatt eftersom det blev rätt sent igår kväll.

Emma kom till mig vid 8 tror jag att den var. Vi satt och kollade på The voice och skrev brev. Igår grävde vi nämligen ner en låda med massa grejer i +brev till oss själva. Vi ska gräva upp lådan om 6 år, när vi är 20. Ska bli jätte spännande!
Sen efter några timmar började vi göra oss iordning; lockade håret, sminkade oss och packade tonvis med kläder, skor och smycken eftersom vi skulle ut och ta massa kort!
Kl 14.00 var vi helt klara och gick ner till Kneippbyn stranden och bytte om till klänning och jag tänkte vara lite smart och sätta på mig gummistövlar och sen ställa mig i havet men gummistövlarna hade jag kunnat vara utan, Vilka såll!

Blev dyngsur och strumporna blev ju helt oanvändbara. Så det var bara av med allting, men det var faktisk inte så hemskt kallt i vattnet, jag trodde att det skulle isa i fötterna men det var bara väldigt väldigt kallt!
Efter en timme började vi gå uppåt genom Skogen och fotade på massa olika platser. Vi var där ute till 17.45. Blev många fina bilder.
Väl hemma fick jag reda på att jag har en skuld till bibilioteket på 650 kr...Så idag måste jag in och lämmna lite böcker och hoppas att vi slipper betala ;)

Vi gick till affären och köpte mat och lite godagrejer, hem, åt och sen gick vi till Gården och var där resten av kvällen. Träffade bl.a Oscar och Simon som vi spelade pingis med och Oscar blev också dagens hjälte eftersom han hittade mitt halsband, som jag inte ens visste var borta...Men Tusen Tack Oscar!

När vi kom hem såg vi på One Tree Hill, pratade och sen vid 1.30 slocknade vi i min säng.

Och nu när jag sovit lite till så måste jag nog börja planera dagen lite. Jag ska:

Städa mitt rumm
Plocka upp alla kläder som fick följa med till skogen/stranden.
Åka in till stan och lämna alla böcker.
Träna kl 17.00
Sen är jag lite nyfiken på "Daddy's Girls" på MTV så jag tror att jag ska börja med att se ett avsnitt precis nu :)

Nyfikna?

Klicka in på Emmas blogg (som jag faktisk gav till henne i 14 års present) om ni är nyfikna på vad Emma skrev ;)


En Bok Som Sätter Sina Spår

Emma på Facebook chatten: Du ska skriva om en bok eller film (ej serie :D) som har "förändrat dig" om du förstår vad jag menar," som har satt spår i dig"


Okej. Bok eller film...Jag har sett många filmer och läst ganska många böcker men det finns bara en serie som förändrat mig och det är One Tree Hill. Men eftersom jag inte fick skriva om det så får jag hitta på något annat. Men att säga att något annat förändrat mig vore en ren lögn. En film har kanske förändrat mig och sen har det varat för en eftermiddag men det finns ingenting som fortfarande håller i sig och då tycker jag inte att det räknas: Om jag inte kommer ihåg dagen, stunden eller ens filmen/boken som jag såg/läste...


Men det finns faktiskt en bok som på något sätt inspererar mig och som på något sätt kommer sätta sina spår...(tror jag iallafall). Jag har inte riktigt läst ut boken, faktum är att jag har ungefär 700 sidor kvar att läsa men det känns lite speciellt.
Jag har inte haft den känslan med någon annan bok, jag har inte kännt mig så inspererad av en annan bok.

Boken; "Det Här Är Allt" eller orginaltiteln "This Is All" som är skriven av Aidan Chambers, kommer jag kanske inte alltid minnas men den kommer nog sätta undermedvetna spår iallafall. En slags insperation som kryper in under huden och naglar sig fast där för all framtid.


Jag kommer ihåg första gången jag såg boken. Datum: 27 Maj 2009. Min födelsedag. Jag och Emma satt i Almedelen och mumsade på en fryst tårta i solskenet och jag började rota runt i hennes väska. Jag älskar att rota i den. Det finns alltid något: Ett skolprojekt, en tidning eller som den dagen, En bok.
Min första tanke var: "Oj vilken tjock bok". Det förvånade mig egentligen inte att Emma hade lånat den, det som förvånade mig var hur faschinerad jag blev av boken. Jag kunde liksom inte släppa den med tanken.


Det gick en tid, några månader, och några dagar innan skolan skulle dra igång igen så satt jag och Emma vid en liten damm precis utanför ringmuren och pratade. Vi pratade om framtiden med skolor och utbildningar och jag vet inte riktigt hur vi kom in på det men vi började prata om boken; "Det här är allt". Emma tyckte att jag skulle läsa den och hon sa att huvudpersonen, Cordelia, var lik mig på vissa ställen. Och det gjorde ju inte saken sämre. Så samma dag gick vi till biblioteket och jag lånade boken.
 

Nu...ca 2 månader senare har jag fortfarande boken hemma. Jag har fått ett par brev från biblioteket så jag måste nog snart låna om den, jag har nämligen inte kommit så värst långt. Bara lite över 100 sidor.
Om jag någonsin ska läsa ut den så måste jag nog vara lite mer flitig. Det blir liksom inte av att jag läser så mycket. Det har nog med konsentrationen att göra...


