Dalhem C

Hej allihopa!

Sitter inne i Andrés rum och bloggar. Har har ju Spotify + att han inte är hemma, så man får ju passa på ;)

Igår i skolan hände det inte så värst mycket, är kanske inte riktigt inne i rutinerna än men det kommer väl efter ett tag.
Efter skolan cyklade jag och Jasmine in till stan där vi skulle träffa Emma och Bea. Eller rättaresagt; Jag skulle träffa Emma och Jasmine skulle träffa Bea.
Men vi gick väl runt där ett tag sen cyklade jag hem och Emma tog bussen hem till mig ;)
Väl där gick vi direkt till affären och köpte upp oss på chips inför kvällen. Kom hem och hann knappt landa innan vi kom på att vi var tvugna att gå till Emmas mormor o Morfar och hämta hennes Packning  (Hon skulle nämligen byta till sin pappa den här helgen, skiljsmässobarn.) + de två filmerna som vi hade planerat att se.
När vi kom hem sen började vi se en av mina favorit filmer, filmen jag alltid gråter i om jag ser den själv (har väldigt svårt att gråta inför folk har jag märkt..) för den är så himla sorglig; Ps. I Love you.

Sen åt vi lite, och direkt efter så började vi se Sagan om Ringen. Inte alls min typ av filmer men Emma försöker få mig att gilla dom. Förra gången vi hade mysmaraton såg vi ju 2 Harry Potter, nu Sagan om Ringen och nästa gång blir det säket någon Super hjälte film...eller Star Wars... Men eftersom filmen är 2h 58min lång (!!!!) så valde vi att stänga av när det började åska, vi hade inte behövt det egentligen eftersom det var så långt bort men vi orkade helt enkelt inte mer. Så i morse vaknade vi vid 7 och såg klart sista halvtimmen. Sen gick vi upp och åt frukost framför One Tree Hill; BoyToy episoden.  Sen kl 9 kom Emmas pappa och hämtade henne och 20 minuter senare kom Kenneth och hämtade mig eftersom jag skulle ut till Dalhem med damlaget och spela mot Dalhem C.

Första gången jag fick vara med i start 11-an och första gången jag spelade en hel dam-match. Skitkul!
Jag spelade mittback framför Gry eller Stor-Emilia och vi förlorade med 3-1 men ni skulle vart där! Gud vad kaotiskt det blev!

Eftersom...

Några minuter innan matchen ska blåsas igång får Kenneth ett telefon samtal så han måste åka in till stan och han var den ända ledare vi hade... Så vi blir alltså ledarlösa...Men i slutet av första halvlek så märker någon att damlagets f.d tränare sitter på läktaren så någon hämtar honom så han coachar oss, Även fast jag tyckte att han gått och väl kunde sitta kvar på läktaren...
Men det stora problemet kommer när vi ska hem. Eftersom vi nu saknar 1 bil. Men det kommer en mamma som tar full bil, 2 tjejer drar med toma bilar och 1 bil drar med 1 plats kvar och kvar på parkeringen står jag + 5 andra tjejer och tänker; "Jaha...Nu då?" Emma (=föraren) ville ju inte riskera att förlora körkortet så vi måste ringa efter bilen som hade 1 plats kvar och sen åker vi i Emmas bil iväg. Gud!!!

Nu är jag iallafall här hemma och ska snart gå till affären. Ska köpa lite grejer åt mamma med det blir sökert en Chic också ;)

mysmaraton

Hallå ;)
Blir inte så många inlägg längre eftersom det är mycket som händer om dagarna; Skola, läxor, kompisar och fotboll + att när jag väl tar mig tid till datan så gör jag oftast annat. Bloggen kommer lite i andra hand men det får ni stå ut med!
Och i helgen kommer jag definitivt inte kunna blogga...sitter nu och försöker få den att gå ihop.  Allt verkade verkligen hamna just den här helgen!

Det är nämligen 2 matcher som ska spelas. 1 med flicklaget mot P18 och 1 med damlaget mot Dalhem C ute i Dalhem. Sen var det också tal om att jag och 2 kompisar skulle ha en liten "tjejmiddag" med mat, film och mys men den ströks vilket jag faktisk tycker är ganska skönt för annars hade jag inte klarat av den här helgen. Total strejk hade det blivit! Har så himla svårt att säga nej och välja bort grejer eftersom jag vill göra allt! Så det var skönt att den gick bort automatiskt.
Den 3 och sista grejen som måste struktureras in i schemat är Emma. Emma får en stor plats om helgerna eftersom vi inte alltid har möjlighet att träffas så mycket på vardagarna. Hon och jag hade iallafall planerat ett litet mysmaraton.

(Mysmaraton = tonvis med filmer och serier. Jag kan på förhand säga att det kommer bli Sagan om Ringen, inte mitt val, och självklart One Tree Hill, om jag har något att säga till om. Sen är det också tonvis med skratt, ibland tårar, att bara få gråta ut är skönt ibland, Ibland för glädje ibland för skit. Ja, mysmaraton är min och Emmas speciallitet)

Men hur får man ihop det här? Ja det är en fråga jag själv inte riktigt vet svaret på...Jag vill ju så gärna göra allt! Men "tjejmiddagen" är iallafall fram flyttad så nu är det bara 2 fotbollsmatcher och Emmas som ska klämmas in. Så jag, mamma, pappa och Emma håller nu på att få ordning på röran...


3 efterrätter på mindre än 2 timmar!!

Sådär, Hemma från en riktig matupplevelse hos Farmor och Farfar. Farfar fyller nämligen pensionär i dag. 25 augusti =65 år ;) Fast han är förtidspensinerad så så stort var det kanske inte...Han klarar sig nog.
Och det där med matupplevelse, min farfar gör världens godaste mat (oftast iallafall) och min farmor är en hejare på efterrätter MEN det går till överdrift och jag vet inte ens om de tänker på det. Idag åt jag, under 3 timmar: 3 pizza-slizar, 1 piggelin, en tallrik med krokantglass och fruktcoctail och sist med inte minst 1 bit prinsesstårta...Vilket blir....Ja 3 efterrätter på mindre än 2 timmar!! Suck...

