#6 Malin MoströmMalin MoströmKom nyss hem från stan, köpte lite underkläder, och två snygga tröjor. Nu sitter jag här och har inget att göra...internet har blivit så hemskt tråkigt på sista tiden.
Så jag tänkte improvisera ihop en "Hitta din förebild/idol". Jag har haft olika genom åren, bl.a Blondinbella, min godedjurs panda Tommy, en kompis, hon i kassan på Ica. Ja, det har vart väldigt varierat, många gånger har det inte hållt längre än ett par dagar eller kanske någon vecka men nu har jag faktisk hittat en, eller det var min mamma som hjälpte mig.
Såg på "Mästarnas Mästare" (som ligger på delad första plats till den bästa kvälls-tv-underhållningen tillsammans med "Expedition Robinsson", ett jätte bra program där de har samlat ihop pensionerade idrottsmän och kvinnor som slagit igenom ganska stort verkar det som. De bor tillsammans i ett hus i Spanien och varje dag inriktar sig tävlingarna på olika saker, t.ex kondition, perfektionism, uthållighet och sånna saker. Det brukar ligga runt 3 olika tävlingar varje dag där de får poäng på hur det går för dem i tävlingarna, den som vinner och som har mest poäng efter alla tävlingar vinner och får immunitet och den som förlorar får välja 1 person som han/hon vill ta med sig till en nattduell, den som förlorar nattduellen får inte återvända till huset, ett jätte bra program men det var inte det jag skulle skriva om egentligen utan grejen är att jag har hittat min förebild/idol genom det programet, fotbollsspelaren och den f.d svenska landslagets mittfälts spelare, Malin Moström.
Anledningen till att jag valde henne är för att mamma tyckte att vi var så otroligt lika till sättet och när jag tänkte efter så har hon rätt. Jag och Malin är väldigt lika. Envisa, uthålliga, håller sig lite bakom. Ingen som precis hörs och syns utanför planen men på planen öppnas en helt ny personlighet.  Sen är hon ju en grym fotbollsspelare också som faktisk vann diamantbollen år 2001.
Hon var lagkapten för svenska landslaget och spelade annars i Umeå IK som mittfältare och är en av anledningarna till Umeås otroliga utveckling och övertag i damfotboll.Hon är alltså en av sveriges mest framgångsrika spelare genom tiderna! Och har haft stor inverkan på europeisk damfotboll under 2000-talet, hon låg också nia på listan över världens bästa fotbollsspelare 2006.
Malin slutar med fotboll 2006 och i hemklubben Umeå beslutar de att ingen annan kommer få bära nr 6, det kommer föraltid förbli Malins nr.  2007 skrev hon dock på ett korttidskontrakt för Umeå som hade ett otroligt manfattigt lag p.g.a skador.

Meriter

2001-  
EM silver samt att hon vann Diamantbollen
2003- VM Silver, 1:a i Champions Leauge, årets mittfältare
2004- 1:a i Champions League

Malin har spelat 113 A-landskamper och 21 mål.

Källa: Wikipedia


Haha, okej. Det här inlägget har förvandlats till något annat än en "Hitta din förebild/idol" improviserad skola så jag gör den i ett annat inlägg. Här får ni istället läsa om min stora idol, Malin Moström #6


Haha, ända filmen jag hittade med lite kort sökande. Hoppas den duger. :D

Krullis-glad

Haha, igår så vann ju jag tillsammans med min klass Krullis! Shit va kul det var.
Var bara tvungen att skriva det, orkar inte riktigt skriva något stort eller detalijerat så...1 mening räcker.
Sen var jag på gården, såg Freedom Writers, grät en skvett (som jag alltid gör i den filmen) och gick sen hem och somnade pladask!
Har också fått två svar på att få ihop ett gäng och skapa en blogg tillsammans, någon mer? Syftar nu mest på Emma och Matilda? Någon av er som är intreserade?

1,5 mil på längdskidor

Sådär, Hemma från en hel dags långskidåkning i spåren. Åkte 2,5 kilometern 2 gånger och så följde jag med Hampus ut i mil-spåret så samanlagt åkte jag alltså 1,5 mil. Ganska stolt.
Nu sitter jag alltså här och är helt matt, borde egentligen sitta nere och plugga men jag orkar verkligen inte! Vet inte, kanske börjar bli lite smått skol-trött. Men jag antar att jag är så illa tvungen att sätta mig någon timme iallafall, sen är det snabba-fötter träning och jag verkligen inte har någon större lust att gå på. För som jag sa så är jag helt matt i hela kroppen och är påväg att somna plus att jag har skavsår på både mina hälar ifrån mil-spåret, Så jag vet faktisk inte om jag orkar. Sen efter träningen är det ju utvecklingsamtal, jag är sist, men med tankte på hur mina omdömen såg ut så har jag nog inget att vara orolig över.
Kommer iallafall somna fort ikväll, för att sen vakna upp för en lång-dag och biologi prov....Jippi (fatta ironin!)

Det är vad jag lever för

Det var super mysigt inne hos farmor och farfar. Kul att träffa kusinerna också, Säskillt Olivia, Min lilla älskling! <3
Idag är det träning (jippi<3) och så ska jag in och fira mommo som nu går i pension den sista Februari! Vi ska laga mat och bowla lite.