Jag tror verkligen att det finns saker som är menade att hända. Mina såkallade "Ment To Be Moments" och idag har jag faktisk vart med om den sån sak.
Jag vaknade imorse och kände en stark lust att läsa "Det Här Är Allt". På Stan så hittar jag "Det Här Är Allt" på Bokia utan att jag letade och nu sitter jag och skriver en text om den.

Men man kan ju inte skapa någonting utav ett Ment To Be Moment, det förstår t.o.m jag men det finns så mycket jag älskar med boken:

 

 

  • Hur den är uppbyggd med alla delarna.
  • Att det ibland förekommer små brev och "lappar" (eller vad man nu ska kalla dem) i boken. Så att det inte är packat med 800 sidor med bara samma typ av text.
  • Att det är en man som skriver om en 16 årig tjejs liv och gör det så bra.
  • Att jag själv ibland kan förstå Cordelia.
  • Att det handlar så mycket om texter och "Skrivning".
  • Att den är tjock, man kan läsa och läsa och det tar aldrig slut (förstår äntligen vad Emma menar)
  • Att själva grejen är att Cordelia skriver till sitt barn
  • Att jag fortfarande har 700 sidor kvar att njuta!

 

Jag som var så mycket emot den här boken har nu gått och förälskat mig i den. Och även fast jag inte har läst ut den så kan jag nog nästan säga att det är min favoritbok. En sak att lägga till i årets önskelista :)


Kulig grej

Hej!
Jag och Emma håller på med en "kul grej" just nu. Jag varlde en sak som hon skulle blogga om jag hon valde en åt mig. Jag valde att hon skulle blogga om sin kärlek till böcker och jag ska blogga om en bok eller film som förändrat mig. (Jag fick inte ta en serie...) Så nu måste jag börja för vi har bara en halvtimme på oss...!!

Det var inget.

Angående förra inlägget så skulle jag mest bara kolla om det gick att MobilBlogga eftersom det inte funkat för mig på ett tag. Men tydligen så funkar det nu igen ;)
Och angående bilden så är det en bild på mig i skolan ;)

varför funkar...

2caaa6f19081692b19be17718a91b833.png

Kolla varifrån!

varför funkar inte mobilbloggen!?


Change

Tror ni jag vaknade kl 6.30 imorse då? Jag skulle ju upp och se Vakna med The Voice och sen när jag vaknade kl 10.00 var jag ganska förvirrad, speciellt när jag såg att Alarm symbolen upp i högra hörnet på mobilen var borta. Har jag stängt av den i sömnen? Det här bådar inte gott inför skolveckan som kommer...

Jag hade jag inga större planer tills för ungefär 10 min sen då Bea sms:ade och frågade om jag ville med in till stan idag. Så kl 14.00 tar jag bussen in till Visby med henne.
Inget ont mot min klass eller andra stadsbarn men det känns som ett helt annat liv. Jag finner sån trygghet såfort jag är med folk från Vibble eller min gammlaklass.

Jag förstår att man måste gå vidare och förändringar är nog ganska bra men om man levt ungefär samma liv i 14 år (med ett avbrott på ca 200 dagar då jag bodde hos min Farmor och Farfar) så är det väldigt svårt att bryta ett mönster och jag tror aldrig att jag kommer bli bra på det här med förändringar. Jag känner mig lite som Gustav Svensson.

Kommer ihåg att vi hade ett Fort i kanten av vår trädgård när jag var liten. Jag var nästan aldrig där och lekte, det var äckligt med alla djur och det stank unket om filtarna som glömts där ute. Sen kom dagen då pappa sa att vi skulle riva det...Jag kommer ihåg att jag satt och grät i Bersån (väldigt felstavat men jag vet inte hur man stavar det rätt) för jag ville att Fortet skulle stå kvar...som det alltid gjort.

Nu är det dags för förändring igen, eller jag håller på att förbereda mig på förändring iallafall,  jag vet inte vad jag tycker om den. Vissa dagar är det, vissa dagar är det dåligt men det är iallafall nödvändigt.



E.Söderholm

Första inomhusträningen. Förändring ligger och lurar i luften. Höstlovet drar igång imorgon. Tröttheten kommer smygandes i ögonvrån. Upptäckte ett fel i stickningen. Stackars Eva. Stackars Mig. Imorgon ska jag sukta efter kläder som jag inte har råd med. Se på Vakna!. Ringa Emma. Sticka. Springa. Läsa. Tänka. Filura. Längta. Glömma. Hoppas. Önska. Drömma.

Home Sweet Home

Den här veckan blev det inte mycket hemma. I onsdags till Torsdags sov jag vid Emma.
Torsdags åt jag mat på Lilla elefant med Laget.
Igår var jag på ÖB med Jasmine sen väntade vi på bussen i 30 min. Kom hem och efter 10 min ringer Emma och frågar om jag vill sova hos henne. Jag tar ett djuptandetag och ringer Mamma, säker 1 miljard gånger men hon svarar inte. Sen ett försök till pappa och hon svara och säger att dte går bra.