Annars idag så var det bara skolan som gällde, imorgon har vi redan gått igenom alla dagar så vi får väl hoppas att rutinerna infinner sig snarast. Men dagens stora grej förutom att jag är stolt över min mage som inte exploderade så är det att jag sprang 60m på tiden 9.38. Tror nästan att det är mitt rekord ;) Näst bäst på gympan och bäst i klassen alltså.

Sen vid 2 åkte jag in till stan och träffade Emma, Kalle, Kajsa, Bea och några till. Bea byttes sen ut mot Moa och det slutade med att jag, Emma, Kalle, Kajsa och Moa satt på McD och snackade skit, Kalle och Emma kämpade på med ett spel på min mobil och jag försökte plugga lite. Men mest blev det skitsnack.
Sen satt vi där i typ 1 timme så sen vid 15.45 åkte jag och Emma med bussen till Källunge där vi var och gjorde ingenting i 2 timmar (skönt när man slipper vara på topp utan bara kan vara) men vi kollade lite på Youtube och hoppade studdsmatte bl.a. Sen åkte jag hem, eller jag åkte till stan där jag satte mig på cykeln och cyklade hem till Vibble, direkt till min farmor och farfar och där kom jag från nu. Mamma och pappa är kvar men jag och André orkade inte. Fast André kände väl mest av sitt data-behov medans jag bara vill lägga mig ner och hålla tummarna att min mage pallar trycket...

Gonatt Gonatt :)

12 böcker väntar...

Gud vilken tur att hösten är påväg!
Jag förknippar faktisk hösten med mer vila än sommaren. Hur knäppt det än låter så är det sant. Tänk att krypa ner under en filt framför en brasa tillsammans med en maffig bok...
Ja, för till skillnad för ett par månader sen så har jag en lång lista med böcker som väntar på att jag ska läsa dem.

Nr 1 bilr ju såklar att försöka komma igenom Aidan Chambers "This is all" eller "Det här är allt" som den heter på svenska. Känner mig ganska hopplös eftersom jag inte ens kommit igenom "första" delen än...
Så den blir ju Prio 1 sen har jag en lång lista och jag vet inte vart jag ska börja:

L.A Candy ~ Lauren Conrad
Le tour du monde en quatre-vingts jours (Jorden runt på 80 dagar) ~ Jules Verne
Anne Franks Dagbok ~ Anne Frank
Bläckdöd ~ Cornelia Funke
Tidvattnet ~ Helen Dunmore
Djupet ~ Helen Dunmore
Den inre kretsen ~ Mari Jungstedt
Fri man pinkar i trädgården ~ Bernt "Bison" Nilsson
Atlantis ~ Pierre Benoît
Atlantis Hemlighet ~ David Gibbins
Vilda Svanar ~ Jung Chang

Får nog förlägga läs-perioden till Vintern och möjligen våren...

Happy Birthday <3



Ja må han leva!
Ja för idag fyller nämligen Chad Michael Murray 28 år!
Så Grattis Grattis till One Tree Hill-skådisen Chad <3

Regn o Rusk

Yes! På onsdag ska det bli skitväder med regn och rusk! Haha. Hoppas det stämmer!

blåsigt, jävligt och superhärligt!

Fick nyss reda på att jag börjar kl 8.40 imorgon. Super härligt.
Funderar på att gå upp vid 6 ändå och ha en riktig mysig morgon utan en massa stress! Eller kanske locka håret? Ja, då behöver jag verkligen gå upp kl 6 eftersom det tar 1.5 timme att locka mitt hår...
Nej men tänk vad mysigt att gå runt i mammas gamla (och då menar jag verligen gamla) ylle kofta och höra hur vinden viner och hur regnet smattrar på taket och sätta sig i soffan och se på MTV och dricka te. Fy vad mysigt!
Men, självklart kommer det vara soligt och 15grader varmt och jag kommer att väckas av solen och vara helt svettig och vipps är morgonen förstörd! Jag vill inte ha sommar och sol längre! Jag vill ha höst och rugg!
Men vi får hålla tummarna för att det blir som jag vill, blåsigt och jävligt och superhärligt!

Nu var jag inne och kollade på vädersajten klart.se och enligt dom så ska det; kl 6 imorgon bitti vara 14 grader och så är det en liten bild med ett litet moln med en stor sol bakom...Typiskt. Skulle ha bott i Björud för där var det tydligen blåsigast idag...

30 min halvtid

Hej Hej.
Sista dagen på helgen :( Gud vad fort det har gått!
Idag spelade jag iallafall match på IP. Det var mot Stenkyrka och vi vann med 4-0 tror jag det blev tillslut.
Det var en väldigt konstig match eftersom; i slutet av första halvlek så skadar sig en tjej i stenkyrka. Vi tror att hon bröt armbågen. Först så låg hon där jättelänge så vi bestämmde med domaren att vi skulle blåsa av och ta halvtid för det var bara 5 minuter kvar. Så vi hade säkert halvtid i 20-30 minuter innan ambulansen kom sen körde vi igen.
I första spelade jag yttermitt och i andra mittback. Det gick ganska bra.

Sen sjutsade mamma mig på cykeln hem och nu har vi bakat Tosca kaka som jag ska äta till The Rachel Zoe Project!

Like Iverson

The guy scored 12 measly points,
and  they act like he's Iverson.
You know how many games I scored more than that in?
All about two.
One of them, I had mono.

~ Nathan Scott

"Vad köpte du?"

Hallå allihopa.
Nu går det ganska långt mellan inläggen. Beror väl på att skolan har börjat antar jag.
Idag åkte jag och mamma in till stan. Och efter 3 timmar av shopping så cyklade vi hem med fulla kassar.
Vi cyklade till affären och köpta mat och godis och hyrde film. Walander-Skulden. Så ikväll blir det myskväll med Mamma och André. Pappa är nämligen på svensexa. Haha!
Ringde Emma också och frågade om vi skulle gå på kneippbyn imorgon efter min match men hon åker till stockholm imorgon bitti så det gick inte.
Och när hon frågade vad jag hade gjort idag så sa jag ju som det var, Jag och mamma hade vart på stan och då frågar hon med en gång; Vad köpte du? Som att det var en självklarhet att jag faktisk tog med mig någonting hem!? Haha. Men för att inte göra henne besviken så berättade jag att jag har köpt en tröja med coolt tryck på Malmgrens från ICHI, en "halsduk" från Cubus och ansiktsgrej från Apoteket. :)

sista

Sådär. Nu är sommarlovet inne på slutspurten och jag ska tillbringa de sista timmarna precis så som ett sommarlov ska tillbringas. Med lugnet själv. Det var en period i mitten av sommaren då jag hade väldigt mycket dötid och låg och solade och läste tidningar på altanen hela dagarna men annars har det vart full fart. Det har nog varit ett av de mest farfyllda sommarlov jag någonsin har haft.