Läste nyss Matildas blogg där hon skriver om träning och hur mycket tid det tar av livet och hur hon får dåligt samvete om hon missar 1 träning o.s.v.
Jag förstår verkligen att hon har det jobbigt, även fast hon bara håller på med två sporter så tar båda väldigt mycket tid och hon säger alltid att hon ska iväg och träna och så. Det här med att få dåligt samvete har jag också vart med om. Förr då var fotbollen mest någonting, bara som en fritidsaktivitet, man gick på träningarna, man träffade kompisar och hade kul, men nu, glädjen finns såklart fortfarande kvar och nu är den större än någonsin! Jag älskar att åka och träna, jag älskar alla dessa innomhus cuper och utomhusserien är ju höjdpunkten! Men ialladfall, när jag var lite mindre så fick jag också super dåligt samvete när jag inte kunde eller fick (då jag var sjuk) gå på träning, men sen lärde jag ju mig. Alla missar träningar, varje gång jag inte kunde träna tänkte jag på de spelare i mitt lag som nästan aldrig tränade och så blev det bättre.

Och jag hade älskat att ha det som Matilda! (fast att det bara hade handlat om fotboll) Fotbollen är mitt liv och jag älskar det! Den har hjälpt mig genom tuffa perioder och när man kommer ut på planen och får tag i en boll, då finns det liksom inget annat. Man hör inte var de på läktaren säger, man hör inte när man ska in och byta, man hör inte berömmet, man hör bara mina egna andetag och all fokus ligger på bollen och vad man ska ta vägen eller vad man ska göra med den.

Mina kompisar tittade storögt på mig då Team sportia cup hölls och då jag ville in och se hela hela tiden! Ville se killkompisar, tjejkompisar, IFKs dam och herr-lag och så brorsan och...Ja, Åhh vad jag ville se! Mamma blev helt förbluffad över hur jag orkade, jag gick normalvis och la mig vid 1-2 på natten/morgonen och så upp sen till 6-7 för att se mer! Men jag älskar ju det! Det är mitt liv och det är allt jag egentligen vill göra!
Jag tränar nu 2 gånger i veckan och jag vill mer! Jag går ut i trädgården även fast det är snö och ställer mig och sparkar med en boll, jag springer också och styrketränar lite på egenhand också. Och sen när vi kommer ut så kommer det bli 3 gånger i veckan träning! KUL!
Och samtidigt hinne rjag med allt jag vill göra! Jag klarar skolan galant och har inga större problem där, jag är med mina kompisar, shoppar, plus att jag har lite alone-time och så har jag ju tid för familj och så också. Jag bloggar och uppepå detta träning! Jag älskar det!
Jag har lyckats kombinera fotbollen och ett annat sorts liv väldigt bra. Känner aldrig att det blir FÖR mycket och känner aldrig att jag missar något.
Man måste bara hitta rytmen.


Emilia.SJag heter alltså Emilia och som jag sa så älskar jag mitt namn och tycker att det är ett av de finaste namnen, jag är döpt efter en docka som mamma hade när hon var liten. Och jag bor i ett hus som är 106 år gammalt, det var min farmors farfar som började bygga huset år 1903 och det har gått innom familjen ända sedan dess. Huset ligger på Gotland, närmare bestämmt i Vibble, Visbys ända förort. Har hittar man en Ica affär, Kneippbyn (sommar & vattenland), en fritidsgård, 2 dagis, lite radhus, villor och lägenheter, företaget Design kök, Vibble byggdegård och kapell, 1 lekpark med fotbollsplan, frisör, en pensionerad veterinär, ett bilmuseum och massa dagmammor. Ja, det är ungefär så Vibble ser ut och jag älskar det verkligen! Villa aldrig riktigt flytta här ifrån.
Vibble ligger ungefär 3 km från stan så det är ingen bit. Med cykel är hur jag tar mig och är mer eller mindre uppväxt utan bil, har inga planer på varken moppe eller körkort och bil, nej. Istället går moppe-pengarna till en Språkresa mellan 9:an och 1 året på gymnaium, körkort och bil-pengarna går också till framtida resor som t.ex jorden runt och tågluffning. Jag vill se allt och drömmer varje dag om min framtid och vad jag tänker göra med den. Går på en högstadie skola i stan där lärarna inte bara lär oss matte och engelska utan också tar sig tid att på raster sitta och småprata i kaffis, de tar sig tid att ge oss råd och berättar hur de tycker att vi ska leva, bartender skola i Grekland, tågluffa, plugga i Nya Zeeland, ja, de lär oss att inte vara rädd för världen utan istället ta den med storm och även om det bara är för en lunchrast så gör de oss modiga och får oss att tro på oss själva och ger oss möjligehten till planer och drömmar, Ja, jag älskar min skola, mina lärare och sättet de fyller oss med det här modet att göra vad vill, allt är möjligt.

Men på fritiden gör jag ju så mycket mer än att bara drömma (även om det är en stor del). Jag spelar fotboll i IFK Visby, skriver en hel del (förutom här på bloggen), älskar serien One Tree Hill som har gett mig så mycket mer än "timmar framför tv:n", har lärt mig mycket av den och den har piggat upp mig då jag vart som värst, så det blir mycket tv-tittande.
Gillar också språk och håller nu på att ta mig igenom en engelsk bok på 300 sidor annars pluggar jag ju spanska i skolan också.
Shoppar också en hel del, myser med kompisar speciellt ELD, som är och kommer alltid förbli (hoppas jag iallfall) min bästa kompis och stora syster i alla lägen.
Jo, det är i stora drag det jag gör förutom pluggar då...Har förövrigt toppbetyg (enligt mig)...(eller jag går bara i 7:an så betyg finns inte i min värld än, men vad omdömmena säger så säger jag Topp betyg :D) Får höra mer om det på Onsdag då mitt utvecklingssamtal faller sig...Vet inte om jag ska vara nervös eller lugn...
Aja, nu har ni nog hört det jag vill att ni ska höra (men har så otroligt dåligt minne så kommer säkert på något mer) men om det är något ni känner att ni MÅSTE ha svar på så finns jag på mejlen som också funkar som MSN och så kan ni ju alltid komentera.

Ha Det Bra <3

RSS 2.0