Emma säger att de kommer om 5-10 min men...Jag står ute i dugg regnet och kylan och väntar i 30 min eftersom (!) Emma inte sagt till sin mamma att hon hade sagt till mig att de skulel hämta mig om 5-10 minuter. Så först åker de och hämtar Emmas lillebror på fritids, hon pratar glatt (och länge) med personalen där...utan att Emma säger något. Sen åker de förbi affären och handlar och hyrfilm, Emma säger fortfarande inget.
Och precis när de svänger in på min gata och Emma ser att jag står UTE och väntar så berättar hon för sin mamma...Haha.
Sen idag var vi på invigningen av fornsalens "evulotions utställning" och nu är jag äntligen hemma! Men...det varar inte länge. Om 45 min ska vi gå iväg till Kenneth och Petra och så ska vi äta och se på "brölopps-filmen". (Pappa filmade ju hela vigseln) och jag antar att vi inte kommer hem förens alldels försent och jag har verkligen ingen lust!


YES!

Nu har jag snart betat av den här veckan med mycket plugg!
Idag var det alltså dags för matteprovet, fasansfullt! Men jag blev så glad när Henke berättade att jag klarat en grej som betydde jätte mycket för mig att klara! Det handlar om bassystemen med binärabasen  (1 o 0) och vårt bassystem med siffrorna 1-9 och så. Super duper svårt men jag klarade det!

Ikväll ska jag äta mat på Lilla Elefanten med laget. Hoppas verkligen att det är god mat där! Är inte så sugen på pizza, hoppas det finns lassange ;)
Men nu borde jag egentligen sitta fastnaglad vid Soboken. Usch! Har någ aldrig haft ett så jobbigt prov! Och det är så jobbigt att det är ett rätt viktigt kapitel och en viktig del i SO:n och Europa...suck.
Men eftersom det alltid löser sig i min värld så går det säker bra!

Nu måste jag ner och råplugga och sen åker jag nog!
Hej:D

Matriserna...

Ja, då var det alla dessa matriser också som tydligen ska vara inne senast på Torsdag...Och eftersom jag ska till Emma imorgon och sova där så hinner jag inte då och på torsdag är det troligen försent +att jag ska äta ute med fotbollslaget...Och jag kom på nu att ajg inte kollat min mejl på flera dagar så nu väntar väl massor med matriser som måste in ikväll...Typsikt.
Men nu har jag iallafall fått lite energi av The Hills som jag legat och kollat på i några timmar! Härligt ;)

Men nu till matriserna!

Önska mig lycka till!

Nu börjar skolan verkligen komma igång på riktigt, eller lärarna börjar iallafall komma igång! Kan inte förstå varför de måste lägga proven under samma veckor, under samma period!
Förra veckan hade vi ju Engelska provet (MVG-) och svenska provet som jag får tillbaka imorgon.
Och den här veckan väntar ytterliggare prov och lite läxor såklart. SUCK! Tur att jag klämmer in en liten lilllördag mitt i!


Tisdag ~ Haha okej, på Tisdag har vi nog faktisk ingenting. Säker någon lektion till datasalen för att fylla i någon matris eller så men jobbigare än så blir det nog inte förutom plugg efter skolan förstås.

Onsdag ~ Läsa lite sidor +svara på 7 st frågor innom ämnet magnetism, där det faktisk börjar lossna för min del. Blir så glad när jag fattar! Och sen fick hela klassen omprov på engelska Genitiv. Hatar garamatik!
Sen på eftermiddagen ska jag till Emma och vi ska fira Robin Hoods födelsedag. Hur töntigt det än låter men jag antar att sålänge jag och Emma är kompisar så kommer ingen av oss riktigt växa upp. Vi kommer troligen kolla på Robin Hood hela eftermiddagen, lite presentutdeling, iallafall från min sida och sen ska jag troligen sova där. Om mamma tillåter annars får jag prata med pappa...han brukar gå med på det mesta. Pappor och Döttrar brukar gå så bra ihop ;) Haha.

Torsdag ~ Morgonen kommer väl börja med att halva familjen Djurberg mobbar mig för något, alltid hittar dom på något. Sen åker jag och Emma från Västergarn, troligen skittidigt och troligen och förhoppningsvis så har min halva av klassen sovmorgon så jag slipper stressa så hemskt. Samma dag har vi det fasansfulla matteprovet...Vågar inte ens hoppas på något men om jag ska vara riktigt ärlig och försöka förutspå något nu i förväg så tror jag att det kommer gå super duper bra! Känner på mig att det här med negativa tal är min grej men det ska jag låta ha osagt tills dagen med provresultaten...

Fredag ~ SO prov. Måster verkligen verkligen plugga till det eftersom jag i nuläget inte kan någonting! Och sista genom gången är imorgon och jag tvivlar starkt på att vår lärare kommer kunan klämma in 12 punkter på 40 min...så det blir plugg plugg plugg. Plus att det är ett super tråkigt ämne..Det är Europa med inriktning på Jordbruk, ekonomi och natur/klimat och sånt. Ingen höjdare.


Mardrömmen besannas!

Idag har en mardröm besannats...Eller iallafall nästan.
På syslöjden idag så frågade vår syslöjdslärare/mentor oss om det var lätt att få tag på låttexter och den instrumentala delen av en låt på internet, och vi, fullt ovetande, svarade ju såklart Ja. Idag kan man ju få reda på i princip vad som helt genom internet.