Idag, den sista dagen, var jag med Emma igen. Det blev som vi ville, de 3 sista dagarna blev verkligen våra. Jag gick upp kl 8.00 och gjorde mig iordning och allt sånt, sen vid 9.30 gick jag ut till bussen.
Sen åkte jag till Västergarn där Emma hoppade på sen fortsatte vi till Burgsvik. Mitt sommarparadis! Vi inspekterade Bisons hus, Jag ska köpa det sen!, vi köpte fika på Ica, haha rim, och fikade nere vid hamnen sen gick vi och spelade minigolf på campingen. Men det spårade ur så efter 11 banan gav vi upp och började gå mot bussen och stationsvägen.
Vi trodde att bussen skulle gå kl 14.00 men, detgör den bara på fredagar så att vi fick vänta i gräset i 40 minuter på bussen som gick 14.40. Då åkte vi till Hejde där Tomas hämtade oss och körde oss till västergarn där det blev en snabbis på stranden sen hem.
Det hände massa kul på bussen men jag orkar inte skirva allt.


Imorgon går jag in i de tråkiga rutinerna igen men jag börjar iallafall dagen med den roliga rutinen: Cykla tillskolan och möte Jasmine vid cykelstället. Härlig stund på dagen det!

Förlust

Förlust. 2:a.
Vi förslorade med 4-0 varav 1 var ett självmål. Men Men. Jag tyckte det var rätt att dom vann men något mål kunde vi väl ändå fått in? Men tydligen inte.
Var iallafall coolt att spela på Gutavallen ;)
Jag hade iallafall nr 16 så fick vi gå ut sådär coolt på planen och så ropade dom upp våra namn och allt. Skitcoolt var det!

Nu väntar jag på mat, på att varmvattnet ska börja existera och på att jag ska orka gå till telefonen och ringa Emma. Måste ju bestämma hur vi gör imorgon. Hoppas verkligen att det blir Burgsvik!
Men det ända som stoppar oss är vädret, men enligt det Norska vädersajten Yr.no så ska det bli ganska varmt och soligt så vi får väl hoppas att vi kommer iväg.
Ligga där nere på piren och titta ut över Näsholmen och de alldeles underbara vindkraftverken. Gud Så Underbart!


Hej Hej. ...

Hej Hej.
Idag har jag vart med Emma igen. Vi har försökt göra så mycket som möjligt på dom här sista dagarna innan vi går tillbaka till våra stress-liv då vi inte orkar annat än att prata och fika när vi träffas. Inte för att vi gjort så värst mycket annat under dom här dagarna men ja...
Idag gick jag iallafall upp 06.45, som planerat och så blåste det typ storm så mina planer kring kläder gick i kras och mina kloka jeans var hon Emma i Västergarn och visst, hon skulle ta med dom till bussen, men skulle jag gå byxlös till bussen eller?
Nej, tror inte det. Så det blev de konstiga jeansen och en lila tunn klänning. Super snyggt.
När vi kom dit gick vi till Märtas och satte oss och drack o'boy och varsin Thekaka ;) Mums Mums! Fick också lite flashbacks från Bussluffen för ett tag sen.

Sen ick vi bara runt lite, var på Fornsalen och sen gick vi på jakt efter ett nytt stammiskafe. Vi var inne på ett par men inget blev bra men sen blev vi helt kära i ett litet gulligt kafé som heter Standporten. Ett litet minus är att det bara har öppet om sommrarna...Men det var iallafall super bäst!
Vi tog båda Fläderblomssaft och Chokladtårta ;)

Sen gick vi runt lite till och pratade om framtiden och så sen vid 14.35 åkte vi hem.

Imorgon, om det är bra väder, så ska vi åka ner till Burgsvik och vara där hela dagen. MEn mer om det kommer imorgon.
Nu först så är det match på Gutavallen mot Gotland Södra. Final!


Ps. det här råkade hamna i Utkast. Egentligen skrev jag detta vid 16.00 idag.

17 augusti

Nu har jag inte bloggar på ett tag för att jag har vart på spelarutbildningsläger i Hemse. Det var super kul och jag ville nästan inte åka hem även fast jag längtade till min egen säng...
Underlägret så hade vi 4 träningspass, 2 matcher, 1 bad och 1 teori lektion. Och vi åt 5 gånger om dagen vilket var skit jobbigt, man var aldrig hungrig! Jag fick också träffa Göran Göransson och det var väldigt coolt. Det är nämligen så att han tränade Zlatan då han spelade i U12 landlaget. Skitcoolt! Det var han som hade teorilektionen och det var jätte kul och bra! Nästan bäst faktisk.

Sen efter 4 dagar kom mamma, Pappa och André och till min stora ilska så var vi tvugna att åka direkt till Dalhem, fast att de hade hunnit att lämna av mig i Vibble!! För André skulle spela match och dom skulle samlar kl 15.15 och vi var där kl 14.15. Suck! Så jag gick och köpte godis i kiosken och sen satt vi i bilen och kollade på P18 div 3 som mötte något fastlandslag. Efter 1 timme gick iv bort till lilla planen där jag såg 1 halvlek och sen lite på IFKs match på stora planen och sen satte jag mig i bilen och lyssnade på musik.
Och kl 18.00 var vi äntligen hemma! Då slängde jag mig i soffan och kollade på The Rachel Zoe Project.

Idag åkte jag till Emma i Västergarn med 10.35 bussen. Och då pratade vi en stund sen åkte vi med Tomas till Klintehamn och köpte godis och hjälpte till att lasta ved en stund. När vi kom hem åt vi mat och sen vid 15.00 gick vi ner till Piren och åt godis och pratade. Det var super mysigt. Det är verkligen vårt ställe. Så började vi prata om massa komplicerade, roliga och meningslösa grejer och vid 17.40 gick vi till bussen och jag åkte hem.
Skulle egentligen ha spelat match ikväll också. I Hemse. Haha. Med damlaget men Hemse lämnade återbud och som tur är blev det ingenting. Då hade det blivit 6 dagar med fotboll på raken och jag vet inte om jag hade klarat det riktigt..

