Scenic South Afrika

Vecka 1 & 2


De två första veckorna ägnas förmiddagarna till engelskaundervisning och eftermiddagarna och helgerna ägnas åt att upptäcka omgivningarna!



Vecka 3



Dag 1 - Kapstaden- Oudtshoorn




Tidigt på morgonen lämnar  du Kapstaden och vi ger oss iväg  mot Calitzdorp via den spektakulärt vackra vägen Route 62, vilken är Sydafrikas längsta. Efter en lättare lunch i Calitzdorp där vi besöker Die Krans. Sedan fortsätter vi vidare mot Oudtshoorn, där vi besöker en strutsfarm. För de lite äventyrslystna kan man även testa att rida på strutsar (max vikt 75kg). Vi övernattar i Oudtshoorn.
 
Dag 2 Oudtshoorn-Wildernis
 
Denna morgon är det dax att upptäcka de vackra underjordiska grottorna Cango Caves på en spännande guidad tur. Efter detta beger vi oss till Cango Wildlife Ranch där du får se utrotningshotade geparder, krokodiler och andra exotiska djur. Efter lunch ger vi oss in i de majestätiska Outeniqua Mountains och the Wilderness National park för en kanot padlingstur genom den vackra djungeln med över 200sorters fåglar och andra fascinerande djur. Övernattning sker i det vilda.


Dag 3 - Wilderness-Plettenberg Bay
 
Efter en god frukost beger vi oss mot Tsitsikamma National Park. Vi kör genom det vackra sjöområdet Garden Route och stannar vid Bloukrans bridge för att se världens högsta bungyjump ( 216 meter ). Eftermiddagen spenderas i the National Park med sitt unika läge som erbjuder både inhemska skogar och den vackra utsikten över Indian Ocean. Här erbjuds en mängd olika aktiviteter ex snorkling.

Dag 4 & 5 - Plettenberg Bay- Mossel Bay
 
Morgonen dag 4 är frivillig, du kan gå till Plettenberg Bay Beach eller/och ner till staden.
På väg till Mossel Bay stannar ni vid Knysna, här kan du se den berömda Knysna Heads and lagoon och få möjligheten att upptäcka stranden och mängder av affärer.




Dag 5 -  Mossel Bay
 
Vi beger oss mot Mossel Bay för att se Africas Big 5. Övernattning sker i Mossel Bay. Tidigt nästa morgon finns möjligheten att åka på ytterligare en safari och få möjligheten att se djur du inte ens viste fanns.
 
Dag 6 - Mossel Bay-Cape Agulhas
 
På morgonen har du möjligheten att upptäcka den vackra kuststaden Mossel Bay.
Det finns massor av saker och göra varför inte testa att surfa på sanddynerna?
Nu är det dags att uppleva Cape Agulhas den södraste delen av Tip of Africa. Du kanske till och med får möjligheten att se en val.



<3 <3 <3 <3 <3 <3

Kommentarer
Postat av: Jasmine

den skulle jag vilja följa med på!

2009-04-27 @ 18:59:29
URL: http://sweetjasmine.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0