Hon har nämligen funderat på att ge oss en engelska uppgift där vi ska ta en engelsk låt och översätta den. Och så långt är det ju lungt, faktisk ganska roligt med en sån lite annorlunda uppgift. Men, (dte finns alltid ett Men) hon ville också att vi skulle sjunga den inför klassen...
Och nu är det såhär att jag sjunger inte för någon! Jag har t.o.m slutat sjunga för mig själv! Inte ens i dushen!!
Jag sjunger inte för mamma, inte för pappa, inte för Emma, inte för någon!

För, ja vad kan det vara (?), 6 månader eller så drömde jag att vi fick i uppgift på Musiken att spela och sjunga eller bara göra något av det inför klassen, och det var obligatorisk. Jag vaknade upp alldeles kallsvettig och tackade sen gud för att dte inte var sant! Och idag kommer Eva och krossar mitt hjärta!

Som tur är, är det inte bestämmt än och jag tror att jag kommer kunna övertala henne och om inte så tänker jag rentutsagt skita i det!

fotboll...igen <3

Idag har det bara varit fotboll, fotboll, fotboll. Känns som att jag skriver dte ganska ofta, men idag har det vart helt otroligt. Har vart igång sen 11.30 till kl 17.00. Jätte kul men det börjar kännas nu och jag vågar knappt tänka på morgondagen!

Kl 11.30 alltså, jag och pappa åkte till p18 där det var samling med laget. Det var ju sista kvalmatchen. Jagh fick börja på bänken och kom in som ytterback när det typ var 20-15 min kvar. Och ända från start så tyckte jag att vi spelade väldigt bra och fick till några fina anfall.

Andra halvlek kommer jag in efter ungefär lika många minuter som i första och spelar också ytterback.
Och gissa vad det blev? Kan förutspå att många gissar att vi förlorade med typ 10-0 men det blev faktiskt...tadamtadamtamtaaa(!!!)....1-1! Haha. Är lite osäker på om det räcker, tror inte riktigt det men det var ju riktigt bra ändå tycker jag!

Matchen slutade vid 14.40 ungefär och det var samling på distriktsträningen kl 15.00. Så jag skyndade från omklädningsrummet och kom till träningen precis i tid. Fast det var ändå ingen brådska för jag fick sitta och vänta lite, och stressa ner.
Sen tränade vi i 1,5 timme. Det var fokus på volly och nick. Volly gick faktisk väldigt bra men nick...nja, inte min starka sida precis.
Sen hämtade Nicklas mig (morbror) istället för att jag skulle vara tvungen att sitta på mammas pakethållare i typ en halv mil!
Tack N!

Nej, nu har jag duschat och ätit pizza och jag har go lust att bara slänga mig i sängen men jag vill ju inte missa "Hål I Väggen" och "Parlamentet" så jag får försöka hålla mig vid liv!

Weekend

Igår var det ju som sagt den 9 Okt...Usch, hämska minnen!
Emma och jag gick till McD och köpte muffins och kaffe och satte oss. Efter en kvart hade Emma kommit halvvägs medans jag bara hade sörplat lite...

Vi satt i ca 40 minuter och försökte få i oss kaffet, eller jag försökte få i mig kaffet. Emma verkar ha otroligt lätt för kaffe men jag går nog i min "farbrors" fotspår; Han är 37 och dricker fortfarande inte kaffe! Det är rätta tackter det!
Vi handlade lite godis och bröt godisförbudet 5 dagar för tidigt men det blev väldigt bra ändå. Men jag kan väll inte kalla det godisförbud direkt...jag har ju i princip ätit godis under hela godisförbuds tiden...Om man går runt och tänker "Den här stunder kommer aldrig igen och för att göra stunden perfekt så behövs lite godis..." och eftersom jag är den jag är så äter jag ju såklart godis när jag vill äta godis. Mamma är ju inte direkt stöttande heller, som alla andra föräldrar så är hon väl lite emot det här med godis på vardagar ändå kom hon i onsdags med en hel skål och i torsdags var farmor inne med choklad...SUCK! Så det här med godis förbud är inte riktigt min grej...jag tränar ju mycket och sålänge jag gör något medans jag borstar tänderna så kan jag borsta hur länge som helst :)

Vid 20.30 gick vi i kylan ner till Gården och där satt vi mest och pratade om allt möjligt. Som vanligt.

Vi gick hem vid tolv och då satt Emma med mig i knät och kollade One Tree Hill, i 3 timmar. Jag måste erkänna att jag somnade lite då och då, som jag alltid gör, men jag har ju sett det tusen och en gång redan så det var bara skönt med lite vila. Sen vid 3 gick vi och la oss.

Imorse började vi dagen med One Tree Hill (känns verkligen som att jag börjar få in Emma på rätt spår) och efter ett par avsnitt så gjorde vi oss iordning och började cykla till Västergarn (ca 2mil). Efter 1,5 timme var vi framme. Jag fick träffa Helena, vi fikade lite och sen tog jag bussen hem vid 15.00.

Ja, sen har det inte hänt så fruktansvärt mycket mer.