För imorgon ska jag ju spela DM-final på Gutavallen. Ska bli super kul eftersom jag aldrig har spelat på Gutavallen, bara varit bollkalle åt svenska damlandslaget och vart med i Friidrott...Så att spela match ska bli jätte kul Plus att det är final också! Skikul! Mot Gotland Södra.
Men det är på kvällen.

På dagen ska jag och Emma gå på stan. Vi ska åka in kl 07.25 på morgonen och äta frukost på något café sen ska vi säkert gå runt i Visby och mysa och så. Blir säkert en glass på magasinet också.

Nu ska jag gå och lägga mig. Blir tidigt imorgon.

Lucky Day

Igår stod Emma i provhytten på BikBok. Och ja upptäcker att klockan är lite för mycket!

Jag - Emma! Klockan är några minuter i 15.30!! (vår buss skulle gå 15.30)
Emma - Oj! Hinner jag köpa den här?
Jag - Ja, självklart men gör det nu!
Emma - Okej....Men jag har inga pengar, bara en 20 lapp.
Jag - Inte jag heller....Men du har väl på kortet.
Emma - Ja, iofs.

Kassörskan - 19.50 blir det för den.
Jag - Åhh gud vilken tur!
Emma - Men nu har vi inga busspengar.

Vi rusar ut och springer till bankomaten utanför Cubus ena sida.
Jag skyndar mig men....MAN KAN BARA TA UT 500 LAPPAR!!!?
Så vi springer (i regnet) till bankomaten utanför Kappahl och nu är kl 15.31 och vi är jätte nära på att ge upp.
Vi springer och vi hinner precis med bussen.

Lucky day ;)


One Tree Hill S6!! <3

JA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Idag, nu, så fick jag mejlet från Cdon.com och nu kan jag äntligen beställa One Tree Hill Säsong 6!!! Åhh, är så himla lycklig. Ska be mamma beställa den när hon kommer hem och att jag kanske inte får några pengar nästa månad, det skiter jag i! Nu måste jag bara ha den!

M.Jackson

Oj, kom på att jag missade en sak om idag ;)
Efter Veromoda så skulle vi gå upp mot busstationen för att kolla när bussarna gick och då såg vi att det gick en kl 15.30 och då var kl 15.00 så vi gick till Cubus och sen till BikBok. Inne på BikBok provade vi lite kläder. Blev föresten helt förälskad i en tröja som jag måste ha! Och det var så fint, inte tröjan alltså uatn stämningen inne i affären. De spelade nämligen Michael Jackson. Bara. Innan han dog tyckte jag att hans musik var bra men att han var helt dum i huvudet som hade förstört sig så. Idag är min uppfattning helt annorlunda.
Han var en kille som man kan gämföra med de Afrikanska barnen...Han fick ingen barndom. Hans Pappa förstörde hans liv och innerst inne så tror jag att alla, på något sätt, kan älska Michael.
Jag blir iallafall lycklig så fort jag hör hans musik. Allvarligt så ryser jag t.o.m ibland. Och jag har inte gråtit så mycket i år som när Brooke Shields höll sitt tal under hans Minnescermoni och ännu värre blev det då hans egen dotter gick fram och sa alla de underbara.

Ska plocka ihop ett inlägg med hans bästa låtar; Enligt mig och så lite från cermonin också.
Och det var sant som de sa; Tänk om han ändå fått höra alla fina ord om honom när han levde...Vi tar varanda aldeles för mycket förgivet och jag tycker att om man har något att säga; Säg det!

2.5 mil på tadem

Hej Hej!
Kom nyss hem från stan.
Emma och jag kom dit vid typ 12.15 då gick vi raka vägen ner till Almedalen och lämnade mina 3 böcker. Böcker som jag inte ens läst...
Sen gick vi upp igen och började leta efter en bikini till mig men efter 3 affärer var kl 13.00 och jag hade börjat tröttna så vi bestämde oss för att äta på MAX och min uppfattning om världens snabbmat-ställen har varit såhär;
Burger King
Sibylla
Max
McDonalds

Nu ser den ut såhär;
Burger King
Sibylla
McDonalds
Max

Usch vad ogott det var! Aldrig mer!
Sen gick vi och köpte lite godis och gick i fler affärer. Vi gick bl.a ner till Vero Moda och både jag och Emma hittade kläder. Varsinn klänning blev det! Emma köpte en baby-blå som är likadan som den jag köpte för några dagar sen. Inte för att det hjälper er men ändå. Och jag köpte en ljuslila tunn knytklänning ellr vad man nu ska kalla det. Jag är jätte nöjd och vi bestämmde att vi ska ha på oss våra nya kläder imorgon då vi ska se på bio. Det blir "Sommaren Med Göran" . Vi var t.o.m och reserverade biljetter idag. Fast det är inte riktigt klart att vi får än, Emmas pappa vet inte om något än...men det fixar sig alltid.

Så planen för ikväll;
Nu ska jag snart åka iväg till Fardhem (det var alltså inte När, man blir så förvirrad eftersom Gotland Södra har 3 hemma planer...?) och sen ska jag försöka ta kontakt med Emma och prata om imorgon och jag ska sova!!

Planen för imorgon;
På morgonen och förmiddagen ska jag försöka packa ihop allt inför lägret. iallafall det mesta. Sen ska jag ta en buss ut till Västergarn och så ska jag och Emma säkert vara där ute ett tag. Om det är fint väder så kanske vi snorklar lite men vi får se.Sen så ska vi iallafall cykla de 2.5 milen det är från Västergarn till stan, på tandem....och se "Sommaren med Göran" och sen efter filmen så antingen så sover Emma hos mig eller så ställer hon cykeln vid mig och åker bussen hem.
Haha. Jag är lite orolig hur det kommer bli att cykla 2.5 mil (!!!!) men det fixar sig nog....

bikini-shoppa

Om exakt 1 timme hoppar Emma på bussne ute i Västergarn och åker Norrut, hit till Mig ;) Eller, jag hoppar på bussen och vi åker tillsammans ännu lite längre norrut. Till Visby stad.

Det börjar ju dra ihop sig för lägret i Hemse, borde egentligen börja packa idag men jag orkar inte det... Iallafall så upptäckte jag i Burgsvik att min bikini börjar slita sig och är lite för liten och eftersom vi ska bada på Hemsebadet en av kvällarna så känns det säkrast att köpa en ny. Känns bara lite som om jag är lite sen med det. För någon vecka sen var jag inne en snabbis och kollade och det är tydligt att bikini-säsongen börjar dra mot sitt slut och att ingen inhandlar bikini i Augusti...
Men jag får väl göra en nytt försök idag med Emma. Tror inte att det kommer gå så himla mycket bättre men jag måste måste måste verkligen ha en ny och det är nu!!

Sen har jag match ikväll också. Samling vid Vibblehallen 17.15 och sen ska vi åka ut mot När...Suck. Matchen börjar kl 19.00 och är igång i 80 minuter. Så vi kommer säkert inte hem förens ca 21.30....ännu mer suck!

Men nu måste jag börja packa ihop väskan och göra mig iordning ;)

Sommartjej? Nja..

Jag kommer ihåg i Vintras/våras när jag och Emma gick runt i Visby innerstad påväg ner mot Almedalen och pratade om hur mycket vi älskade sommaren. Vi hade båda två miljarders olika anledningar till varför sommaren kunde dyka upp precis då, i just det ögonblicket!
Jag kommer ihåg det som om det var igår. Sommaren är något helt underbart men nu när det verkligen är sommar börjar jag tvivla starkt på att jag verkligen är en Sommartjej. Visst, Sommaren bjuder på så otroligt mycket; Lammgrillningar, doften av Plastic Padding, nyklipptgräs, grillat kött och sol. Jordgubbstårtan på midsommar, Trasan och Banane i sommarstugan med kusinerna och de ändlösa timmarna sittande ute på piren i Västergarn tillsammans med Emma. Sommaren är en klass för sig, absolut. Men jag tvivlar ändå på att jag är en äkta Sommartjej.

Vet ni var jag tror att jag är? Ja, Emma kan säkert gissa. Förälskad i Hösten.

Hösten är årstiden då man får ta fram alla mysiga höstkläder och mommos Raggisar (även om jag är lite egen och använder dom om sommaren med men på hösten går dom verkligen varma).
Det är på Hösten som känseln i öronen fryser bort under en av säsongens sista och avgörande fotbollsmatcher.
Och det är på Hösten då man kan tända 1000 värmeljus (måste ha ärvt kärleken till värmeljus av mommo), krypa ner under en filt framför tv:n, utan att behöva ha dåligt samvete över att det är sommar och att man faktisk borde vara ute...

Men vi får väl se, När Hösten väl är här kommer jag väl svära över kylan, blåsten, regnet och över det faktum att man måste gå upp kl 6.30 och gå till bussen 1 timme senare medans gatulysena fösrtfarande lyser....
Men det får vi ta då isåfall. Nu längtar jag bara så otroligt mycket efter September så att Hösten kan få börja <3


Morbror Nicklas

"Jag såg min systers äldsta spela fotboll mot Fulhams 16 åringar och det gick bra. Hon hoppade in i mitten av backlinjen för att neutralisera deras snabba center. Det klarade hon bra. Det var egentligen bara en gång som hon inte hann med. Hon är så lugn och trygg i backlinjen och det retar gallfeber på motståndarna."

~ Morbror Nicklas

Pappor & Döttrar Prioriterar Ganska Olika....

Idag har jag;

  • Vaknat ovanligt tidigt! Redan vid 08.40 och jag gick upp för att se om mamma hade hunnit åka för idag är nämligen första dagen på hennes nya jobb. Men hon hade åkt. Så jag la mig och såg sista timmen av 27 Dresses.
  • Gått till affären och skulle se om de hade Sofi's Mode men det hade dom inte så jag gick hem igen.
  • Klippt 1/4 del av vår trädgård. Första gången klippte gräset och det kanske blev lite ogämt och en och annan buske kanske fick lida lite men annars gick det bra. Ogämnheterna syns inte ;)
  • Och eftersom det var mammas första dag på jobbet så tyckte pappa att vi kunde städa upp lite hemma. Det slutade med att han gick ut för att skrapa bort den gamla färgen på huset, André var spårlöstförsvunnen och jag dammsugade hela huset!
  • Jag la mig och läste Elle och fick betalt för slitet. 120 kr, precis vad jag behöver! ;) Fast 20 var egentligen menad till en glass men glöm att jag tänker köpa glass för dyrbara kläd-pengar!! Pappor och döttrar prioriterar ganska olika....

Börjar också känna mig lite nervös inför lägret men det blir säkert jätte bra ändå. Matilda, är du nervös? ;)

Ikväll ska jag och familjen se en Beck film som går på 4:an. Eller jag och pappa ska iallafall det. Hoppas jag. Och jag ska försöka komma åt Ica-kortet så att jag kan köpa lite godis...ICA-kortet är en renguda gåva!!


10 mot 10

Ja, igår kväll efter maten kom Olivia, Hampus, Marita och Mattias in till oss. Jag och mina älsklings kusiner badade och hoppade studdsmatta. Sen spelade vi kubb också, allihopa, men det spårade ur och myggen bet ihjäl oss! Fick t.o.m ett bett på hakan!!?
Sen vid 21.30 typ så gick dom hem igen.

Idag har jag spelat fotboll. Det var hemmamatch mot Gotland Södra och inga avbytare! Älskar när det blir så! Vi har så himla roligt och dte går så himla bra! Eller jo, vi hade 1 föresten eftersom Gotland Södra bara hade 10 spelare så körde vi 10 mot 10. Och vi vann med 5-0 tror jag att det blev. Jag spelade ytterback och mittmitt i typ 5 min eller nått.
Och eftersom det var så himla varmt så vilade vi efter 20 min med drickpaus så man kan säga att vi körde 4 halvlekar.