Imorgon är det fotboll igen. ÄLSKAR DET! Håller på att dö nu när det inte är träningar men just nu känns det ganska skönt efter som det bokstavligen kommer bli fotboll i princip hela dagen imorgon. Först vid 11.30 så är det samling på P18. Dags för andra kvalmatchen. Super! Sen direkt efter, om dom inte t.o.m överlappar varann så är det distriktsträning fast den håller bara på i 2 timmar så det är ju skönt. Så på Måndag kommer jag vara stendöd!! Hoppas att svenska provet är rättat så jag iallafall blir garanterad en god nyhet för det kan inte ha gått dåligt!!

Nu blir det sådär fasikens mycket text igen men det blir lätt så när man bloggar för att skriva av sig och inte för just bloggningens skull...Sorry.


Svampbob!


Var med några kompisar på Nickelodion-dagen på Kneippbyn där bl.a Idol- Alice, Idol-Johan, EMD och Måns uppträdde men också....Svampbob!! Haha.


Lyx frukost


Är det någon mer än jag som älskar hotell-frukost!
Är det maten? Känslan av att vara någon annanstans än hemma eller är det helt enkelt alla folk som man kan kolla in?
Så här såg iallafall min frukost ut när vi var i Oskarshamn när André spelade fotbollscup. Lyx med Winerbröd till frukost!


9 Okt. Kaffedagen.

För exakt 1 år sen, precis på dagen, så var det en sån otroligt bra dag! Skolan var väl helt normal, kommer iallafall inte ihåg något speciellt men efter skolan gjorde jag något galet med den ända personen jag gillar att göra galna saker med - Emma.
På kvällen skulle jag och min familj åka till Turkiet och varje gång vi åker utomlands så blir jag så stressad att jag ska dö när jag är där så jag måste se alla en sista gång, känna på saker en sista gång och säga små avskedstal till allt och alla ifall det skulle vara sista gången. Det är såklart jätte larvigt och så men det känns tryggare och tänk om jag faktiskt skulle dö!?

Så självklart var jag tvungen att träffa Emma och jag vet inte riktigt varför men vi bestämde oss för att gå till McD och köpa kaffe. (Kanske för att muggarna är i samma stil som muggarna på "Starbucks", eller egentligen inte men ja, lite inspererad vad jag nog) Så vi skyndade dit för vi hade ganska kort om tid på oss eftersom, från att jag slutade skolan till att jag var tvungen att vara hemma hade jag ca 2 timmar. Det knasiga börjar med att Emma hör fel, något som ofta händer oss två, mycket märkligt...Haha.

Emma- Två kaffe och 1 chokladmuffins

Kassörskan (eller vad man nu ska kalla dem) - Okej. Vill du ha varm eller kall mjölk?

Det är här misstaget sker eftersom Emma får för sig att de frågar om hon vill ha varmt eller kallt Kaffe...Så Emma säger såklart:

Varmt.

Vi får våra skollheta koppar kaffe och vår muffins och sätter oss. Kaffet är så varm att vi knappt kan hålla det i händerna och jag brännde tungan så hemskt att jag hade med mig det onda ett par dagar i Turkiet.

Vi äter upp muffinsen och kämpar för att få ner några platsskedar hett kaffe som dessutom är det äckligaste jag någonsin har druckit! Usch! Kaffe!? Hur tänkte vi!? Ingen av oss gillade ju ens kaffe!?

När vi för länge sen ätit upp vår muffins så kollar vi på klockan och inser att vi, eller jag, börjar få väldigt mycket brottom om jag ska hinna cykla hem och vara hemma någorlunda i tid. Så vi börjar sakta gå mot cykelparkeringen på Öster. Vi försöker klunka ner kaffet även fast det är super varmt och super äckligt!

Historien slutar med att jag håller på att spy, Emma får i sig sin men jag får verkligen inte ner mer om jag ska undvika och spy så Emma dricker upp det sista i min mugg; eftersom vi bestämmt att allt ska drickas upp!

Ja, så gick det alltså till...Den 9 Oktober är kaffe-dagen då vi klunkade i oss super hett och super äckligt kaffe och idag är det ju den 9:onde igen...attans. Så idag blir det kaffe med kallmjök och muffins på McD! Önska oss lycka till ;)


Men pappa då...!


Pappa började på ett nytt jobb. Eller ja, han gör samma sak fast inte under komunen längre.
Så här såg det iallafall ut på hans kontor innan han fått lite ordning...
Och jag som är så lik honom...attans!


M,G,E på yrkesmässan

Hallå!
Idag var jag ju på studie o yrkesmässan i Rackethallen. Det var jätte roligt och jag träffade bl.a Märta, Gry och Emilia från laget. Märta berättade om Donnerskolan och samhällsvetenskapslinjen med inriktning på Kultur och jag ska nog funder lite mer på det för det verkade ganska kul, eller kanske deras Spanska-profil. Men gud vilken tur att det är 1 år kvar! Vet verkligen absolut inte vart eller vad jag vill.
Men jag tog lite brochyrer så jag får väl läsa och fundera helt enkelt.

Annars har det inte hänt så mycket kul idag, allt händer imorgon ;) Haha. Men usch, jag längtar verkligen inte tills kaffet! Usch! Kommer spy ton med kaffe-spya!


Högtider i NY

Som start på New York Temat så tänkte jag berätta om lite högtider som dom har men som jag personligen aldrig har hört talas om!
Det finns t.ex Passover, ST Patricks Day och Martin Luther King Jr Day.
Här kommer dom jag hittade på NewYork.se men det skulle inte förvåna mig om det fanns fler!