Nu har jag vart hemma ett tag och ätit och kollat på Sweet sixteen UK. Helt sjukt!! Och nu ska jag duscha sen blir det nog mer tv eller kanske en promenad till affären och köpa en tidning eller nått.


My Life

Nu har jag legat i Poolen i ett par timmar och pratat med mamma. Vi kom in på mitt favorit ämne; Framtiden.

Vi började prata om mina barn och hur många barn jag ska ha och vad de ska heta och vad jag ska jobba med och hur allt ska gå ihop och så.
Kommer inte ihåg allt men här kommer en del av det som det pratades om;

Jag - Mamma! Jag har kommit på att jag måste ha 6 barn!

Mamma - Jaha.

Jag - Vet du vad dom ska heta? Jo, Först är det ju de gamla vanliga; Myra, Maximiliana, Summer, Elliot och Nemo  sen har jag kommit på 1 till! Tzatziki!!

Mamma - Haha okej.

Sen sa vi något mer och helt plötsligt kommer mamma på;

Mamma - Du kan ju döpa ett till Emilia Jr

Jag - Nej...Princess Emilia

Mamma - Haha. Ja, Eller Princess Emilia den andre

Jag - JA!!!

Sen kom vi in på jobb...

Jag - Gud jag har ingen aning om vad jag vill jobba med...Men jag måste vara rik så att jag kan resa mycket och ta hand om mina 7 barn. Jag vill liksom att alla mina barn ska ha sätt typ hela världen innan dom fyller 10!

Mamma - Ja men när ditt första barn är 10 är ju ditt yngsta 3 om du föder dom med 1 års mellanrum

Jag - Ja? Och? Jag reste ju för första gången när jag var 1,5 år.

Mamma - Ja men då kunde vi ha dig i knät, du behövde liksom ingen egen stol...Men om du ska ha 7 kommer ju det kosta jätte mycket...

Jag - Ja, men jag ska ju bli rik, plus att jag får skaffa en stark man som kan ha barnen i knät. SOm tripp trapp trull, 10 åringen kan sitta först sen fortsätter det ju så. Och jag kan ju ta några också....jag kan bli en sån där Body Builder så att jag får stenhårda lår så kan jag också hjälpa till. Eller nej! Vi kan ju sitta alla i en stol...det blir ju jätte billigt!

Mamma - Haha 'suck'.

Tyst...

Jag - Jag vet vad jag vill bli! Stylist! Jag kan bli nästa Rachel Zoe!!

Mamma - Ja, men du ska ju ha 7 barn och vem ska ta hand om dom?

Jag - ehh...Men Rachel Zoe har sin studio hemma hos henne....

Mamma - Ja, men hur många barn har hon?

Jag - ................inga tror jag........

Mamma - Nej juste...

Jag - Men min plan i livet är att spara skit mycket nu när jag är barn så att jag kan ha råd med allt jag vill! Och så ska jag bara resa och leva livet när jag är 20-30 sen ska jag börja producera barn...

Mamma - Jaha....lycka till! Good Luck!

Jag - Vadå!!? Jag kan ju göra som Petra, Jobba i en bar någonstans i medelhavet...

Mamma - Fattar du vad det innebär...

Jag - Ja......

Mamma - Man börjar jobba kl 11-12 sen jobbar man till 3-4 på natten...

Jag - Jaha...

Jag - Jag förstår inte alla personer som gnäller och tycker synd om sig själva för att det har ett "skit liv". Varför gör de ingenting? Typ flyttar utomlands...? Det ska jag göra om det går och skiter sig!

Mamma - Men du måste ju ha ett uppehållstillstånd då, det är ju inte bara att flytta...Och om du ska jobba så måste du ha jobbtillstånd...

Jag - Men hur länga får man stanna då?

Mamma - Jag vet inte riktigt. Ungefär 3 månader kanske

Jag - .......

Mamma- ........

Jag - Jag vet!! Vi säger att jag flyttar till Santorini och så är jag där i 3 månader och jobbar svart där eftersom jag kanske inte får jobbtillstånd....Sen när det har gått 3 månader så tar jag en liten "semester" typ till Spanien eller nått i kanske 2 veckor sen är det ju bara att åka tillbaka till Santorini och vara där i 3 månader till....

Mamma - Haha


Så kommer vi in på jobb igen


Mamma - Men du kanske ska ha ett ordentligt jobb...

Jag - Jaha....vad är det för jobb då?

Mamma - Advokat.

Jag - Men då måste man ju bråka med så mycket folk och sen så kommer dom och mördar en....och det vill inte jag.

Mamma - Nej men, det beror ju på vilken sorts advokat du blir.

Jag - Jaha, vilka sorter finns det då?

Mamma - ........Ja du....?

Jag - ?

Mamma - Försvarsadvokat

Jag - Vad gör man då då?

Mamma - Man försvarar mördarna...

Jag - Men gud, det är ju dumt!

Mamma - Haha. Ja egentligen

Jag - Vad finns det mer för ordentliga jobb med bra lön..? Och jag tänker inte bli läkare!

Mamma - Jag vet inte riktigt....

Jag -  PRESIDENT!!!!! JA!!!!

Mamma - ?

Jag - Jag får flytta dit nu så att jag får lite levnads år i USA på nacken så att jag över huvudtaget får bli president. Jag kan bli efter Barack Obama!

Mamma - Men...han kommer ju bara sitta i 4 år...om han inte blir omvald, då blir det 8.

Jag - Ja...Och?

Mamma - Ska di bli USA:s president när du är 18 år!?

Jag - Haha, Ja..? Det Hade väll vart kul?

Mamma - Haha. Det ska verkligen bli spännande och se hur det går för dig i framtiden.

Paus...

Mamma - Men vi då?

Jag - Vadå?

Mamma - Ja, ska du aldrig komma och hälsa på oss....?

Jag - ...............hmm. Jo, det ska jag väll.








Snabb sammanfattning.


 

  • Jag ska spara ihop så mycket pengar att jag inte behöver jobba på 10 år. Åren 20-30.
  • När jag fyller 30 ska jag ha hittat någon som är villig att bli pappa och sen ska vi skaffa 7 barn.
  • Barnen ska heta Myra, Summer, Maximilliana, Princess Emilia den Andre, Nemo, Elliot och Tzatziki
  • Barnen ska få möjlighet att se hela världen innan de fyller 10 år.
  • Jag ska kanske bli Stylist
  • Jag vill inte bli försvarsadvokat
  • Jag har planer på att bli USA:s nästa president. (Men då har jag inte vart realistisk...)
  • Jag ska jobba svart på Santorini och semestra i Spanien med 3 månaders mellanrum..
  • Min man måste vara stark (men det är inget riktigt krav)
  • Och jag skojade om att bli Body Builder!
  • Och jag har ingen aning om hur det här ska gå ihop....


 


Källunge dag 1 2 3

Jag har vart uppe rätt länge men det känns ändå inte som att jag fått något gjort. Har bara bakat lite muffins och kollat på slutet Onsdags morse. Sen gick vi en sväng runt Öster och låste in två kassar där vi hade badkläder och jag hade även en tröja, tandborste och mobilladdaren där,  sen gick vi ner mot Standpromenaden och gick runt i Medeltidsmarknaden i några timmar. Vi var också på biblioteket, som alltid, och jag lånade en bok d'r man lär sig grekiska, Bisons ; Fri man pinkar i trädgården, 2 böcker som min gammelmorfar har skrivit om Fårö och Emma lånade en Robin Hood bok.
Sen började vi gå upp mot Öster och bussstationen kl 15.00 för vi skulle kolla hur bussarna gick för det viste vi inte, så när vi kom dit då såg vi att bussen skulle gåoch 5 min och vi tyckte det var skit bra så vi åkte med den.
När vi har åkt i ett par minuter och är vid Skarphäll kommer vi på våra kassar inne på Coop....Vad gör vi?
Vi fortsätter hem till Källunge.
Där tar vi 2 cyklar och försöker upptäcka Källunge, så vi cyklar säket 1 mil samanlagt och så avslutar vi cykelturen vid Krampen och köper godis! Sen äter vi och sen har vi Harry Potter-maraton eftersom Emma tyckte att det var förskräckligt att jag inte sätt Harry Potter filmerna 4 o 5...så jag gick med på att se dom även fast 5:an blev väldigt osammanhängande eftersom jag somnade hela tiden.
Kl var typ 2 när vi var tvungna att gå upp för att Emma skulle ta ut Linserna...typiskt. SÅ hon höll på med det ett tag och sen när vi kom ner igen så var vi inte ett dugg trötta...?
Så vi ser en till film, Bombay Dreams och helt plötsligt är kl 3.30 och vi somnar med en gång!

Nästa dag sitter vi mest i en bil , haha. Och så badar vi lite i mitt nya favorit kalkbrott och väl hemma äter vi och den kvällen somnar vi riktigt fort. Vi fösröker se en Tsatziki film men det går inte, vi bara somnar.

Nästa dag åker vi till Kalkbrottet igen och sen åker jag hem.

Hur gick det då med våra badkläder på Coop?
Jo, Emmas mamma och Tomas skulle in till stan och fixa lite grejer morgonen efter så då skulle de åka och hämta dom men vad tror ni händer? Jo de glömmer nyckeln hemma. Så på eftermiddagen när vi lämnade av Moa, som också var med och badade, så fick vi äntligen tillbaka våra kläder ;) Haha. Och tro inte på att man bara kan ha dem i skåpet i 5 timmar, vi hade de där mycket mycket längre.

Sen igår kväll var vi på lammgrillning på Nygårds också, jätte mysigt.
Sen vid 1.30 somnar jag och idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra.

Amanda Egilson

Nu har mamma äntligen beställt ett halsband från Amanda Egilson.



Det ser ut precis såhär bara att det står Emilia och André istället. Super gulligt!
Hitta fler smycken från Amanda Egilson på hennes hemsida.
Ett sånt här halsband ska jag också skaffa när jag får barn, Eller iallafall ett liknande.

Min sommar i bilder

Äntligen är André iväg på träning så jag har nu tillgång till hans data utan att helvetet bryter lös. Yes.
Så nu har jag fört över massa bilder först från min mobil till hans data och sen har jag, för första gången i mitt liv, använt ett USB-minne. Och det gick hur bra som helst!! Så nu behöver jag inte mejla över allting.

Så nu kommer det en herre massa bilder som jag lovat er. Bl.a alla kläder jag köpte på Monki när jag var i Kalmar eller när jag och Bea lekte politiker på Almedalsveckan. Ja, alla bilder jag lovat ska ni få, och säkert några till.
Men jag delar upp det lite i kategorier så att allt inte kommer på samma gång.

Men här får ni iallafall; Min Sommar 09 I Bilder!

Bikini?

Har ni tips på vart jag kan hitta snygga bikini's?

...?

Nu är det jätte jobbigt!
Nu när jag var i affären så började jag sms:a med Emma och eftersom hon kommer hem ikväll/natt så bestämde vi att vi skulle träffas imorgon och självklart kolla in Medeltidsveckan. Kommer troligen vara där hela dagen om jag känner Emma rätt men det ska bli jätte kul sen så frågade Emma om jag ville sova hos henne imorgon kväll och självklart vill jag det...Men kl 18.30 imorgon har jag fotbollsträning och eftersom jag inte har tränat på flera månader så känns det väldigt nödvändigt och viktigt att gå på den träningen... Men eftersom jag nu kollade busstiderna så ligger det till såhär; Jag kommer till stan och där tar det stopp. Bussarna ut till Källunge slutar gå vid 16.00 någonting...

Så snart ska jag gå och prata med pappa och komma på en bra plan tills imorgon, eller rättaresagt ett litet kryphål till att slipap träningen. Får väl helt enkelt säga att jag springer på egenhand eller att jag absolut inte kommer ifrån Källunge!
Men vi får se...

p18cup 09

p18 ik's hemsida kan man hitta bilder från cupens alla 3 dagar. Här är de bästa ;)



Vinnarna Fulham Fc i halvlek.



Vi, silver medaljörerna, i halvlek. (Jag sitter bakom målvakten som har grön tröja)



Fortfarande halvlek.



Gotlands sämsta domare!



4 av 5 straffläggare. Inte ett dugg nervösa ;)

2-1. Yes!