  • Martin Luther King Jr Day: Firas den tredje måndagen i januari och firar Martin Luthers insats för att motverka apartheiden i USA.
  • Presidents Day: Firas den tredje måndagen i februari och hedrar George Washingtons, USA:s första presidents, födelsedag.
  • Ash Wednesday: En katolsk högtid
  • ST Patricks Day: St Patrick är helgonet som beskyddar Irland och helgdagen går ut på att man hedrar irländarna i USA. Varje år anordnar man en parad i New York och många bär gröna kläder, lagar grön mat och färgar sin öl grön för att fira dagen.
  • Passover: Judisk högtid som firar att det judiska folket släpptes fria från egyptiernas slaveri
  • Memorial Day: Sista måndagen i maj. En högtid som är dedikerad till minnet av alla som har dött i krig
  • Independence Day: Amerikanska nationaldagen. Firas den 4:e juli
  • Thanksgiving:Infaller den fjärde torsdagen i november och är en skördefest. Dagen efter, Fredagen, anses vara den största shopping dagen på året i USA.

Sen är det de vanliga som vi också firar;

  • Långfredag
  • Julafton
  • Nyårsafton
  • Nyårsdagen

Under alla dessa dagar håller oftast de flesta butiker och banker stängt, fast det finns såklart undantag. Personligen skulle jag vilja vara där på Fredagen efter Thanksgiving och vara en del av USA:a största shoppingdag! Vilken ära!


Surprice!

Nu kommer det en liten ändring i bloggen, så hör upp!
Jag tänker införa ett litet tema, eller kanske inget Tema men iallafall en grej jag tänker skriva ganska mycket om; fakta, drömmar, visa bilder och allmänt prat helt enkelt. Kan ni gissa vad det är?
Nej, jag tror inte det men...

NEW YORK.

Har länge älskat och varit intresserad av staden men idag gav min mamma mig en spark i baken när hon gav mig en tavla med Time Square och där ifrån fick jag insperationen!
Så ni kommer få läsa mer om New York, det är den ända skillnaden från innan det här inlägget!
I Hope That You Don't Mind.

Thoughts

Imorgon är det alltså dags för yrkesmässa. Ska bli sjukt spännande, roligt, intressant, ALLT! Förstår dock inte riktigt hur det är upplagt? Går man runt som på en marknad i olika bås och lyssnar, läser och ställer frågor eller sitter man i en aula där alla får berätta lite om alla olika program? Nej, gud jag har ingen aning!

Hur är det då med mig och min framtid?

Jag har, ända sedan flera år tillbaka, haft jätte stora drömmar och mål i livet men nu när det är så nära så är jag jätte rädd och skakis...Den färmsta frågan är ju; Ska jag plugga kvar här på ön eller ska jag någon annanstans? Men det antar jag att jag bestämmer om 2 år eller nått, skuta upp det kommer jag iallafall göra.

Min största dröm är ju att komma in på ett fotbollsgymnasium, helst Växsjö. Och då kan man välja mellan antingen Naturvetenskapslinjen eller samhällslinjen och då verkar det vara i inriktning på Ekonomi, men om jag ska gå samhälle vill jag ha inriktning på språk...

Aja, det var iallafall lite tankar, Hej!

Ps. Jag fick MVG- på Engelska provet idag! Yes ;)


Töisar!


Dagens Bild nr 2 blir en bild från Fårö (Gotland).
När pappa och delar av hans varpa-gäng åkte till Fårö för att testa metallvarpa-kastning så följde vi med.
Den här bilden kommer från stugbyns, där vi bodde, resturang där vi såg Sverige matchen som spelades då. Blev lite pinsamn också eftersom mammas första kärlek jobbade där...
Den här skylten hittade jag iallafall på toaletten ;)


Läs Läs Läs o Lär!

Vill bara tipsa om den här tjejen och bloggen;  Naima
Tänk vad kul att man träffar och pratar med så många människor som man kanske aldrig hade träffat eller pratat med om det inte vore för bloggen. Jätte läskigt att tänka så faktisk. Så läs fler bloggar allihopa! Jag tror man lär sig otroligt mycket på det!

Onej!

Under veckan kommer vi få hem "matriser" från alla lärare på skolan i alla ämnen. Det är som en "utvecklingskarta" eller vad man ska kalla det och man ska fylla i var man ligger. Jätte jobbigt eftersom alla ämnen ska fyllas i och för att jag, som de flesta andra tjejer, är jätte dålig på att bedömma sig själv! Usch!
Såg på mejlen nu att jag fått två stycken från Eva; Engelska och Slöjd. Bäst att börja med en gång så man inte sackar efter.

"Dagens Bild"

Har nu försökt få lite bilder från kameran till Andrés dator (eftersom min är alldeles för gammal för sånt) sen tänkte jag; om jag använder ett USB minne och för över dom till min borde det ju gå bra...Men icke!
Vet inte om det var Andrés närvaro eller min skicklighet som förstörde det men någonstans påvägen gick det snett.
Så ni får se lite gammla bilder från i Sommras som ni inte heller har sett. Så här kommer iallafall några eftersom jag har lovat (en gång för jätte länge sen..) Eller vi kanske kan köra lite "Dagen Bild" nu i Oktober? Oktober är ju trots allt den första riktiga Höstmånaden så en sommarbild varje dag blir väl bra!?
Gud vad smart jag är!