Nu är jag hemma från matchen som jag spelade med damlaget. Det var jätte roligt och vi hade skitbra spel även fast det verkade vara damernas första match efter uppehållet.
Vi vann iallafall med 2-1 och vi spelade mot Dalhem. Jag spelade samanlagt ungefär 1 halvlek kanske, plus att jag fick börja på plan i andra halvlek. Jag tycker att det gick jätte bra och allt jag gjorde blev bra.

Sen efter så hade vi ett mini-möte och vi bestämde att det bara skulle vara 1 träning i veckan och den på Onsdagar kl 18.30. Jag vet inte om flicklaget har fler träningar men jag hoppas verkligen det, för 1 i veckan känns väldigt mycket för lite! Men jag får väl träna lite själv då, lura med Emma till Vibble-parken och träna lite med henne. Har ju sagt åt henne att jag ska köra igenom min 5 km med henne nu när hon kommer hem. Haha. Hon säger hela tiden att hon ska börja springa men det händer liksom aldrig så nu när jag äntligen har kommit igång och hittat ett jätte bra spår så ska jag ta med henne. Får kanske börja med min 2.5 bana men så blir det utökning. Hon ska igenom 5 km!!
Och denna Hon kommer faktisk hem imorgon!!! Haha!!

Nej, nu ska jag lägga mig och se några avsnitt One Tree Hill. Är inne på en asbra skiva nu, letar igenom skivor som inte är sönder tittade med avsnitt där jag inte kan alla repliker utantill, haha, blir lite annat då ;)

3 Augusti

Hej Hej.
Idag blir det ännu en sån här slapp-dag. Hitills har jag knappt gjort någonting.
Nej, utan jag har kollat på 2 avsnitt av "En plats i solen" och tjatat lite på mamma varför vi inte kan vara med i det programmet...
Sen åt jag en halv morotsmacka och några cheez Ballz. Sen gjorde jag mig iordning och la mig ute och solade i en kvart kanske, sen la jag mig i poolen och nu är jag här.
Mulle ringde också och jag ska spela med damlaget ikväll. Eller ja, vet inte om det blir så mycket spel men jag är med på bänken iallafall ;)

Och imorgon kommer Emma hem men jag tror att hon kommer på kvällen så jag får väl träffa henne på onsdag eller Torsdag.

05.00 - Mamma kommer hem

02.15 - André och jag har låst, släckt, ätit natt mat så vi sätter på filmen Offside och efter 30 min så somnar vi i soffan.
05.00 - Mamma har kommit hem och väcker mig och frågar om vi inte skall följa med upp och sova klart där.
05.20 - Vi ligger allihopa i mammas o pappas säng och sover
08.11 - Pappa kommer hem och lägger sig och sover nere i soffan
11.20 - Jag kliver upp, äter frukost och ser på tv.

Mamma och jag går till affären och hyr två filmer; Changeling. En super bra och tänkvärd film som är baserad på en verklig händelse. Lite äcklig i mellanåt och jag rekomenderar er att inte äta medans ni ser. Den var 2 timmar o 16 min så när den är klar så var kl 15.00 och vi var tvugna att åka iväg på Andrés match.

17.40 - Vi är hemma

Ikväll ska vi äta Friterade bläckfiskringar! Min absoluta FAVORIT!! Och sen ska vi se en ganska ny Walander-film; Hämden.


p18cup - Första & Andra matchen - Dag 3 + FF

Gokväll allihopa ;)

Oj Oj Oj vilken dag!
Först matchen mot Enskede, jätte tufft men vi klarade det med 0-0 vilket räckte för final.
Så kl 14.30 samlades vi på Visborgsvallen och snackade och började värma upp. Men matchen innan blev försenad för att Fulham hade som taktik att skada sig och dra ut på hela tjohejset! Så fort någon skadade sig så skulle deras medicin-team in på plan med nackkrage och is påse? Så stod dom där i säkert 10-15 min och höll på.
Och oturligt nog körde de samma taktik i vår match (mot ett annat Fulham lag då såklart) som skulle ha dragit igång kl 15.30 men vi kom inte igång förens 16.15 pga förseningar och krångel.

Så matchen gick igång och så klart fick vi den sämsta domaren som var helt körd överallt. Förlåt, jag brukar hålla tyst när det gäller domare men den här sög verkligen!! Usch. Han kostade oss t.o.m segern eftersom deras ända mål (matchen slutade 1-1) var ett klart offside mål.
Iallafall så, som jag sa, så blev det 1-1 efter full tid (2x25min) så det blev förlängning på 1x10 min och när det fortfarande stod 1-1 sp blev det straffar...
Olivia
Julia
Frida E
Elin
Gry

Alla förutom Julia satt i mål men det räckte inte...vi blev 2:a....en silvermedalj. Men jag måste säga att jag har aldrig vart så nöjd med att komma tvåa.
För 1-2 år sen så hade vi det tufft mot fastlandslag och de slog oss med 10-0 i varända match. Idag spelar vi gämt mot fastlandslag plus att vi gör en skitbra och superjämn finalmatch mot ett Engelskt topplag som går på sån där fotbollsakademi och spelar fotboll och får proffsträning varje dag.
Så, bara possetivt! Verkligen vad glad jag är ;)

Efter matchen; vi kom hem kl 18.20 (!!) så gick vi nästan direkt ner till Kneippbyn, eller rättaresagt, lite utanför och satte oss och lyssnade på Sol, Vind och Vatten konsteren som inte alls var bra! Dålig uppslutning var det också!
Vi satt oss iallafall där och grilalde korv och myste och gissa vad som händer nu!?
Jo, jag och André sitter här hemma själva och mamma, Pappa, Mulle och Kattis ska sova under bar himmel där nere i skogen...? Pappa var här och hämtade sovsäckar så vi får väl se hur det går för dom, jag är iallafall att jag flydde fältet så fort det bara gick.
Glada om de lever imorgon, inte för att det händer så värst mycket här i Vibble men men, allt kan ju ändå hända.
Men jag och André ska snart ner till soffan och bunkra upp med glass och andra onyttigheter och se på tv sen så nattar vi där nere i soffan. Mys pys.
Ganska mysigt ändå att mamma och pappa inte är hemma, jag och André bråkar inte då, vi håller liksom alltid ihop när det bara är vi två. Mamma o Pappa har dåligt inflytande på oss, haha ;)

Gonatt <3

RSS 2.0