Så idag på premiär dagen blir det....



...En ganska ful, mörk och kanske lite tråkig bild men det har historia bakom sig! Haha. Det här var efter min och Emmas bussluff i början av sommaren/våren. Det var sista kvällen och vi skulle hem från bussstationen till Vibble (ca 5km, kanske...) genom Hellarna med tröttta kroppar och tunga packningar. Så det var ju jätte fint med havet och allt...förutom att det var liiite svårt att veta vart man var. Hade vi gått förbi Kneippbyn eller var det lite kvar? Hhm. Den är bilden togs iallafall vid rondellen vid färjeleden om ni inte ser det.


Min v41

Måndag ~ Engelska prov. Del 2 av Matakuten

Tisdag ~ Nutidsorienterings tävlingen. Förhoppningsvis träffa Emma.

Onsdag ~ Kanske simma.

Torsdag ~ Yrkesmässan i Rackethallen

Fredag ~ Svenska prov. Träffa Emma och göra "kaffedrickningen" till en tradition och springa runt i hela stan och köpa godis tills den 14 Okt. Kanske Gården och Emma sover kanske över.

Lördag ~ Emma och jag cyklar förhoppningsvis hem Flundran till Västergarn.

Söndag ~ Dags för andra och sista kvalmatchen mot P18/Dalhem.


Är så himla lycklig att jag hade missförstått matteprovsdagen. Det var inte förens nästa torsdag! Så nu måste jag sätta fart!


In the paper

Ni har väl inte missat var som skrevs om oss i de Gotländska tidningarna?

GA; P18/Dalhem tog ledningen med 1-0 i den 16:e minuten genom Erica Henriksson, men knappa sex minuter senare kunde Agnes Ahldrin i IFK kvittera, så långt var hemmalaget med.
- Vi hade lite svårt att tagga igång. Vi har spelat många viktiga matcher på slutet av säsongen, så det blev lite krampaktigt i början från vår sida, säger Jenny Svanberg, tränare P18/Dalhem.
Och när P18/Dalhem kom igång så föll också målen, Clara Markstedt gjorde två mål, Jenny Lööf och Anna Ericsson ett var.
Returen nästa söndag.

GT; Ett division 2-förstärkt P18/Dalhem hade inga problem att vinna första kvalmatchen mot IFK Visby om den gotländska platsen i division 3A. P18/Dalhem vann på Västerhejde IP med 1-5 (1-3).
- Det var ganska rättvisande hur matchbilden såg ut, men IFK ska ha en eloge för att de krigade bra hela matchen, säger lagledare Claes Pettersson.
Returen spelas nästa vecka.

Och som sagt; returmöte nästa Söndag!


Jag mot Clara

1-5=förlust. Men jag sa ju att jag skulle fira och det tänker jag göra också! Jag tyckte att vi spelade jätte bra eftersom vi egentligen mötte ett div 2 lag, fattar inte hur det kan tilllåtas men tydligen så. Och jag fick väl det jobbigaste, svåraste, tuffaste men också roligaste uppgiften på plan; Jag skulle hålla Clara Markstedt. Clara som spelar i div 2. Gotlands stjärnan Clara...Den bästa spelaren mot det yngsta och minsta, haha.
Men som jag sa var det jätte kul med en sån utmaning och alla tyckte att jag gjorde det super ;) Även jag.
Men kvalet är ju inte slut. En match kvar om 1 vecka och vi får väl hoppas på det bästa!

Nu ska jag hoppa in i dushen och sen cyklar nog jag och mamma upp och kollar på Herrernas match.
Ha det bra!


Nu är det dags!

Idag är det äntligen dags för kval! Hoppas att tidningarna skärper sig och skriver något vettigt imorgon hur det än går. När vi spelade DM-final på Gutavallen för ett tag sen och förlorade med bara ett par mål så stod det sen i tidningen att: En tjej som jag nog inte ska nämna vid namn Krossade IFK!" Vilket var en stooor överdrift!

Men vi får väl se hur det blir imorgon. Idag är det iallafall matchen, ska snart åka dit för samling sen blåser vi igång kl 12.30 har jag för mig. Efter matchen ska jag fira lite (eftersom vi förhoppninsvis vinner), äta, dusha och sen ska jag och mamma kanske åka upp och se Herrarnas sista match kl 16.00. (Eller jag tror iallafall att det är den sista...)

Så idag blir det en riktig fotbollsdag men jag måste tyvärr klämma in lite plugg också eftersom det är Eng-prov imorgon och jag måste räkna typ 10 sid matte tills på Tors eftersom då har vi matteprov och på Fredag är det svenska prov...SUCK!

Önska min lycka till nu! 


Banned media



Mouth~
Luke, You mind if we get a few words before the game?

Jimmy~ Yeah, we're going to put it on the internet. Ravenshoops.com

Mouth~ We're going to have a web cast and everything

Whitey~ What the hell is this?

Mouth~ We have this website...

Jimmy~ Yeah, we're sports announcers
 
Whitey~ Not in here, you're not. The looker room is closed. No media.

Mouth~ Did you hear that? We're media!

Jimmy~ Not just media, bannes media.

Önskelistan 09



Idag har det vart en typisk höst-dag! Det blåser, det regnar och det är svinkallt! Helt underbart (förutom när mamma tvingar ut mig till affären...).
Och efter höst kommer vinter och under vintern ligger Julen och under Julen får man julklappar, inte alls lika heligt som när man var yngre då det var Julklapparna som stod i centrum, nu är det helheten; att få vara tillsammans, äta julmat, sista avsnittet av Julkalenderna (som är så himla mysigt), sista chokladbiten i Chokladkalendern (om man inte har fuskat vill säga) och min personliga favoritstund; när julklapparna från mamma, pappa, morfar och Kerstin är öppnade, vi sitter i soffan och kollar på Bertil Johnssons julafton och äter godis, fårfiol och skinka.

Men Julklappar är ju ändå Julklappar, alltså, ett måste på julen om julen ska vara traditionsenlig, vilket den ska!
Med åren blir det bara knepigare och knepigare att få ihop en lista men jag har iallafall kommit på två saker som jag önskar mig;

en klocka (eller rättaresagt pengar till en klocka eftersom jag är hemskt kinkig när det gäller klockor!)

Och den andra saken vet jag inte ens om jag vågar hoppas på eftersom både mamma och pappa verkar vara stark emot det här men man kan ju alltid hoppas att jag får en av någon annan för då kan dom ju inte säga nej, då är det ju liksom försent och jag tror inte att dom skulle gå och döda den med flit...Iallafall om ni inte redan har listat ut det så är det: En Katt!
Helst en liten fet hårig kattunge ;)


We belog there!

Förra året var det ungefär samma visa; Ska IFK Visbys damlag försöka kvala upp i 3:an? Och liksom i år blev svaret JA!
Kommer inte riktigt ihåg vem vi spelade mot i första matchen men jag var med och vi spelade på Rävhagens konstgräs. Andra matchen var jag i Turkiet och den matchen spelades på Hemmaplan mot KIK. Kommer inte ihåg några resultat med poängen är ändå att vi blev kvar i 4:an ytterligare ett år till. Nu är vi här igen! Varför? Jo för att vi ska spela i 3:an, om vi vinner mot AIK och Hemse med ca 20-0 så måste det ju betyda att vi måste ha bättre motstånd!
Imorgon är det dags igen. Den första av 2 kvalmatcher spelas imorgon på Hemmaplanen mot P18/Dalhem. Ja, för ni såg väl annonsen i tidningen idag? :)

Ska bli jätte kul!! Hoppas att vi vinner <3

History: http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=5537439

Erik, Reza & Mariette <3

Nästa fredag är det ju dags att köra igång IDOL på riktigt. Allt det här tjaffset innan blir så utdraget och svårt att hänga med i men nu är det iallafall dags för det roliga! Och mina 3 famvoriter kom med!! Hejar nämligen inte bara på Erik nu utan även Mariette och Reza! Lyssna här;

Reza är med bland dessa. Ni ser henne men det här var kanske inte det bästa framträdandet men annars är hon grym!

 

Mariette, och om jag ska vara ärlig så tror jag att hon tar hem alltihop!

 


Och nu min älskling Erik! Älskar den här låten <3

Nystart...igen

Precis nu, från ingenstans, fick jag något sånt enormt sug efter att blogga igen. Det har ju blivit väldigt glest mellan inläggen nu under ett par månader, eller det kanske bara är veckor men det känns minsann som månader!
Tiden men framför allt viljan och suget har helt enkelt inte funnits men nu har både viljan och suget kommit tillbaka men tiden är det väl fortfarande lite frågetecken runt men om man inte har tid så får man ta sig tid!

Och som alltid när jag har haft ett litet uppehåll eller en liten svacka så vill jag ha en ren nystart! Lite förändringar och nya grejer.
Och varje gång jag säger såhär så gör jag en liten lista och det är sällan jag faktisk följer den och uppfyller de nya kraven men jag ska än en gång försöka ;)

  • Ny design
  • Mer bilder
  • Lättare och läsligare text. Inte så långa stycken och mer varierad.

Sen är det några hemliga grejer också som ni kanske får veta mer om sen ;)
Nu ska jag nog gå och lägga mig, kanske framför Coco Chanel filmen man fick i Plaza idag. 3 timmar lång men man måste ju börja någonstans...


Live To Win ~ Andreas Carlsson




För kanske lite mindre än 1 år sen läste jag en text av Andreas Carlsson (ni vet, han i IDOL) och där skrev han något som kanske inte förändrade mitt liv men något som hjälp mig fokusera ibland när det är tufft och något som jag alltid kommer bära med mig och om jag någonsin tatuerar mig är det just den frasen som kommer bli inbränd!
Frasen är...; If You Can Dream It You Can Be It. Kan inte få nog av dom orden!
Sen den dagen har Andreas varit lite som en förebild för mig. Inte för hans framgångar innom musiken utan mer varför han är där och hur han kom dit.
Nu släpper han en bok, eller ja, han släppte den för några dagar sen och jag kommer definitvit köpa den!
Den heter " Live To Win "!


RSS 2.0